Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

En resevecka för mig

Jag har ett möte i morgon bitti i NYC vilket innebär att jag kommer att ge mig ut på vägen runt 06:00 för att undvika rusningstid på väg in till staden. Mötet kommer att ta upp större delen av min dag men jag planerar att få lite presentshopping till Vinney innan jag åker tillbaka till CT. Sedan på torsdag har jag min resa till ATI för att prata Mac-grejer, men jag ska försöka komma förbi mellan resorna för att ge dig alla uppdateringar.

En av mina 24-stifts PSU:er dog på mig under helgen och kastade en stor skiftnyckel i mitt testschema, vilket tvingade mig att lägga undan alla HL2 CPU-skalningstestning tills efter att jag slutat testa inför onsdagens lanseringar. Vad kommer på onsdag? Två saker, både grafik, ATI skickade äntligen ut X800 XL-kort till recensenter. Klockhastigheterna är identiska med X800 XL som vi använde i vår X850-recension så du borde redan veta hur den fungerar. Vår granskning på onsdag kommer helt enkelt att lägga till strömförbrukning och en del diskussion om tillgänglighet till informationen som vi redan har publicerat. Som vi nämnde i X850-recensionen är X800 XL en intressant del men den måste säljas och tillgänglig för $350 (helst mindre) för att den ska vara konkurrenskraftig med 6800GT.

På tal om tillgänglighet så lovade ATI att den nya X850-linjen skulle vara tillgänglig online en vecka efter att vår recension gick live. De lovade…och om jag inte missat något så har de inte levererat. Det här året måste vara ett av de värsta åren i senare historia för GPU-tillgänglighet, men visserligen inte alls lika illa som tillgänglighetsfiaskoet som ledde till att 3dfx försvann för år tillbaka.

Jag har tappat ännu en kontorstelefon på grund av otur, det här är min fjärde flerlinjetelefon i nyare historia som just har dött. Jag använder det inte den där mycket, men jag har tillfälligt varit tvungen att stjäla telefonen från Vinnys skrivbord så att jag faktiskt kan svara på samtal. Min favorit, mest pålitliga, multiline kontorstelefon genom tiderna är fortfarande den 3-linjers Nortel/Aastra Venture Phone som jag köpte tillbaka 98. För drygt ett år sedan började den agera och det var därför jag var tvungen att byta ut den, men jag överväger starkt att hitta en av dem i bra skick och plocka upp den igen. Den enda funktionen den saknade som störde mig allvarligt var ett sätt att radera alla meddelanden, det tvingade dig att radera dem en efter en vilket kan vara besvärande om du låter många av dem hopa sig.

En vän till mig är på bilmarknaden för sin första sportbil så jag lånar ut mina recensioner när det är möjligt. Han vill ha min åsikt om den nya C6 vette som är den första Corvetten som faktiskt har intresserat mig (Z06:an kom nära, men ingen cigarr). Jag har försökt få en provkörning här så att jag kan ge honom min åsikt men det finns bara en bil hos den lokala återförsäljaren och chefen använder den som sin demo så den finns aldrig på tomten. Plus att jag inte har haft mycket tid på sistone att gå ner dit och bugga dem så det kanske bara får vänta tills jag åker tillbaka till NC för semestern.

Vi har spelat mycket Halo 2 på Xbox live, jag är helt och hållet beroende och i motsats till när vi först började spela är vi faktiskt konkurrenskraftiga med de flesta människor vi matchas med. All min free tid tillbringas med Halo 2 nuförtiden, jag har inte haft en chans att slå Halo 2 än. Det är inte så att jag inte är inne på Half Life 2, det handlar mest om att jag inte vill spendera mer tid framför testbäddar än vad jag måste. Kombinera det med det faktum att Half Life 2 av någon anledning gör mig illamående efter ungefär en timmes spelande och du kan förstå varför jag har tenderat att hålla mig borta från det nu för tiden. Jag har aldrig haft en illamående känsla efter att ha spelat någon FPS, bara Half Life 2 av någon anledning. Jag har egentligen inte undersökt det så mycket men det är ganska konstigt; det händer inte ens när jag benchmarkar den och tittar på skärmen, bara när jag faktiskt spelar den. Väldigt udda.

Det var allt för nu, Vinney har en sen lektion ikväll så jag ska bege mig och hämta henne snart, sedan har jag en recension att avsluta innan jag tvingar mig själv att sova tidigt som förberedelse för morgondagens oundvikligt långa dag.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg.