Evonik Company skapar 3D-printade filament för medicinska ändamål

0 Shares

Marc Knebel, marknadssegmentsdirektör för medicinska anordningar och system på Evonik, säger: “Efter den kommersiella framgången med vårt tidigare VESTAKEEP i4 3DF-filament för långsiktig 3D-utskrift av permanenta implantat, utökar vi nu möjligheterna för medicinsk teknik. modernt för den individuella behandlingen av patienter med denna nya produkt ”.

Evonik Company skapar 3D-printade filament för medicinska ändamål

Vikten av 3D-utskrift

I mer än 20 år, Evonik har försett tillverkningsföretag med ett brett utbud av additiv tillverkningsmaterial. Företaget har nu en av de mest omfattande portföljerna av biomaterial för användning med 3D-utskriftsteknik, vilket gör att den kan skapa bitar avsedda för tillfällig och permanent mänsklig kontakt. Utöver VESTAKEEP-sortimentet erbjuder företaget också RESOMER-linjen, en serie filament designade för 3D-utskrift av implanterbara och bioabsorberbara medicinska apparater.

Evoniks nya filament är designad för kortvariga medicinska delar. Filament, som vilken polymer som helst, uppvisar en kombination temperaturbeständighet, kemisk beständighet och utmärkta mekaniska egenskaper, såsom hög hållfasthet.

Filamento

Produkten har en variant som också erbjuder biokompatibilitet och hög sterilisering, vilket utökar listan över applikationer till hörapparater, proteser, hängslen, tandborrguider och individualiserade kirurgiska instrument som varje patient behöver. Den finns i en diameter på 1,75 millimeter och varje spole väger 500 gram. Detta 3D-utskriftsfilament är föremål för strikta kvalitetshantering standarder för medicinskt material.

Ett användbart material inom det medicinska området

Knebel säkerställer också att för att säkerställa en bättre livskvalitet för sina patienter behövs ett brett utbud av material och att det ständigt utvecklar sin serie av 3D-biomaterial. Samtidigt funderar de på att lansera en innovativ filament med osteokonduktiva egenskaper som gör att benceller kan fästa bättre och snabbare till implantat. “Vårt mål är att revolutionera medicinsk teknik genom erbjuder innovativa materiallösningar”, avslutar han.

Impresora 3D

Det är inte första gången som Evonik tillverkar filament med hjälp av 3d-utskrivning, har tidigare tillverkat INFINAM PEEK 9359 F 3D-modellen för tekniska delar. Detta material är mycket användbart inom flygindustrin eftersom det är en filament som fungerar som en ersättning för vissa delar som kommer i kontakt med kemikalier. Den är också syrabeständig, har stor mekanisk styrka och är flamskyddad.

0 Shares