Ett navigationssystem kommer att installeras på månen för att hjälpa fartyg

0 Shares

Ett amerikanskt företag har anslutit sig till dessa arbeten relaterade till månen och, förutom att tänka på ett landningsuppdrag på satelliten om två år, planerar det också att skapa ett navigationssystem mycket lik den GPS vi känner till idag.

Ett navigationssystem kommer att installeras på månen för att hjälpa fartyg

I samarbete med US Army

Det håller på att utvecklas tillsammans med den amerikanska armén och när det väl är färdigtillverkat kommer det att vara första gången som ett system med dessa egenskaper har varit utanför vår planet.

Även om det har varit få bemannade uppdrag som har utförts på månen, tas hänsyn till att flera företag snart kommer att göra fler rymdresor till satelliten med människor ombord, eftersom det har funnits många privata företag som har förnyat sig inom denna typ av resor och de har gjort kostar mycket billigare.

Luna

Därför har ett navigationssystem implanterats på månen skulle vara till stor hjälp för alla företag som vill göra rymduppdrag de kommande åren. Till exempel planerar USA genom ett av sina många rymdprogram att åka till månen inom två år med en rymdfarkost med mer än en kosmonaut inuti.

Mycket användbart och sparar pengar

Alla fartyg på väg till månen kommer att ansluta trådlöst till navigationssystemet via ett nätverkssystem. Detta system skulle vara mycket användbart eftersom alla flygplan som har arbetat på månen arbetar i mörker.

Faktumet att skapa ett globalt navigationssystem för alla fartyg skulle innebära att när man utvecklar varje flygplan skulle det inte vara nödvändigt att lägga till alla navigationssystem som behövs för deras arbete, så detta skulle innebära spara enorma summor pengar håller på att utveckla och bygga dessa fartyg.

Luna

Hittills har den första fasen av systemet, som består av designen, redan avslutats. Men nu kommer den svåraste delen: utvecklar alla system så att de fungerar perfekt, utan fel och att de tål de komplicerade situationer som upplevs på Månen.

För att underlätta detta har flera företag arbetar tillsammans att skapa ett så starkt system som möjligt. Vad som förväntas är att inom två år kommer denna andra fas att vara klar.

0 Shares