Eufy SoloCam E40 recension

0 Shares

Två minuters granskning

Eufy, varumärket smart home från Anker, är ett företag som är mest känt för tekniska kringutrustning som USB -kablar och kraftbanker. Även om det är relativt nytt på hemmasäkerhetsmarknaden, har varumärket snabbt fått rykte om sig att erbjuda några av de bästa hemmakamera som är billigare men lika effektiva som från konkurrenterna Arlo och Ring.

Eufy SoloCam E40 är en av märkets nyaste trådlösa hemmakameror. Det är en väderbeständig batteridriven enhet som skickar ett meddelande till din smartphone om den upptäcker rörelse i sitt 130-graders synfält, så att du kan logga in och se kamerans live-feed.

När SoloCam E40 upptäcker rörelse spelar det in 2K färgbilder under dagen och tack vare infraröd svartvitt video på natten så att du kan granska en incident vid ett senare tillfälle. Men till skillnad från många av sina rivaler lagras bilderna på det 8 GB minne som är inbyggt i själva kameran, vilket innebär att du inte behöver prenumerera på en månatlig molnlagringstjänst för att få ut mesta möjliga av denna hemmakamera. Eufy säger att detta motsvarar cirka 30 dagars rörelsedetekteringsklipp baserat på 30 detekteringar om dagen, varvid varje video varar i 10 sekunder.

Eufy SoloCam E40 har AI på enheten som kan identifiera om rörelsen orsakas av en människa eller en annan källa, och en inbyggd mikrofon och högtalare gör att du också kan samtala med alla i kamerans synfält.

Dessutom innebär integration med Amazon Alexa och Google Assistant att du kan använda en kompatibel smart skärm för att granska kamerans flöde och använda kameran i hemautomation också.

Till skillnad från EufyCam 2, som är Eufys tidigare sortiment av trådlösa hemmakameror, kräver SoloCam E40 inte en basstation för att ansluta till internet. Istället kommer kameran med inbyggt Wi-Fi och kan anslutas direkt till en router. Den drivs av ett batteri, som Eufy säger kommer att hålla upp till 120 dagar mellan laddningarna.

Med 129,99 / £ 119,99 / AU $ 229 är EufyCam SoloCam E40 en av de mest prisvärda batteridrivna 2K-hemkamerorna på marknaden, och inkluderingen av gratis inbyggd lagring gör den idealisk för alla som vill ha detaljerade bilder av sina hem utan bördan av pågående kostnader.

Eufy SoloCam E40 pris och tillgänglighet

 • Listpris: $ 129,99 / £ 119,99 / AU $ 229

Eufy SoloCam E40 ger dig tillbaka $ 129,99 / £ 119,99 / AU $ 229 via Eufys webbplats och utvalda elhandlare inklusive Amazon i USA och Storbritannien. Eufy säger att den kommer att släppas i Australien i slutet av året.

Eufy erbjuder också en mer prisvärd Full HD -version av den trådlösa säkerhetskameran. Känd som Eufy SoloCam E20, kostar $ 99,99 / £ 99,99 (cirka AU $ 135) och finns nu i USA och Storbritannien.

Design

 • Batteridriven
 • 8 GB gratis inbyggt lagringsutrymme
 • Inget fristående fäste

Eufy SoloCam E40 är en av de större batteridrivna väderbeständiga hemmakamera som vi har testat och mäter 1,9 x 3,9 x 1,9 tum / 4,9 x 10 x 4,9 cm (bxdxh). Kameran levereras med ett kompakt skruvfäste som fästs på kamerans baksida och gör att den kan monteras på väggen. Fästet innehåller en kul- och sockelledd som kan vinklas för att fånga allt du vill ha i sitt synfält. Det är också möjligt att använda kameran fristående och placera den på en yta utan fästet. Men på detta sätt finns det inget sätt att vinkla kameran. Du kan hitta dig själv balansera enheten på högar av böcker för att se till att linsen fångar allt i sitt synfält.

På kamerans framsida finns 130-graders kameralins, tillsammans med en lysdiod som lyser blått när kamerabatteriet laddas. Det finns också en mikrofon, så att du kan prata med vem som helst inom sitt synfält. En synkroniseringsknapp ovanpå kameran används för installation eller för att utföra en fabriksåterställning av kameran. På baksidan, täckt av en kiselflik, finns ett mikro-USB-uttag för laddning av batteriet.

Som vi redan har nämnt kommer Eufy SoloCam E40 med 8 GB inbyggt lagringsutrymme som kan ta upp till 30 dagars videoklipp (baserat på 30 händelser om dagen, var och en varar i 10 sekunder). Tyvärr är batteriet inte bytbart, vilket innebär att SoloCam E40 kommer att vara ur funktion när det laddas. Eufy säger att detta kan ta upp till åtta timmar. Det är också värt att notera att kameran levereras med en laddningskabel, inte nätadaptern för ett vägguttag.

Liksom andra Eufy trådlösa hemmakameror är Eufy SoloCam E40 enkel att installera. Ladda bara ner appen på din smartphone eller surfplatta och skapa ett konto. När du har gjort detta måste du trycka på synkroniseringsknappen på kameran, ange ditt hem Wi-Fi-lösenord och använda kamerans lins för att skanna en QR-kod som visas på din telefon. Följ stegen på skärmen för att namnge din kamera, och den är redo att börja övervaka rörelse.

Prestanda

 • 2K -bilderna är tydliga och detaljerade
 • Gratis inbyggd videolagring
 • AI upptäcker om en människa orsakade rörelse

Vid testet spelade Eufy SoloCam E40 upp tydliga, super-detaljerade bilder både under dagen och på natten. Det finns en liten fish-eye-effekt på videon, men inte så mycket att det förringar detaljerna som visas. Under dagen fångas bilder i färg, men eftersom kameran saknar någon inbyggd strålkastare-till exempel Arlo Pro 4-är videoinspelning på natten i svartvitt.

Vi fann att den inbyggda AI var korrekt när det gällde att identifiera människor i sitt synfält, till och med en liten miniatyrbild av människan i händelselistan. Vi tyckte att tvåvägssamtalsfunktionen var klar, plus att det är möjligt att manuellt utlösa en 90dB siren i kameran när du tittar på live-flödet.

Det finns en rad olika lägen som gör att du kan aktivera eller avaktivera vissa eller alla dina Eufy -kameror samtidigt. Dessutom kan du ställa in ett schema för när kameran ska spela in.

App

 • Lätt att navigera
 • Integration med Amazon Alexa och Google Assistant
 • Skapa ett inspelningsschema

Precis som andra Eufy -hemmakameror använder SoloCam E40 Eufy Security -appen, som vi tyckte var enkel att använda. När appen har startats ser du en lista över enheter som är installerade i ditt hem, tillsammans med en ögonblicksbild av den senaste rörelsedetekteringen. Härifrån kan du komma åt ett antal snabba åtgärder för varje enhet, inklusive snoozing -aviseringar för inställda varaktigheter, visa en lista över rörelsedetekteringar från idag och de vanligaste inställningarna för varje kamera – till exempel att skapa aktivitetszoner, så att du endast meddelat om rörelse i dessa avsnitt, vilket minskar oönskade varningar.

En flik Händelser erbjuder en lista över tidigare bilder i kronologisk ordning, medan avsnittet Säkerhet låter dig styra hur en kamera beter sig när du är hemma eller borta. Det finns också en flik Utforska som ger mer information om Eufy -produkter.

SoloCam E40 erbjuder integration med Amazon Alexa och Google, så att du kan se dess live -feed på en av de bästa smarta skärmarna – men tyvärr, till skillnad från Eufys andra kameror, har denna kamera inte stöd för HomeKit.

Batteri-liv

 • Batteriet räcker upp till 120 dagar mellan laddningarna
 • Tar åtta timmar att ladda upp helt
 • Batteriet kan inte tas bort

Enligt Eufy kommer batteriet i Eufy SoloCam E40 att ta upp till 120 dagar mellan laddningarna, som vi redan har nämnt. Denna siffra är baserad på 30 händelser om dagen, var och en varar i 10 sekunder. Vi lät kameran genomgå stora tester på kort tid för den här översynen, så kan därför inte bekräfta denna “typiska användning” -siffra. Batterilivslängden beror dock på hur ofta rörelse detekteras, hur många gånger liveströmmen ses, om sirenen utlöses och antalet gånger tvåvägsmikrofonen och högtalaren används.

Kameran levereras med en praktisk Power Manager -funktion som låter dig prioritera batteriets livslängd genom att minska filmlängden och minska frekvensen för rörelsedetektering. Tyvärr är batteriet inte bytbart, så Eufy SoloCam E40 kommer att vara ur funktion när det behöver laddas. Det tog cirka åtta timmar att ladda upp helt med den medföljande USB -kabeln.

Ska jag köpa Eufy SoloCam E40?

Köp den om …

Du vill ha prenumerationsfritt lagringsutrymme
Med inbyggt minne som kan lagra upp till 8 GB videoklipp är Eufy SoloCam E40 värt att överväga om du letar efter en hemmakamera som inte kommer med några pågående prenumerationskostnader.

Du vill ha extremt detaljerad video
Eufy SoloCam E40 spelar in bilder i 2K, vilket innebär att du kan montera kameran högt upp för att täcka ett stort område utan att förlora detaljer i videon.

Du har andra Eufy-enheter
Om du redan har andra Eufy -produkter, eller förväntar dig att köpa dem, är det vettigt att välja detta som din trådlösa hemmakamera.

Köp inte den om …

Du vill ha en fristående kamera
Eufy SoloCam E40 är utformad för att monteras på en vägg. Det kan användas fristående, men utan att sätta på det när det används på detta sätt är det förmodligen bäst att undvika.

Du vill ha färg nattsyn
En sådan prisvärd prislapp innebär att Eufy SoloCam E40 oundvikligen måste kompromissa på vissa områden, varav ett är nattfärg i färg. Om du letar efter en kamera som kan spela in video i natt i fullfärg, är detta inte hemmakamera för dig.

Du vill byta batterier
Eufy SoloCam E40 inbyggda batteri innebär att kameran kommer att vara ur funktion när enheten behöver laddas. Om du hellre vill ha en kamera med utbytbara batterier, överväga Arlos batteridrivna utbud av trådlösa hemkameror istället för att undvika servicefel.

Först granskad: juli 2021

0 Shares