Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Enkät: Fler jobbrekryterare söker färdigheter, inte examina

Inte bara har antalet jobbannonser i Storbritannien som inte nämner ett behov av en examen ökat med 90 % från år till år 2022, utan antalet amerikanska jobbannonser som inte kräver en fyraårig examen har ökat till 20 % från cirka 15 % under samma period.

“Sedan 2019 har andelen rekryterarsökningar på LinkedIn som inkluderar ett kompetensfilter ökat med 25 % – och idag är det 50 % mer sannolikt att rekryterare söker efter kompetens än att de söker efter år av erfarenhet.” ~LinkedIn

Företag måste veta vilka färdigheter deras anställda faktiskt behöver

Del av en förändring mot att fokusera på kompetens framför certifieringar? Företag måste se till att de vet precis vad dessa färdigheter är.

“En del av att ha en kompetens-först-strategi är att gå utöver att bara anställa för att säkerställa att du ser till helheten. Först måste du förstå de färdigheter som ditt företag behöver. Förstå sedan vilken kompetens dina anställda har, eller att de kan utvecklas, och vilka färdigheter du behöver anställa för så att du bygger dina talangstrategier därefter.” ~Jennifer Shappley, VP, Global Talent Acquisition på LinkedIn

Det är lätt att hålla med om – hela 94 % av rekryteringspersonalen gjorde just det som en del av den senaste undersökningen.

Inte fullt så många (84 %) säger att arbetet med att förstå medarbetarnas färdigheter är “för närvarande en prioritet” på det egna företaget, men det tyder på att det finns lite mer arbete att göra på denna front.