Få ut det mesta av din iMac med dessa M1-appar

Få ut det mesta av din iMac med dessa M1-appar

Apple-enheter är en symbol för lyx och exklusivitet, och de är packade med olika robusta funktioner och specifikationer, som hjälper dem att sticka ut från resten. Det finns olika Apple-enheter som du kan använda för ditt arbete och vardag, och en av dem är iMac. iMac är den senaste delen av Macintosh-serien av persondatorer. Den förkroppsligar en elegant design med avancerade och robusta funktioner som hjälper dig att göra saker mer effektivt och med produktivitet.

För ett par år sedan utvecklade Apple sitt M1-chip, som erbjuder ultrasnabb prestanda. Innan detta använde Apple sig även av Intel-chips som Windows-datorer. M1-chippet har fått försäljningen av dess enheter att skjuta i höjden. Om du har en iMac, låt oss titta på de bästa M1-apparna som hjälper dig att få ut det mesta av den.

1. Pixelmator Pro

Om du måste använda en grafisk designapplikation då och då, eller om ditt arbete beror på det, behöver du inte köpa ett dyrt abonnemang på Adobe Photoshop eftersom M1-chippet nu stöder Pixelmator Pro. Det är en avancerad och robust bild- och fotoredigeringsapp som fungerar smidigt på din iMac och låter dig klippa ut, redigera, ändra storlek, manipulera och rama in foton. Det kommer med en engångskostnad jämfört med en dyr månadsavgift som inte ger någon valuta för pengarna. Dessutom kommer den med flera spännande funktioner, såsom bakgrundsborttagning, maskering, urval och mycket mer.

2. Gnista

Spark är en e-postklient från tredje part som är tillgänglig på iMac med M1-chippet. Det håller snabbt på att bli en av de mest populära e-postapparna på App Store, och den har ett fräscht och smidigt användargränssnitt. Den har också automatisk e-postsortering och anpassningsfunktioner för företag och avancerade användare. Dessutom är den kompatibel med andra e-postklienter, som Gmail, iCloud, Outlook, Microsoft Exchange, etc. Du kan också integrera den med samarbetsverktyg som Asana, Slack, Trello, Zoom, etc.

3. Tweetbot

Om ditt personliga eller professionella liv involverar användningen av Twitter, kommer du att älska Tweetbot. Det är en smidig och flytande iMac-app som fungerar bra med det nya M1-chippet. Det bästa med den här appen är att även om den har ett betalabonnemang behöver du inte hantera några betalappar, sponsrade tweets, förslag och andra distraktioner på din tidslinje. Därför kan du njuta av krångel-free och smidig rullning på ditt Twitter-konto. Tweetbots rena design och kronologiska gränssnitt är något du skulle uppskatta.

4. Alfred 4 för Mac

Även om iMac har en avancerad sökfunktion som hjälper dig att enkelt söka efter filer och dokument, betyder det inte att du inte kan prova Alfred 4 för Mac, som har ett blixtsnabbt sökverktyg som hjälper dig att söka efter viktiga filer och mappar inom ett par sekunder. Dessutom har appen en robust appstartare som låter dig designa anpassade arbetsflöden, Google-sökningar och flera andra anpassningsalternativ. När du väl börjar använda den vill du inte gå tillbaka till den vanliga sökfunktionen på din iMac.

5. DaisyDisk

Oavsett hur stor hårddisken på din iMac är, får du slut på lagringsutrymme, och din dator börjar släpa, vilket hämmar din produktivitet. Det är här DaisyDisk kommer in. Det är en app som fungerar smidigt på iMac med M1-chippet. Appen skannar hela din lagringsenhet och ger dig en hel bild av ditt lagringsutrymme, kategoriserat efter filer och mappar. Den visar en cirkulär graf med färgkodade representationer av olika mappar och en lista som hjälper dig att förstå hur din enhets lagringsutrymme används. DaisyDisk är en mycket användbar app för att hålla din iMac rörig-free.

6.1 Lösenord

Ett av de största problemen människor har är att komma ihåg lösenorden till sina onlinekonton. Vissa får också sina viktiga referenser stulna, vilket leder till data eller ekonomisk stöld. Lyckligtvis finns det en lösning i 1Password, en mycket användbar lösenordsvalv-app på den M1-drivna iMac. Appen lagrar inte bara alla dina lösenord med förbättrad kryptering, utan den hjälper dig också att skapa lösenord som ingen kan knäcka eller gissa. Dessutom kan appen integreras i webbläsarna Safari och Chrome. Du kan använda den för att kryptera mycket mer än lösenord, dvs finansiell information, känsliga dokument och mycket mer.

7. Skoove

Om du alltid har varit en musikentusiast och vill lära dig piano kan du använda Skoove, en extremt kraftfull och robust pianoinlärningsapp på iMac. Tack vare det nyutvecklade M1-chippet har appen blivit användarvänlig och snabb. Appen använder artificiell intelligens för att lyssna när du spelar piano eller klaviatur och erbjuder personliga förslag och feedback för att hjälpa dig att förbättra din prestation. Dessutom har den många spännande lektioner och aktiviteter som du kan använda för att lära dig allt om piano och musikteori, inklusive noter, skalor, mönster, intervaller, 4/4 taktart och mycket mer.

8. Authy Desktop

Under de senaste åren har cybersäkerhetshot ökat exponentiellt, så du måste ta din enhets säkerhet i egna händer. Det kan du göra med hjälp av Authy Desktop, en iMac-app som hjälper dig att ställa in tvåfaktorsautentisering (2FA). Appen genererar en ny och unik kod åt dig när du behöver logga in på ett konto eller en applikation. Vanligtvis har människor autentiseringsappar på sina telefoner, men Authy Desktop hjälper dig att göra samma sak på din iMac.

Detta avslutar vår guide om hur du använder apparna som nämns ovan för att få ut det mesta av din iMac. Det finns hundratals andra användbara appar som du kan använda enligt dina behov och krav. M1-chippet är en av de bästa skapelserna från Apple, och vi kan inte vänta med att se hur de kan göra det bättre under de kommande åren.

Relaterade Artiklar

Back to top button