Ett problem med skärmen på Xiaomi Mi 10T gör det svårt att använda dem

0 Shares

Ett problem med skärmen på Xiaomi Mi 10T

Om du har en Xiaomi Mi 10T eller Mi 10T Pro i dina händer och du nyligen har uppdaterat din mobil till MIUI 12.1.1.0-versionen, är det mycket troligt att du kommer att upptäcka fel på enhetens skärm, vilket ibland gör det svårt att uppnå vad vi vill ha, som om terminalens beröringsmekanism inte fungerade. Detta problem med skärmen på Xiaomi Mi 10T är inget nytt men för dessa modeller.

MIUI-problem är inte bara fokuserade på mjukvara och en uppdatering som har gjort företagets modeller dåliga orsakar många klagomål på Xiaomi-forum och på sociala nätverk, och visar till och med problemet i en video. En situation som gör det väldigt svårt att använda mobiltelefonen som använder IPS LCD-skärmar, skärmar som kritiserades för att inte vara Amoled, men vad vi inte trodde är att ett sådant fel skulle dyka upp.

Det största misstaget hittills i Xiaomi Mi 10T

Även om något annat problem i programvaran hade sett ljuset i Xiaomi Mi 10T och i Mi 10T Pro, fanns det inga uppgifter om ett så allvarligt fel som att pekskärmen inte svarade. Enligt de datum och de uppgifter som användarna har gett verkar felet främst vara centrerat på den senaste uppdateringen för den nämnda versionen av MIUI, som redan har anlänt till Spanien och eventuellt redan har på din mobil, något som du kan kontrollera från Inställningar > Om telefonen> MIUI.

problema pantalla mi 10t

Om du inte har uppdaterat det, inbjuder vi dig att vänta några veckor tills Xiaomi slutför åtgärda felet eftersom problemet inte påverkar samma sak i alla fall. I vissa situationer pekskärmen fungerar inte på praktiskt taget hela skärmen och i andra fall finns det specifika områden som kan påverka oss mer eller mindre. Xiaomi själv är redan medveten om felet och bör inte ta lång tid att skicka en uppdatering som löser denna situation så snart som möjligt.

Den tillfälliga lösningen för att bli av med tvivel

För nu har många användare försökt hitta lösningar som löser felet utan större framgång, det enda som har hittats är att efter att ha startat om mobilen, detta problem försvinner i några sekunder . Genom att göra detta test kommer vi att veta om problemet finns på skärmen eller tvärtom om vi kan använda det bra ett tag, det är bara mjukvara.

xiaomi mi 10t

I vissa fall där vi behöver använda skärmen snabbt kan vi även prova att sänka kontrollcenterstången och sedan höja den igen, vilket verkar lösa problemet under några sekunder. Tills detta är åtgärdat är det enda vi kan göra utöver detta att ha tålamod.

0 Shares