Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Etsy vs Redbubble

Skulle det inte vara bra om någon hämtade ditt verk och hängde upp det på sina väggar?

För någon konstnär eller designer finns det förmodligen ingen större ära än så. Faktum är att det är ännu mer tillfredsställande om fler människor vill dekorera sin omgivning med ditt verk, beundra det varje dag eller berika sina liv med ditt originalkonstverk.

Men för att få sådan ära och validering måste du göra ditt arbete tillgängligt för andra.

Ett sätt att göra detta är att dela ditt arbete online, och internet gör det lättare för konstnärer, illustratörer och designers att visa sina verk och tjäna pengar på deras framgång.

Etsy och Redbubble är två av de mest populära plattformarna där du kan dela ditt arbete online, marknadsföra din butik och sälja din konst.

I den här recensionen kommer jag att jämföra Etsy vs Redbubble mot deras funktioner, prissättning och andra unika egenskaper för att hjälpa dig välja det bästa för dina behov.

Etsy vs Redbubble: Översikt

Etsy

Etsy är en unik onlinemarknadsplats för kreativa varor från hantverksmaterial, handgjorda föremål och/eller vintagevaror.

Miljontals människor från småföretagare, tillverkare och shoppare träffas för att handla ovanliga och sällsynta varor som de älskar på Etsy, medan andra köper och samlar på unika föremål.

Processen är lätt för köpare och säljare att ansluta direkt till varandra och hitta extraordinära saker, samtidigt som säljare tjänar pengar på sitt arbete.

Med Etsy kan jag skapa och anpassa element i min Etsy-butik, inklusive min profilbild och butiksbanner.

Dessutom kan jag använda marknadsförings- och reklamverktyg för att hantera kunders beställningar och marknadsföra mitt arbete.

Etsy är öppet för alla säljare och är relativt prisvärt att använda, men det är hård konkurrens och det kan vara tidskrävande att hålla koll på uppdateringar. Dessutom finns det nästan ingen kvalitetskontroll på Etsy.

Intressant inlägg: Best Print On Demand för Etsy

Redbubble

Sedan 2006 har Redbubble gett indieartister ett meningsfullt sätt att sälja sina verk online.

Mer än 700 000 konstnärer och designers kommer i kontakt med miljontals konstfans över hela världen för att köpa och sälja unika, print on demand-produkter från t-shirts och affischer, till vinyldekaler och mer.

Till skillnad från Etsy, som har en nästan obefintlig kvalitetskontrolltjänst, är Redbubble en komplett print on demand-plattform som Printful, Printify och andra.

Den hanterar alla mina utskrifts-, frakt- och kundsupportbehov för varje försäljning jag gör. Dessutom kan jag som artist välja den vinstmarginal och detaljhandelspriser jag vill ha baserat på basuppsättningen per produkt.

Redbubble vs Etsy: Hur fungerar de?

Etsy

För att komma igång med Etsy började jag med att gå till logga in eller skapa ett Etsy-konto sida för att öppna min butik. Det här kontot hjälper mig att driva min Etsy-butik och även köpa från andra som säljer sina unika föremål på plattformen.

När jag väl skapade ett konto var nästa steg att ställa in det genom att lägga till ett profilfoto och en bio, så att mina kunder och andra personer i Etsy-communityt kan lära känna mig.

Att öppna en Etsy-butik tar några steg, och jag kunde bara göra detta på en stationär webbläsare:

  • Välj Sälj på Etsy längst upp till höger på Etsy-webbplatsen och välj sedan Öppna din Etsy-butik.
  • Välj sedan språk, valutaoch Land för butiken och välj sedan Spara och fortsätt.
  • Välj namn av Etsy-butiken och klicka Spara och fortsätt.
  • När jag väl har installerat min Etsy-butik är det lätt att hantera den från Sälj på Etsy-appen.

Notera: Jag behövde ingen företagslicens för att sälja på Etsy, men det är viktigt att följa alla tillämpliga lagar när det gäller försäljning som småföretagare online.

När jag väl öppnade min Etsy-butik var nästa steg att slutföra installationen, vilket innebär att inkludera element som banners och butikslogotyper, butiksmeddelanden, avsnittet Om, butiksmedlemmar och butikspolicyer.

Nästa steg jag tog efter att ha avslutat butiksinrättningen var att lägga till annonser i din butik och sedan gå över till marknadsföring, varumärkesbyggande och marknadsföring.

För att marknadsföra, varumärke och marknadsföra mina varor på Etsy såg jag till att de är optimerad för Etsy-sökningoch lägg till platser så att butiken visas i lokala sökningar.

Om du vill kan du också lägga till dina sociala mediekonton för att länka din Etsy-butik till de sociala sidorna och skapa inlägg om din butik. Ett annat sätt att marknadsföra butiken är att använda betalda annonser, men jag gillar att uppmuntra mina kunder genom att erbjuda rabatter som hjälper dem att köpa med försäljning och kuponger.

En Etsy community är tillgänglig där du kan gå med och nätverka med andra shoppare och säljare.

Efter att ha listat alla mina varor i min Etsy-butik kan jag nu hantera mitt företag med hjälp av följande tips:

  • Använd Sell on Etsy-appen för att hantera min butik när du är på språng
  • Kvalificera dig för Etsys säljarskyddspolicy genom att följa bästa praxis för kundservice
  • Bli uppdaterad på Etsys granskningssystem

Utforska: Etsy vs Shopify

Redbubble

Redbubble låter dig placera din konst på mer än 70 unika produkter inklusive muggar, t-shirts, masker och mer. Plattformen arbetar tillsammans med tredjepartsproducenter för att skriva ut dina mönster på en gång på högkvalitativa produkter.

Tusentals artister på Redbubble-marknaden – från hobbyister till proffs och fans – trängs på plattformen för att tjäna pengar och köpa unika konstverk. Jag gillar Redbubble eftersom det ger mig full kontroll över vad jag tjänar och erbjuder flexibel prissättning, tillsammans med funktioner för vattenstämpel och antipiratkopiering så att jag kan skydda mitt originalkonstverk.

Till skillnad från Etsy erbjuder Redbubble 24/7 kundsupport i världsklass, så det är lätt att ställa alla mina frågor eller felsöka problem och få svar.

Att öppna en butik på Redbubble är enkelt och free. Jag laddade helt enkelt upp mina mönster eller konst och Redbubble organiserar tryckningen och frakten till nästan vilken plats som helst i världen.

De viktigaste stegen du tar för att öppna en Redbubble-butik är följande:

Skapa en butik

Det första steget jag tog var att skapa ett Redbubble-konto, vilket är freesnabbt och enkelt att göra.

Jag klickade helt enkelt på knappen för att skapa konto och dubbelkollade mina konto- och profiluppgifter för att se till att de är korrekta och redo att användas.

Jag kontrollerade också att min betalningsinformation är korrekt och valde sedan en betalningsmetod, som kan vara ett verifierat PayPal-konto eller bankkonto beroende på ditt land. Jag såg också till att valutan jag valde vid registreringen var den korrekta eftersom det inte går att ändra den senare.

Därefter bekräftade jag mitt konto med bekräftelselänken som jag fick på min e-post och gick sedan till betalningsinformation fliken för att dubbelkolla om kontot är bekräftat eller inte.

Om du följer alla dessa steg är du nu redo att ladda upp din konst eller design till din butik.

Gör en försäljning

När min butik var klar var mitt nästa steg att börja sälja mina varor. Om folk köper dina varor hittar du e-postmeddelandet Du har gjort en försäljning som inkluderar priset och vad som såldes, plus hur mycket du kommer att tjäna på det.

Försäljningen är inte slutgiltig förrän varorna är tillverkade och skickade till kunderna. Ett e-postmeddelande med tillverkningsfaktura kommer att skickas som bekräftar att beställningen har skickats ut. Men om en köpare avbryter beställningen innan den har skickats, kommer jag inte att tjäna något.

Jag kontrollerar också min försäljning på sidan Försäljningshistorik, som visar mig alla försäljningar utom egna köp, som inte utgör officiell försäljning.

Beställ leverans

När min kunds beställning är utskriven, vilket tar cirka 2-3 dagar, kommer den att skickas till köparen, och varje bekräftad försäljning kommer att säga antingen Att bli betald eller Betalt.

Officiell lönecykel

Var 15:e i månaden börjar Redbubbles betalningscykel och jag får betalt för varje leverans som görs när jag når betalningströskeln på 20 USD.

Om försäljningen inte har skickats senast den 15:e eller om jag inte når betalningströskeln, kommer den att föras över till nästa betalningscykel. Alla dessa detaljer är tillgängliga för mig i avsnittet Försäljningshistorik under kolumnen Leveransdatum.

Säljare som går med eller registrerar sig för Redbubble före den 15:e måste vänta på nästa betalningscykel för att få sina första intäkter. Förresten, det finns inget sätt att få betalt tidigare än den officiella, vanliga lönecykeln.

Vänta på betalning

Den officiella lönecykeln börjar den 15:e, men den kommer fortfarande inte in exakt den dagen. Det kan ta ytterligare några arbetsdagar att behandla. För PayPal-konton kan du behöva vänta 5 extra arbetsdagar och 7 extra arbetsdagar för bankkonton. Sök efter e-postmeddelandet med remitteringsråd för att få bekräftelse på försäljningen i betalningscykeln.

Notera: Redbubble låter inte säljare överföra sina intäkter till digitala presentkort, kuponger eller RB-butikskredit. Dessutom kan du inte få tidiga betalningar eftersom Redbubble slutade erbjuda denna tjänst på grund av bedrägerier och höga omkostnader.

Etsy vs Redbubble: Funktioner

Etsy

Miljontals shoppare spenderar miljarder årligen på att köpa direkt från kreativa entreprenörer som driver Etsy-butiker. Inte bara det, utan säljarna får också stort värde när de gör försäljning.

Men det som hjälper dessa entreprenörer att göra bra affärer på Etsy är de kraftfulla verktygen och tjänsterna som underlättar hantering, marknadsföring och affärstillväxt. På så sätt kan du spendera mindre tid i butiksledningen och få mer tid att göra roliga saker.

Oavsett om du precis har börjat på Etsy eller om du driver ett etablerat företag, här är verktygen Etsy tillhandahåller för att hjälpa dig att gå vidare:

Sälj på Etsy App

Med Etsys mobilapp är det lätt för mig att hantera ditt företag var som helst. På så sätt kan jag hantera mina kunders beställningar, uppdatera alla varor och till och med få feedback eller svara på mina kunder när jag är på språng.

Marknadsföringsverktyg

Vilken verksamhet du än driver, utan marknadsföring eller marknadsföring, kan du inte bli uppmärksammad eller göra så många försäljningar som du skulle ha velat. Etsy erbjuder free reklamverktyg som hjälper mig att nå fler köpare och dela mina varor på sociala medier, inte bara på Etsy själv.

Detaljerad analys

Etsy erbjuder detaljerad analys för att hjälpa mig att förbättra din försäljning. Dessa analyser visas i form av statistik som visar prestandatrender och trafikkällor så att jag kan hålla koll på saker och ting i din verksamhet.

Betalningen behandlas

Etsy erbjuder också säljare ett sätt att acceptera betalning sömlöst genom att hantera betalningsprocesserna med PayPal. På så sätt kan köpare enkelt betala mig och vinsterna börjar flöda.

Avancerade verktyg

Det finns mer avancerade verktyg tillgängliga till mitt förfogande baserat på mitt abonnemang, som jag kan använda för varje steg i mitt företags tillväxt, oavsett mina ambitioner.

Etsy Plus

Etsy Plus är ett paket som låter säljare få tillgång till nya sätt att anpassa din Etsy-butik, skicka e-post till intresserade shoppare, skicka kunderna min egen webbadress (.com eller .store) och få bonuslistor och reklamkrediter.

Affiliate program

Genom Etsys affiliate-program kan jag tjäna provision för varje unik pjäs jag hittar och delar. För att komma igång som Affiliate till Etsy måste du registrera dig som Etsy Affiliate, vilket ger tillgång till belöningar, medlemskap i Affiliate Community med exklusivt innehåll, trendrapporter, tävlingar och mer.

Etsy affiliate-program låter mig tjäna en procentandel av intäkterna på kvalificerad försäljning från Etsy-innehåll på min webbplats såväl som Etsy-produkter. Provisionerna exkluderar returer, skatt, frakt och avbokningar med en cookieperiod på 30 dagar.

Redbubble

Produktkatalog

Redbubble har ett brett utbud av produkter i sin katalog. Dessa produkter genomgår kvalitetskontroller, till skillnad från Etsy-produkter, så att jag bara får varor av hög kvalitet på plattformen.

Utskriftskvaliteten är mycket bättre än de flesta Redbubble-konkurrenter, och jag kan välja olika föremål med flera varianter som jag kan placera mina logotyper eller design på. Dessa produkter inkluderar väggkonst, klistermärken, män/kvinnor/barn/bebisar, heminredning, presenter, väskor och pappersvaror.

Jag kan välja olika storlekar för bilderna jag placerar på mina mönster baserat på produktstorleken, eftersom det jag lägger på en väska kanske inte är lika i storlek eller ser bra ut på en klistermärke.

Analysinstrumentpanel

Konstnärernas analysinstrumentpanel visar mig nyckelmåtten som de mest sålda och populära produkterna i min butik, intäkter över tid, trafikkällor och mer. På så sätt kan jag övervaka verksamhetens tillväxt, sätta upp fler mål och optimera min butik.

Affiliate-program

Redbubble har också ett affiliateprogram som Etsy, kallat Impact. Affiliate-spårningsplattformen erbjuder klickspårning i realtid, provisioner och försäljning i programmet, som kopplar samman affiliate partners och publicister.

Som en Redbubble affiliate lägger jag helt enkelt upp länkar till Redbubble på deras blogg, webbplats, mobilapp och olika digitala kanaler. När någon köper från någon av dessa plattformar får jag tjäna lite pengar.

Du kan registrera dig på Impact, och när teamet granskar din ansökan kommer de att meddela dig om du passar eller inte. Redbubble kräver inte flera godkännanden från olika platser, och du kan tjäna upp till 10 procent i provision med bonusmöjligheter och en 30-dagars tillskrivningsperiod.

Redbubble vs Etsy: Support

Etsy

Etsy erbjuder kundsupport genom sina specialister som ger tips om hur du driver framgångsrika butiker i Etsy Seller Handbook. Du kan nå supporten via e-post eller begära ett telefonsamtal om du har en fråga. Dessutom ingår tips för framgång, ett säljarnyhetsbrev med tips om hur du kan förbättra din butik och råd genom Etsy Teams och forum.

Redbubble

Redbubble erbjuder också kundsupport, som kan nås via onlinekontaktformuläret, hjälpcentret eller skicka in en förfrågan som kommer att besvaras inom 24 timmar.

Etsy vs Redbubble: Prissättning

Etsy

Jag gillar Etsys enkla, transparenta och säkra prissättning utan extra månadsavgifter. Etsy debiterar mig dock $0,20 som en noteringsavgift, och listorna förblir aktiva i upp till fyra månader eller upp tills de säljs.

Dessutom måste jag betala en transaktionsavgift på 5 procent (provision) när ett köp har gjorts och en vanlig PayPal-betalningshanteringsavgift.

Inkluderat i betalningen är även 15 procents annonsavgift på 15 procent, som är valfri för de flesta säljare, men som vanligtvis behövs beroende på försäljningen du gör inom en 12-månadersperiod.

Etsy Standard-planen har inga extra månatliga avgifter och erbjuder allt jag behöver för att starta, hantera och växa mitt Etsy-företag.

Etsy Plus erbjuder å andra sidan en utökad verktygsuppsättning som du kan använda för att sätta fart på tillväxt och uttrycka ditt varumärke. Även om det här är bra, kostar det mig $10 per månad att ha sådan tillgång.

Dessutom kommer Etsy Plus-planen med standard- och noteringsavgifter som gäller för alla paket och transaktionsavgifter.

Fördelen med Plus-planen är att det är lätt för mig att skicka e-post till kunder som är intresserade av mitt lager, kontrollera min butiks anpassning, inklusive utvalda listalternativ och nya bannermallar.

Jag fick också en free webbadress – .com eller .store – i ett år, plus bonuskrediter och 5 USD i reklamkrediter för att marknadsföra mina varor med Etsy Ads varje månad.

Redbubble

Det jag gillar med Redbubble är att det inte tar betalt för att använda sin plattform. Men innan jag kunde börja sälja behövde jag veta om baspriserna för varor för att hjälpa mig veta vilka artistmarginaler jag skulle lägga till.

Redbubble erbjuder baspriser till artister och detta är tillgängligt om du loggar in på ditt konto och lägger till din design i din kundvagn för att se produktens baspris. Grundpriset återspeglas endast om du inte lägger till marginalen på dina egna köp.

Från och med maj 2023 betalar Redbubble artister var 15:e i månaden förutsatt att deras intäkter har nått $20, €20 eller £20. Annars kommer betalningarna att ackumuleras tills de når tröskeln och betalas ut vid nästa betalningscykel.

Redbubble vs Etsy: Likheter och skillnader

Etsy vs Redbubble: Vilken är bäst?

Med internet till ditt förfogande kan alla konstnärer, designers eller illustratörer enkelt dela sitt arbete på webben, tjäna pengar och tjäna bra.

Etsy och Redbubble erbjuder olika sätt för dig att sälja direkt till allmänheten utan att kräva en enorm investering av tid och pengar.

För denna jämförelserecension rekommenderar jag dock Redbubble. Det erbjuder inte bara en varierad produktkatalog, utan du får också tillgång till utmärkta produkter kontrollerade för deras kvalitet och börjar tjäna pengar.

Dessutom hanterar Redbubble all utskrift, frakt och beställning så att du inte behöver göra det själv.

Du debiteras inte heller lika mycket avgifter som vad Etsy gör för varje transaktion eller betalningsbehandling, och Redbubble är helt free att använda med tillgång till alla tillgängliga verktyg för ditt företag.