En studie visar att nattläget på mobilen inte hjälper till att sova

0 Shares

Nattläge på mobilen hjälper inte att sova

I flera år har vi hört talas om problem som orsakas av det blå ljuset från mobiltelefoner när vi ska sova, vilket gör det svårare att somna. Enligt experterna berodde det på att våglängderna kunde påverka vår vila genom de visuella signalerna på grund av den aktivitet som orsakades i hjärnan.

Teknik och studier blir dock mer avancerade och omfattande, vilket gör detta uttalande till en myt om teknik. Verktyget som heter Night Shift på iPhone och nattlampa på Android-telefoner är ansvarig, förmodligen för att förhindra vår sömn från att hållas kvar av blått ljus, med hjälp av ett varmt ljusfilter för att förhindra att allt ljus påverkar oss direkt.

Slutsatserna från studien om nattläge och sömn

För att genomföra studien har Brigham Young University of Utah i USA baserat sina tester på tre grupper av användare bland vilka skillnaden har varit mellan använder nattljusläget på mobiler , använder inte nattljusläget och slutligen i den sista gruppen använder de inte ens sina smartphones innan de går och lägger sig.

chica con movil en la cama

Med dessa rutiner har sömnkvaliteten kontrollerats, baserat på varaktigheten och dess faser, samt den tid som krävs för att kunna sova. I slutet av studien kunde gruppen studenter och psykologiprofessorn Chad Jensen visa att i hela urvalet av resultat , fann man inga bevis för att mobilens nattläge förbättrar sömnen , sammanfaller med resten av grupperna och Därför har det visat sig att mobilen inte avslutar sömnen eller förvärrar vilan.

Så ska jag sluta använda nattlampan?

Även om demonstrationen kan verka tydlig, inbjudande att sluta använda nattläge på mobilen , blåljusfiltret på mobiltelefonerna innebär inte några besvär för oss eftersom det går att programmera och dessutom har det inte visat sig för närvarande att det inte minskar skadorna på vår syn, en annan punkt som borde bekymra oss.

filtro luz azul movil

Med detta bara är det tydligt att det inte får oss att sova bättre, men ändå blått ljus på skärmarna fortsätter att vara en viktig del av befolkningens synproblem enligt studier. Vi kommer att förbli uppmärksamma på framsteg inom teknik för att lära oss hur användningen av mobiltelefoner inte bara förändrar våra vanor, utan också hur det påverkar vår hälsa.

0 Shares