Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ett påskägg från Xbox presenteras

20 år har gått sedan Microsoft lanserade en videospelkonsol för första gången i sin historia. Under hela den här tiden har Redmond lyckats revolutionera branschen på många sätt och har lämnat många oförglömliga stunder med fantastiska utgåvor. Men om du trodde att du visste allt om den första konsolen, vänta tills du ser detta påskägg.

En 20-årig hemlighet

En av utvecklarna som arbetade på den ursprungliga Xbox-instrumentpanelen har avslöjat för Kotaku ett hemligt påskägg som aldrig har avslöjats, i grund och botten för att det är så komplicerat och så specifikt att ingen med rätt sinne någonsin skulle upptäcka det om det inte var specifikt med instruktionerna i din hand.

Och det är att med utvecklarens ord (utan namn, för han har föredragit att vara anonym), förväntade han sig inte att det skulle hittas någon gång, eftersom du skulle behöva ha tillgång till källkod eller omvandla instrumentpanelen.

Ett känt trick

Egentligen är aktiveringsmetoden en gammal bekant. Ett av de mest kända knepen på Xbox-menyn var att kopiera musikspåren från en ljud-CD och skapa en lista med namnet Eggsβox. I slutet av sångkopieringsprocessen visar menyn Systeminformation en fullständig lista över alla utvecklare som är involverade i konsolprojektet. Det verkar som om det fortfarande fanns en kod att upptäcka, eftersom den anonyma utvecklaren har gett nödvändig ledtråd för att låsa upp denna hemlighet som har hållits gömd i 20 år.

Så här aktiverar du det nya Xbox Easter Egg

Det första du kan göra är att ta en titt på avsnittet Systeminformation i Inställningar för att se hur exakt den här menyn ser ut, eftersom den kommer att finnas där du ser förändringar och upptäcker påskägget. Stegen som krävs för att aktivera den är som följer:

  • Gå till avsnittet «Musik» och sätt in en ljud-CD för att kopiera dess spår (om du använder en kort CD kommer du att avsluta tidigare)
  • Välj Audio CD, sedan kopiera och kopiera en gång till och välj alternativet New soundtrack.
  • På nästa skärm måste du ange ett namn på spåret, och det är där du måste använda ordet som aktiverar påskägget.
  • Det exakta ordet du ska använda är “Timmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!” (Utan citattecken och med ett utrop i slutet. För att göra det lättare för dig att skriva det, fyll i rutan “och” tills du inte kan lägga mer, ta bort den sista och lägg utropstecknet.
  • Nu måste du bara vänta på att kopian är klar för att kunna återgå till huvudmenyn.
  • Besök systeminformationsmenyn igen och du kommer att upptäcka en ny skärm där du kan se namnen på de programmerare som ansvarar för instrumentpanelen.