En studie visar att nattlÀget pÄ mobilen inte hjÀlper till att sova

0 Shares

NattlÀge pÄ mobilen hjÀlper inte att sova

I flera Är har vi hört talas om problem som orsakas av det blÄ ljuset frÄn mobiltelefoner nÀr vi ska sova, vilket gör det svÄrare att somna. Enligt experterna berodde det pÄ att vÄglÀngderna kunde pÄverka vÄr vila genom de visuella signalerna pÄ grund av den aktivitet som orsakades i hjÀrnan.

Teknik och studier blir dock mer avancerade och omfattande, vilket gör detta uttalande till en myt om teknik. Verktyget som heter Night Shift pÄ iPhone och nattlampa pÄ Android-telefoner Àr ansvarig, förmodligen för att förhindra vÄr sömn frÄn att hÄllas kvar av blÄtt ljus, med hjÀlp av ett varmt ljusfilter för att förhindra att allt ljus pÄverkar oss direkt.

Slutsatserna frÄn studien om nattlÀge och sömn

För att genomföra studien har Brigham Young University of Utah i USA baserat sina tester pÄ tre grupper av anvÀndare bland vilka skillnaden har varit mellan anvÀnder nattljuslÀget pÄ mobiler , anvÀnder inte nattljuslÀget och slutligen i den sista gruppen anvÀnder de inte ens sina smartphones innan de gÄr och lÀgger sig.

chica con movil en la cama

Med dessa rutiner har sömnkvaliteten kontrollerats, baserat pÄ varaktigheten och dess faser, samt den tid som krÀvs för att kunna sova. I slutet av studien kunde gruppen studenter och psykologiprofessorn Chad Jensen visa att i hela urvalet av resultat , fann man inga bevis för att mobilens nattlÀge förbÀttrar sömnen , sammanfaller med resten av grupperna och DÀrför har det visat sig att mobilen inte avslutar sömnen eller förvÀrrar vilan.

SÄ ska jag sluta anvÀnda nattlampan?

Även om demonstrationen kan verka tydlig, inbjudande att sluta anvĂ€nda nattlĂ€ge pĂ„ mobilen , blĂ„ljusfiltret pĂ„ mobiltelefonerna innebĂ€r inte nĂ„gra besvĂ€r för oss eftersom det gĂ„r att programmera och dessutom har det inte visat sig för nĂ€rvarande att det inte minskar skadorna pĂ„ vĂ„r syn, en annan punkt som borde bekymra oss.

filtro luz azul movil

Med detta bara Àr det tydligt att det inte fÄr oss att sova bÀttre, men ÀndÄ blÄtt ljus pÄ skÀrmarna fortsÀtter att vara en viktig del av befolkningens synproblem enligt studier. Vi kommer att förbli uppmÀrksamma pÄ framsteg inom teknik för att lÀra oss hur anvÀndningen av mobiltelefoner inte bara förÀndrar vÄra vanor, utan ocksÄ hur det pÄverkar vÄr hÀlsa.

0 Shares