Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Essence Plus är en gratis subtraktiv mjuk synth av Ronan Fed – 5 oscillatorer, ett filter, modulering & effekter för känslomässigt ljud

Essene Plus är en ny freeare-synth med 5 oscillatorer, ett flerlägesfilter, modulatorer och några intuitiva effekter.

Ronan Fed har släppt Essence Plus, en free virtuell subtraktiv synthesizer VST-plugin för Windows-datorer. Essence Plus är en subtraktiv synthesizer fullspäckad med parametrar och funktioner i ett upptaget men lättnavigerat användargränssnitt.

Vi presenterar Essence Plus

Dessutom ger Essence Plus dig totalt fem och tre av vilka erbjuder traditionella analoga vågformer. Sedan kan du blanda in sub-oscillatorsignaler såväl som en brusoscillator (med sin egen stereobreddskontroll). Samtidigt erbjuder de tre huvudoscillatorerna flera röster – totalt åtta unisona röster – och var och en använder till och med detune- och stereokontroller.

Dessutom kan du använda Essence Plus multilägesfilter som låter rent med tillräckligt med funktionalitet för att skapa uttrycksfulla rörelser. Filtret erbjuder till exempel bandpass-, lågpass- och högpassfilter, så Essence Plus-filtret ger dig några alternativ och flexibilitet. När det gäller filtermodulering finns ett fördirigerat filteromslag tillgängligt men du kan också använda ett av de mjuka syntartvå moduleringsenvelopper eller LFO:er.

Samtidigt ger både filterenveloppen och amplitudenveloppen dig en kurvkontroll för exakt moduleringskontroll. Och Essence Plus ger dig också ett antal effekter, inklusive refräng, delay, reverb, komprimering och distorsion.

Även om Essence Pluss användargränssnitt är upptaget, är det rent och erbjuder massor av visuell feedback. Nej, det är inte det mest kraftfulla free Det finns synth, men det är definitivt en som förtjänar att finnas i din arsenal av mjukvaruinstrument.

Tillgänglighet

Essence Plus är tillgängligt nu för free, men den är bara kompatibel med Windows. Den är tillgänglig i VST och VST3 plugin-format för 64-bitarsklienter, och Ronan Fed har inte meddelat några planer på en Mac- eller Linux-version.