Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

eVGA:s GeForce FX 5700 Personal Cinema – Knäpper i hälarna på ATI

Medan NVIDIA i viss mån har ForceWare Multimedia utanför dörren, levereras den bara med en Personal Cinema, som vi tar strid med; att “one Personal Cinema” är eVGA:s GeForce FX 5700 Personal Cinema. Visst, ett offentligt webbinlägg är planerat till senare på sommaren, och de flesta kommer fortfarande inte att kunna få tag i FWM om de inte köper eVGA:s senaste personliga biokort.

Vi gjorde en GeForce FX Personal Cinema Roundup för ett tag sedan, som på den tiden inkluderade Asus, Chaintech, MSI och eVGA. Den sistnämnda av de fyra skulle förmodligen vara den enda som kan kallas en konsekvent Personal Cinema-kortpartner till NVIDIAs, eftersom de började med GeForce4 MX440 Personal Cinema. De tre förstnämnda (Asus, Chaintech och MSI) har bara anslutit sig till NVIDIAs Personal Cinema-kortspartner för GeForce FX 5200 och 5600 (endast Chaintech och MSI) versioner.

Medan Asus och Chaintech ser ut att ha fryst sina personliga bioprojekt, försöker MSI fylla tomrummet med en sitt eget multimedia- och grafikkort, förbi deras beroende av NVIDIA, som har sina egna nackdelar och fördelar. Och medan vi är på den noten, den MSI har en GeForce FX 5600 Personal Cinema (med en produktsida något gömd djupt på deras hemsida), men vi har ännu inte sett den tillgänglig för köp. Vi kan dock spekulera i att det med stor sannolikhet endast är tillgängligt för OEM-lösningar. MSI är inte den enda; Det verkar över hela linjen att NVIDIAs styrelsepartners (spara eVGA) antingen inte har gjort ett GeForce FX 5600 Personal Cinema-kort eller har gjort det till en mycket liten betoning av sin multimediakortportfölj.

Detta för oss till eVGA, som är den enda som producerar ett post-GeForce FX 5600 Personal Cinema-kort. Hittills har alla Personal Cinemas följt ett allmänt format, liknande vad ATI har gjort med All-in-Wonders. Med några ändringar, låt oss se vad som skrotades och vad som lades till.