Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Exklusivt: Plextor 712A, första 12X DVD+R till detaljhandeln

Introduktion och konstruktion

Förra veckan hade vi ytterligare en DVD-inspelningsbar exklusiv: Sony DRU-700A. Den här veckan har vi ytterligare en exklusiv recension, Plextor 712A. Plextor imponerade redan en gång för ett halvår sedan med den första 8X DVD+R-brännaren med dubbla format. Precis enligt schemat har nästa generations brännare höga förväntningar om den ska kunna konkurrera med sin redan beprövade och sanna föregångare.

Utan tvekan har Plextor kontinuerligt höjt ribban när det gäller medföljande dokumentation och mjukvara. Bara dokumentationen är superb; vi fick en 125-sidig manual som innehåller mer data om vår driv- och drivteknik i allmänhet än alla våra andra OSD-manualer tillsammans. Dokumentationen berättar inte bara hur du konfigurerar din enhet, utan också varför och till vilken nytta. Enheten kommer också med ett anständigt mjukvarupaket, som inkluderar Roxio Easy CD och DVD Creator, Roxio DVD Max, PhotoSuite 5 SE och PlexTools Pro. Ahead Nero saknas i det här paketet.

Klicka för att förstora.

Nedan finns en snabb översikt över specifikationer på enheten:
Plextor 712A DVD-/+R-enhet
Gränssnitt ID
CD-skrivhastighet 48X, 40X, 32X, 24X (P-CAV)
16X, 12X, 8X, 4X (CLV)
CD-omskrivningshastighet 24X (Z-CLV)
16X, 12X, 8X, 4X (CLV)
CD-läshastighet 40X Max (CAV)
DVD-R-skrivhastighet 8X (Z-CLV)
4X, 2X (CLV)
DVD-RW-omskrivningshastighet 4X, 2X, 1X (CLV)
DVD+R-skrivhastighet 12X, 8X (Z-CLV)
4X, 2X (CLV)
DVD+RW-omskrivningshastighet 4X, 2,4X (CLV)
DVD-läshastighet 16X Max (CAV)
Lägen som stöds DAO / DAO-RAW 16 & 96
TAO
SAO / SAO 16 & 96
Paketskrivning
MultiSession
Format som stöds DVD+R (DAO, inkrementell, seq)
DVD+RW (slumpmässigt)
DVD-R (DAO, inkrementell, seq)
DVD-RW (begränsad överskrivning)

CD-R, CD-RW, CD-ROM, CD-DA,
Mixed Mode, CD Extra
Foto-cd, cd-text, startbar cd, UDF, Mount Rainier

Åtkomsttid CD: 100 ms
DVD: 150ms
Buffert 8 MB

Det är rättvist att säga att 712A i huvudsak är en 708A på steroider. Plextor har ökat buffertstorleken över 708A tillbaka till 8MB. Vår enhet kom med ett Parallel ATA (PATA)-gränssnitt, men andra versioner av denna enhet kommer att levereras med SATA-kontakter. SATA-revisionen är märkt som PX-712SA. Vår enhet kan också läsa DVD-RAM vid 2x och vanliga DVD-skivor vid 16X. Tyvärr stöder enheten bara 4X DVD+/-RW media.

Lägg också märke till skrivhastigheterna på 48X CD. 708A var bara kapabel till 40X CDR. Drivenheten har ganska låga åtkomsttider, men vi får se om de faktiskt lever upp till det påståendet senare i recensionen.

Klicka för att förstora.

Intressant nog visas inte DVD+R9 för läsfunktioner. När vi satte in några av våra brända DVD+R9-media inuti enheten, kunde enheten inte känna igen vår skiva.

Klicka för att förstora.

Nedan kan du se vad många redan misstänkte; LQFP-kretsuppsättningen och designen liknar Plextor 708A. De Sanyo LC897491 är en uppgradering av LC897490 som används i 708A. Intressant nog innehåller styrkretsen 8MB flashminne, vilket förklarar ökningen från 2MB till 8MB på buffertstorleken. Även om enheten stöder HD-BURN, är denna ommärkt som GigaRec för Plextor.

Klicka för att förstora.

Enheten använder också AK8584 analog signalprocessorvilket är mer än kapabelt att hålla jämna steg med Sanyo LSI.

Det finns inga officiella boktyp inställningsmöjligheter för denna enhet.