Enkla PowerPoint-tricks som du kanske inte känner till

0 Shares

PowerPoint är ett program som är tillgängligt inom Office eller Microsoft 365 kontorssvit. Det är ett kraftfullt verktyg för att göra presentationer, men ett som ofta kan överraska oss, eftersom några av dess mest användbara funktioner kan vara okända eller helt enkelt dolda.

Det är därför vi idag kommer att se några enkla knep som vi kanske inte känner till och som hjälper oss att arbeta mer produktivt och få bättre resultat i våra presentationer.

Sortera objekt i en lista med ett kortkommando

När du skriver text i PowerPoint är det vanligt att göra det i punktformat när vi vill göra en lista med element under varandra. Just nu vill vi flytta ett av dessa namn i listan upp eller ner, vi kommer inte att kunna göra det på ett bekvämt sätt. Möjligen skulle vi välja att klippa och klistra någon annanstans, men det finns ett enklare sätt att ordna dessa föremål.

PowerPoint-flyttarelement från en lista

För att göra detta kommer vi att välja ett av listobjekten för att kunna interagera med det genom att dra muspekaren för att välja det eller använda tangentkombinationen “Shift + Home” eller “Shift + End”. När objektet är valt använder vi genvägen “Skift + Alt + Pil upp/ned” för att flytta objektet uppåt eller nedåt i listan. På detta mer bekväma sätt kan vi hålla alla delar av en lista alltid organiserade.

Använd markeringspanelen för att styra objektnamn och lager

Ett intressant element som vi kanske inte känner till är urvalspanelen. Från det kan vi namnge alla element som vi har på skärmen och kontrollera ordningen på varje lager . Vi kan också använda den för att dölja element som visas på skärmen och som stör oss med det arbete vi just nu gör.

PowerPoint valpanel

Vi kan aktivera det från fliken “Start”. I avsnittet “Utgåva” hittar vi alternativet “Välj” och “Utvalspanel”. Om du trycker på öppnas en panel som visas på höger sida av skärmen, som listar alla typer av objekt som visas på bilden . Härifrån kan vi redigera namnen på objekten, beställa dem, dölja eller visa dem.

Granska innehållet medan PowerPoint läser presentationen för oss

Medan vi granskar en lista i vår presentation kan vi använda PowerPoints “Läs högt”-alternativ för att ta hand om att läsa dess innehåll så att vi kan se till att det är rättstavat. Detta är något som vi kan göra ganska snabbt.

PowerPoint personliga alternativ

För att göra detta klickar vi på Arkiv, sedan på “Alternativ och slutligen på Customize Ribbon. Överst väljer vi Alla kommandon. Nu i listan letar vi efter “Läs” alternativet och klicka på knappen Lägg till i en anpassad grupp Nu behöver vi bara peka ut alla delar av en sida som vi vill att PowerPoint ska läsa upp för oss och klicka på motsvarande knapp i verktygslådan.

0 Shares