Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

EPoX 7KXA KX133 Slot-A ATX

Den andra generationen av Athlon-moderkort är äntligen över oss, men innan vi dyker in i en av de första medlemmarna i denna nya klass av Athlon-moderkort, låt oss ta en titt på några av fördelarna med den andra generationens kort som kommer ut på marknaden. handfull brädor som lanserades med Athlon eller kort därefter:

  • 4-lagers PCB-designer som resulterar i lägre totala kostnader och mer tillverkarsupport
  • 133 MHz minnesbusshastighet med stöd av VIA KX133-kretsuppsättningen
  • AGP 4X-stöd som tillåter högre AGP-textureringshastigheter och fler trianglar att överföras över AGP-bussen när de används med AGP 4X-grafikacceleratorer, även med tillstånd av KX133
  • Fler överklockningsalternativ

De flesta av dessa funktioner är ett direkt resultat av lanseringen av VIAs KX133-chipset, medan andra, såsom fler överklockningsalternativ, helt enkelt är konsekvenser av marknadens efterfrågan. Vi har lärt oss en hel del från den första vågen av Athlon-moderkort: för det första finns det vissa tillverkare som är väldigt rädda för att producera ett Athlon-moderkort, än mindre att publicera det. Tyvärr kommer denna trend att fortsätta, men inte lika illa, in i nästa våg av Athlon-moderkort som kommer ut på marknaden. På den ljusa sidan, några nykomlingar på Athlons moderkortsmarknad kommer marknadsföra sina Slot-A-produkter precis som alla andra moderkort, och bland dem finns det 11 år gamla EPoX.

Om du kommer ihåg hade EPoX några av de första och de bästa VIA-baserade Super7-lösningarna under K6-2 och K6-III som AMD:s flaggskeppsprocessorer. Det är bara vettigt att EPoX skulle utnyttja sin tidigare historia med VIA för att producera ett av de första moderkorten baserat på VIAs KX133 Athlon-lösning. EPoX har anor långt innan förra årets Fall Comdex i Las Vegas, och har aktivt marknadsfört deras KX133-baserade design, som nyligen döptes till EP-7KXA. Ett snabbt besök på deras förstasida avslöjar att de fortsätter att göra det:

Denna aktiva marknadsföring och brist på skam när man pratar om brädet är en mycket lovvärd handling från VIAs sida, och som tur är, även om det inte är det bästa, är 7KXA som moderkort lika berömvärt.
Moderkortsspecifikationer

CPU-gränssnitt

Slot-A

Chipset

VIA KX133
VIA 371 Norra bron
VIA 686A Södra bron

L2-cache

N/A (på chip)

Formfaktor

ATX

Busshastigheter

83/88/90/95/100/110/115MHz

Stöds för spänningar

1,50v – 1,80v (i steg om 0,05v)

Minnesplatser

3 168-stifts DIMM-platser

Expansionsplatser

1 AMR-plats
1 AGP-plats
5 PCI-platser (2 i full längd)
1 ISA-plats (1 delad / 1 full längd)

AC’97

Okänd

BIOS

AWARD v6.00PG