Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Exklusivt: ASUS debuterar AGEIA PhysX-hårdvara

Introduktion

För lite över ett år sedan, vi hörde först om ett företag som heter AGEIA vars mål var att tillföra högkvalitativ fysikprocessorkraft till skrivbordet. Idag har de lyckats med sitt uppdrag. Under en kort tid har system med PhysX PPU (fysikbehandlingsenhet) skickats från Dell, Alienware och Falcon Northwest. Snart kommer PhysX-tilläggskort att finnas tillgängliga i detaljhandelskanaler. Idag har det allra första PhysX accelererade spelet släppts: Tom Clancys Ghost Recon Advanced Warfighter, och för att toppa spänningen har ASUS gett oss en exklusiv titt på deras hårdvara.

Vi har satt ihop ett par riktmärken utformade för att illustrera effekten av AGEIAs PhysX-teknik på spelets prestanda, och vi kommer säkerligen att kommentera vår upplevelse när vi spelar spelet. De potentiella fördelarna har diskuterats en hel del under det senaste året, men nu får vi äntligen ett smakprov på vad de första PhysX accelererade spelen kan göra.

Med NVIDIA och ATI som också börjar sänka tårna i fysikacceleration (med Havok FX och interna demos av annan teknik), är det mycket viktigt att känna till spelplanen för alla inblandade parter. Många utvecklare och hårdvarutillverkare kommer definitivt att ge den här tekniken lite tid innan de hoppar på tåget, som man kan förvänta sig. Kommer vår utforskning att visa tillräckligt med extra fördelar för att PhysX ska vara värt investeringen?

Innan vi slår siffrorna vill vi ta en ny titt på tekniken bakom hårdvaran.