En ultimat guide för att säkerhetskopiera din Mac

En ultimat guide för att säkerhetskopiera din Mac

Att säkerhetskopiera din Mac bör vara rutinarbete som kan skjutas till botten av din att göra-lista till förmån för mer pressande frågor. Men om din MacBook misslyckas vid ett obekvämt tillfälle kommer du att vara evigt tacksam för att du ansträngde dig för att bevara alla dina viktiga data. Dessutom gör en säkerhetskopia det enkelt att överföra dina data och program till en ny Mac om du bestämmer dig för att uppgradera. Du kanske är nyfiken på den mest innovativa metoden för att säkerhetskopiera din Mac. Så om du letar efter en teknik för att säkerhetskopiera din Mac kommer den här artikeln att vara användbar. Vi kommer att titta på flera sätt att säkerhetskopiera och detaljera lämpliga metoder.

Varför är det nödvändigt att säkerhetskopiera din Mac?

Säkerhetskopiering är inget du tänker på dagligen. Även om det inte har varit i ditt sinne nyligen, kommer det att bli viktigt. Att ta en säkerhetskopia är en viktig del för att förbereda din Mac för service, särskilt eftersom vissa reparationer kan behöva byta ut eller torka av din hårddisk. Om du inte säkerhetskopierar alla dina data kan du förlora all din värdefulla data om något händer med din Mac eller om den fungerar fel på något sätt. Det finns några andra fördelar med att behålla en säkerhetskopia:

 • Du kanske kan komma åt och läsa data från någon annan enhet.
 • Om du köper en ny Mac kan du snabbt återställa all din data på den, i princip klona din gamla enhet.
 • Säkerhetskopieringar ger skydd och kan hjälpa dig att återhämta dig från oförutsedda omständigheter med dataförlust. De kan till exempel vara det enda alternativet för att hämta data från en stulen Mac eller en hårddisk som har förstörts.
 • Du kan få tag i en tidigare utgåva av ett dokument.

Hur gör du din Mac redo för en säkerhetskopia?

Hårdskivor har begränsad lagringskapacitet, som snart kan ta slut när du ständigt säkerhetskopierar data. För att säkerställa att din Macs hårddisk har tillräckligt med utrymme för nästan alla dina viktiga filer, måste du använda det bästa verktyget som CCleaner. Det är en plattformsoberoende applikation för Mac, PC och Android som kan hjälpa dig att spara hårddiskutrymme, optimera din Mac och till och med förbättra din säkerhet.

En skivrensare, appavinstallationsprogram och webbläsarrengörare ingår i paketet. Dessutom upptäcker CCleaner onödiga föremål på en Mac och låter användare välja och eliminera onödiga filer eller mappar för att göra mer utrymme. Den har också en ny fotorengörare, som kan upptäcka och eliminera dubbletter och dåligt tagna fotografier, vilket gör att du kan spara kritiskt hårddiskutrymme.

Bästa metoderna som stöder säkerhetskopiering på din Mac

Det finns flera metoder för att säkerhetskopiera din Mac. Men om du bara fick välja en, vilken skulle vara? Vi guidar dig genom de effektiva metoderna för att säkerhetskopiera din Mac i följande artikel.

Metod 1: Använd Time Machine för att säkerhetskopiera

Time Machine är ett inbyggt säkerhetskopieringsprogram för Mac som låter dig lagra uppdaterade säkerhetskopior av all viktig data. För att använda den behöver du en extern minnesenhet som är minst dubbelt så stor som den data du vill säkerhetskopiera.

Steg att utföra

Steg 1: Starta Disk Utility, välj den externa disken och ställ in Formatera på Mac OS Extended (Journaled). Klicka sedan på alternativet Radera.

Ny volym

Steg 2: Gå till Systeminställningar och välj Time Machine.

Systeminställningar

Steg 3: I Time Machine väljer du alternativet Välj backupdisk.

Alternativet Backup Disk

Steg 4: Välj den externa enheten från listan och tryck på knappen “Använd disk”.

använd disk

Steg 5: För att skapa automatiska säkerhetskopior med Time Machine, klicka på kryssrutan bredvid Säkerhetskopiera automatiskt.

Metod 2: Hantera din Mac Säkerhetskopiera med iCloud

Apples iCloud är en säkerhetskopieringslösning online för iOS

och Mac-enheter. Användare får bara 5 GB lagringskapacitet om de väljer det free planen. Det kan vara tillräckligt för dina säkerhetskopieringskrav. Du kan dock snabbt öka den genom att köpa ytterligare lagringsutrymme. Du måste skapa ett Apple-ID först, och sedan skapas iCloud-säkerhetskopior automatiskt.

Steg att utföra

Steg 1: Navigera till Systeminställningar och välj Apple ID.

Steg 2: Välj iCloud från listan till vänster om det inte redan är valt. Navigera genom listan och avmarkera alla objekt som du inte behöver säkerhetskopiera till iCloud.

Steg 3: Välj alternativet Hantera.

hantera mac backup

Steg 4: Du kan nu kontrollera din iClouds lagringsutrymme som finns kvar i din iCloud. Du kan också undersöka och ta bort dina befintliga säkerhetskopior.

säkerhetskopior

Metod 3: Använda tredjepartsverktyg för Mac-säkerhetskopior

Om du letar efter ett alternativt säkerhetskopieringsalternativ är dessa de mest kostnadseffektiva och säkra programmen för att säkerhetskopiera dina data.

1. jag kör

jag kör

iDrive är en utmärkt säkerhetskopieringslösning som är kompatibel med ett brett utbud av enheter och plattformar. Den synkroniserar dina dokument i realtid och identifierar intuitivt uppdaterade avsnitt, så att du inte behöver säkerhetskopiera hela dokumentet. Det låter dig också återställa raderade filer inom 30 dagar, vilket garanterar att du inte förlorar någon viktig data.

Funktioner:

 • Säkerhetskopiera så många PC-, Mac-, iPhone-, iPad- och Android-enheter du vill till ett enda konto. Den säkerhetskopierar också allt innehåll och data från externa enheter.
 • Möjliggör säkerhetskopiering och återställning av data på mindre än en vecka med hjälp av lagringsenheter, utan bandbreddsanvändning.
 • Dess Sync-lagring påverkar inte din backup-lagring och är lika med din backup-datagräns.

2. Förenkla oss Todo Backup

EaseUS Todo Backup för Mac är ett underbart komplement till Time Machine med ytterligare funktionalitet. Du kan till exempel använda diskkloning för att skapa startbara säkerhetskopior, krypterade säkerhetskopior med säkra data, välja filer och dokument att säkerhetskopiera och säkerhetskopiera nätverk och monterade enheter. Dessutom innehåller den flera verktyg som gör att du kan säkerhetskopiera dina data på olika sätt.

EaseUS Todo Backup

Det är ett verktyg för att säkerhetskopiera data från alla Mac-enheter och samtidigt minska dataförlusten. EaseUS Todo Backup erbjuder kompletta, differentiella eller inkrementella säkerhetskopior av dina filer med förinställningar för iTunes, kontakter, e-post, bilder och dokument.

Funktioner:

 • Ställer in ett schema för automatisk säkerhetskopiering i stealth-läge.
 • Minimerar säkerhetskopiering för att spara lagringsutrymme.
 • För att bevara din anonymitet krypterar detta verktyg säkerhetskopiorna.

3. Systweaks rätt säkerhetskopia

Systweaks rätt säkerhetskopia är en säker molnlagringslösning som låter dig säkerhetskopiera dina filer. Det är enkelt att använda denna säkra, skalbara och robusta molnsäkerhetskopieringstjänst. Du behöver bara registrera ett konto via appen eller onlinehanteringspanelen för att skicka in dina viktiga data och komma åt vad som helst var som helst och när som helst.

Systweak Right Backup

Dessutom gör Right Backup det enkelt att överföra mediefiler, fotografier, etc. Det ger nödvändiga säkerhetskopieringsattribut för att göra det så enkelt som möjligt.

Funktioner:

 • Korrekt säkerhetskopiering erbjuder ett autopilotalternativ som automatiskt säkerhetskopierar alla dina data var 12:e timme.
 • Genom att använda rätt säkerhetskopieringsverktyg för viktiga filer kan du komma åt uppladdade data oavsett enhet och OS-typ, när som helst och från vilken plats som helst.
 • Du kan återställa all data inom några få klick genom att använda valfri återställningsalternativ. Dessutom kan du använda Also; användare får möjlighet till anpassade återställningar för att återställa sina valda data.

4. Acronis Cyber ​​Protect Home Office

Acronis Cyber ​​Protect

Acronis True Image är ett annat namn för Acronis Cyber ​​Protect Home Office. Det är ett program designat av Acronis International GmbH. Detta verktyg strävar efter att bevara systemen och gör det möjligt för användare att säkerhetskopiera och återställa data eller kompletta system från ett säkerhetskopieringsarkiv som förberetts med programvaran tidigare. Dessutom har den den snyggaste och enkla applikationsmjukvaran bland de bästa lösningarna för molnsäkerhetskopiering.

Den är avsedd för hemmabruk och tillhandahåller säkerhetskopior och återställning till Mac, PC och mobila enheter. Det är det bästa verktyget för att säkra din hemdator mot mjukvaru- eller hårdvarufel genom att säkerhetskopiera den. På grund av följande funktioner är Acronis True Image den snabbaste, enklaste och mest omfattande programvaran för säkerhetskopiering.

Funktioner:

 • Säkerhetskopierar allt på din Mac för att garantera säkerheten för din känsliga digitala information.
 • Säkerhetskopierar till Acronis Cloud, den lokala lagringen och nätverksansluten lagring (NAS), vilket säkerställer dubbelt skydd.
 • Tillåt användare att söka efter filer i molnet och lokala säkerhetskopior och arkiv för att säkerställa att du återställer från lämplig säkerhetskopia.

5. Backblaze

bakslag

Backblaze är bland de mest ekonomiska alternativen för molnsäkerhetskopiering på marknaden. Den väljer vilken data som behöver säkerhetskopieras, men du kan uttryckligen ta bort filer som du inte behöver säkerhetskopiera. Alternativet för personlig säkerhetskopiering utmärker sig på grund av sin oändliga lagringskapacitet och enkla pris. Backblaze tacklar också datasäkerhet genom att använda stark kryptering och uppmanar kunder att implementera tvåfaktorsidentifiering. Dessutom kan all data som säkerhetskopieras till Backblazes molntjänst delas med andra.

Funktioner:

 • Backblaze erbjuder tvåfaktorsverifiering för att säkra din data från hackare.
 • Ger obegränsad säkerhetskopiering av molnet samt säkerhet i företagsklass.
 • Det kan överföra dina data till en extern hårddisk eller en USB-enhet.

Slutsats

Avslutningsvis finns det flera metoder du kan använda för att säkerhetskopiera din Mac. Oförmåga att säkerhetskopiera ditt system utsätter dig för dataradering och alla svårigheter som kan uppstå från en sådan incident. Om du inte redan säkerhetskopierar, välj något av alternativen ovan och sätt igång direkt. Vi rekommenderar programmet EaseUS Todo Backup eftersom det låter dig säkerhetskopiera data från vilken Mac-enhet som helst samtidigt som du minimerar dataförlusten.

Relaterade Artiklar

Back to top button