En robot återvinner plast och förvandlar den till filament för 3D-utskrift

0 Shares

Det finns miljoner och åter miljoner ton i havet som allt de gör är att skada ekosystemet. Den berömda konstgjorda plastön mitt i havet är känd för alla. Vi måste arbeta för att den här typen av händelser som är så skadligt till vår planet inte hända igen.

En robot återvinner plast och förvandlar den till filament

Nytt alternativ till återvinning

JRT3D-företaget har fått i uppdrag att tillverka en automatisk robot vars funktion är att återvinna plast och förvandla den till filament. Dess funktion är enkel: du behöver bara trycka plasten genom en slits där det finns en skäregg som är ansvarig för att skära plasten i tunna ark.

Maskinen är delad i två delar : en första där snitten av plasten görs och en andra där detta material drivs och bringas till en tillräcklig temperatur så att det kan utvinnas utan att orsaka någon katastrof.

Plastic

Även om det systemet har vissa begränsningar. Den har inget automatiskt system som gör att den kan ta tag i plasten och utföra resten av arbetet på egen hand, men det måste alltid finnas en person som fysiskt håller plasten och när ombyggnaden är klar, ta en ny plast, lägg den i roboten och fortsätt med processen.

Att förbättra miljön, nyckeln

Denna teknik är liknande till andra befintliga robotar som bidrar till att förbättra miljön såsom maskiner som är gjorda med återvunna batterier eller robotar som placeras i rören som upptäcker om överdriven och onödig användning av vatten görs för att skära vattnet. tillförsel.

För närvarande säljs denna robot för ett pris av $400 i ett företag som ger företag möjlighet att starta uppfinningar som har med plaståtervinning att göra. Enligt personen som uppfann roboten kommer han snart att lansera en Kickstarter-kampanj för att samla in pengar för att göra det lättare att tillverka sin skapelse.

Återvinning av plast gynnar inte bara planeten och dess miljö, utan den kan också användas till återanvändning eller som ett nytt material från vilket nya saker kan tillverkas eller användas som bränslekälla. Den kan också användas för att tillverka produkter för den kemiska industrin.

Källa> interessantengineering.com

0 Shares