Facebook-appen får ‘tyst läge’ för att stänga av push-aviseringar

Många apptillverkare har lagt till verktyg för att hjälpa människor att hitta rätt balans för hur du använder deras appar. Tillbaka under 2018 lade Facebook till din tid, som är utformad för att hjälpa användare att hantera sociala nätverksvanor som avslöjar hur många minuter du har spenderat på Facebooks app på den enheten varje dag under den senaste veckan och i genomsnitt.

Nu har det lagt till tyst läge, som du kan schemalägga därefter. Detta stänger av de flesta push-meddelanden, och om du försöker öppna Facebook i tyst läge kommer du att bli påmind om att du ställer in den här tiden för att begränsa din tid i appen, tillsammans med en timer, men du kan välja att inaktivera eller kringgå funktionen i 15 minuter.

Facebook erbjuder nu mer detaljerad användningsstatistik som användning av appen i två veckors perioder tillsammans med uppdelningar av tid som spenderas under dagen och på natten.

Facebook har också lagt till genvägar till Meddelandeinställningar och Nyhetsflödesinställningar, så att du kan få ut det mesta av din tid på Facebook genom att kontrollera vilken typ av inlägg du ser i ditt Nyhetsflöde samt uppdateringarna du får.

I den officiella utgåvan sa Facebook:

Eftersom vi alla anpassar oss till nya rutiner och stannar hemma kan det vara bra att sätta gränser för hur du spenderar din tid online. Oavsett om det är för att hjälpa dig att fokusera på din familj och vänner, sova utan distraktion eller hantera hur du spenderar din tid hemma, vi har verktyg som kan hjälpa dig att hitta rätt balans för hur du använder Facebook

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button