Ett företag hanterar nu 4 % av Internet IP-adresser

0 Shares

HÀndelsen intrÀffade samma dag som Joe Biden svors in. Den dagen skötte ett misstÀnkt företag belÀget i ett gemensamt kontor ovanför en bank i Florida 175 miljoner IP-adresser som hittills Àgdes av USA Försvarsdepartementet.

Varje IP sÀljs för nÀrvarande för $25

Denna överföring verkar överensstÀmma med kravet att Pentagon gör de adresser som den vÀrderade tillgÀngliga pÄ Internet. Detta verkar ha uppfyllts, men det finns tvivel om Florida-företaget, eftersom det inte existerade förrÀn i september förra Äret. Företaget, ringde Global Resource Systems LLC , klarar sig nu 175 miljoner IP-adresser , vÀrt 4,375 miljoner dollar , eftersom varje IP-adress vanligtvis sÀljs pÄ auktioner för ca $25 .

Företaget svarar inte pÄ samtal eller e-post, och har inte heller en aktiv hemsida; Àven om det Àger domÀnen grscorp.com. Det finns heller ingen fysiskt pÄ kontoret i det delade utrymmet dÀr de ska vara registrerade. Ganska suspekt för ett företag som nu hanterar mer internetutrymme Àn operatörer som China Telecom, AT&T eller Comcast.

Företaget har haft misstÀnkt verksamhet de senaste 15 Ären

Bolaget Àr registrerat i namn av Raymond Saulino , vars första registrering Àr 2018 som medlemmar i ett cybersÀkerhetsföretag kallas Packet Forensics . Det företaget har fÄtt 40 miljoner dollar i federala medel under de senaste Ären, med kontrakt som ett för att erbjuda en enhet som gör det möjligt att spionera pÄ anvÀndarnas webbhistorik. Företaget har för nÀrvarande aktiva kontrakt, till exempel ett för att utveckla teknologier som tillÄter dem att bedriva aktivt försvar verksamhet i cyberrymden. Intressant nog var ett företag med samma namn och huvudkontor verksamt för mer Àn ett decennium sedan, dÀr det var dedikerat till att skicka skrÀppost via e-post.

Pentagon har inte sÄlt nÄgon av adresserna och pÄ grund av surret kring företaget har de gjort ett tillkÀnnagivande om det. Med företaget vill man förebygga otillÄten anvÀndning av Försvarsdepartementets IP-adresser, att kunna analysera trafiken för misstÀnkt aktivitet.

0 Shares