Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

En rolig helg

Fredag ​​kväll bestämde Vinney och jag oss för att gå ner till vårt favoritpizzaställe i CT (ingen av oss är ett fan av pizza i New Haven-stil, så vi måste bege oss ner till Fairfield). Det slutade med att vi såg Sin City senare i Branford. Filmen var inte dålig, inte bra i min bok men den underhöll mig. Cirka 30 minuter innan det var slut gick strömmen i biosalongen. Inte runt biografen, bara i själva byggnaden. Vi väntade i cirka 10 minuter, någon nämnde att det inte skulle komma tillbaka och de hade ingen aning om vad som orsakade det. Vi har free passerade, men var lite upprörda över att vi skulle behöva se om hela grejen bara för att se slutet (eller vänta på DVD-skivan). Lyckligtvis, när vi körde bort från teatern tändes ljuset igen och vi missade bara cirka 10 sekunder. Filmen sparad 🙂

Jag fick en del arbete gjort på fredagen, de flesta av de längre riktmärkena för nForce4 SLI Intel Edition-plattformen. Det ser ut som att effekten av DDR2-667 med högre latens jämfört med låg latens DDR2-533 inte är så stor på prestanda för plattformen, vilket förklarar varför både Intel och NVIDIA inte hade några problem med att skicka DDR2-667-minne i sina testplattformar .

Vi hade en husgäst igår, en av Vinnys vänner var i stan så vi tog runt honom lite (läs: middag och sedan tillbaka för lite Halo 2). Jag försökte hålla mig uppe och faktiskt åstadkomma något i går kväll, men jag fick väldigt lite gjort. Jag har försökt konstruera ett bra test för att jämföra NCQ-implementeringarna av Intels och NVIDIAs SATA-kontroller och jag tror att jag äntligen kan ha något. Jag kör tester nu och förhoppningsvis vet jag mer i slutet av kvällen om huruvida mina tester är framgångsrika eller inte. Jag spenderar mycket tid på NCQ med tanke på resultatet av del II av min Intel dual core-förhandsvisning; Purav kommer att hantera lagringsrecensioner från och med nu, och efter sin granskning av Seagates 7200.8-enhet kommer han att arbeta hårt med en multitasking/NCQ-prestandaartikel.

Jag har byggt en Windows XP Professional x64 Edition-låda och jag har redan börjat leka med den. Jag har fört lite av en journal som liknar mina Macdates från förra året, men inläggen är inte alls lika intressanta (eftersom det fortfarande är i princip samma operativsystem som 32-bitarsversionen). Mina resultat kommer att grupperas i x64-artikeln (som också kommer att inkludera prestationsstatistik) senare denna månad.

Jag vet att en handfull av er frågade efter nForce4- och x64-artiklarna före Splinter Cell-biten, men det ser mer och mer ut som att Splinter Cell-biten kan bli färdig först, bara för att den är mycket mindre involverad än de andra två. Jag kör tester för alla tre recensionerna samtidigt, det är bara en fråga om vilken som slutar först. Jag kommer att hålla dig uppdaterad om hur saker och ting fortskrider, men jag hoppas att åtminstone SC- och nForce4-artiklarna publiceras den här veckan.

Vädret börjar äntligen piggna till häromkring; det är fortfarande inte vid den där magiska 77 graders markören, men det fryser åtminstone inte längre.

Där har du det – din AT-helguppdatering 🙂