Entreprenörer på teknikmarknaden behöver du känna till

0 Shares

Mycket mer än att komma in i affärsvärlden, att känna till historien om några framgångsrika entreprenörer blir inspirerad att möta svårigheterna med denna resa. Så, utan vidare, kolla in entreprenörerna på teknikmarknaden du behöver träffa.

Teknikens värld är full av mycket karismatiska figurer och full av historier att berätta. Framgångsprocessen är sällan linjär och utan stötestenar. Dessa berättelser är fulla av andan av innovation och entreprenörskap. Dessutom är de en utmärkt källa till motivation.

Ett garage, tre våningar, många framgångar

Nuförtiden är det svårt att hitta någon som inte kan Google. Men vad få människor vet är att detta företag, nu ett av de största i världen, startade i ett garage i staden Menlo Park, Kalifornien.

Så låt oss träffa de tre figurerna som ägnade sina liv åt att bygga detta enorma imperium.

Lawrence Edward Page

Entreprenörer på teknikmarknaden du behöver känna till 2

Bättre känd som Lary Page, han är en av grundarna av Google. Sedan sex års ålder har han fokuserat mycket av sin tid på att lära sig om datorer, hans passion sedan dess.

Även miljön han växte upp i bidrog till detta, eftersom han är son till en datavetare. Han studerade datateknik vid College of Michigan. Några år senare skulle han hoppa av doktorandstudierna efter att ha gått med Sergey Brin och Susan Diane Wojcicki i syfte att starta Google.

2002 utsåg World Economic Forum honom till href=”https://pt.wikipedia.org/wiki/Larry_Page “> Global Leader for Tomorrow.

Susan Diane Wojcicki

Susan var Googles första marknadsdirektör och även en av dess grundare, förutom att ha lånat ut garaget för företagets första driftsögonblick.

En sann kunskapskvinna tog hon examen i litteratur och historia vid Harvard. Senare tog han en magisterexamen i naturvetenskap och ekonomi och vid 30 års ålder avslutade han ytterligare en master, denna gång i företagsekonomi.

Även med all den läroplanen nöjde han sig inte med att bara jobba. Hon ville skapa något stort, och chansen kom när hon träffade Lary Page och Sergey Brin.

Efter att ha skapat Googles Adsense föreslog och ledde hon href=” https://pt.wikipedia.org/wiki/Susan_Wojcicki “> förvärvet av Youtube, företaget hon har lett sedan dess.

Sergey Brin

En sovjetisk infödd, Sergey Brin migrerade till USA vid sex års ålder tillsammans med sina föräldrar. Efter familjetraditionen studerade han matematik och tog examen från University of Maryland.

Under en doktorandkurs vid Stanford University träffade han Lary Page, hoppade av och gick med vänner i Susans garage för att grunda Google.

Men innan de gick till garaget skrev Lary och Sergey tillsammans en akademisk artikel som skulle förändra deras berättelser och internet också. I den här artikeln övervägde de strukturen hos storskaliga sökmotorer på internet.

Det var just fortsättningen av denna forskning som skulle möjliggöra, en tid senare, skapandet av Google, som vi känner det.

När man tittar på historien om dessa tre figurer blir det tydligt hur passion, drivkraft och kamratskap kan vara fantastiska verktyg i entreprenörskap. Vi hoppas att den här artikeln inspirerar dig att ta nästa steg och kanske skapa världens nästa stora företag.

0 Shares