Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

En omfattande guide till solenergisystem

Över hela världen ökar medvetenheten om hållbar energi snabbt och människor letar efter alternativa sätt att driva sina hem. En vanlig metod för att spara energi och minska sitt koldioxidavtryck på jorden är att installera ett solenergisystem.

Varje dag undersöker fler och fler människor att installera solenergisystem i sina hem. Förutom att vara miljövänlig kan du också spara pengar i framtiden genom att använda solpaneler. Men problemet är att många inte vet så mycket om solenergisystem.

Att installera ett solenergisystem är en investering, och till skillnad från att köpa något annat som en bil, ser du inte riktigt många människor som har erfarenhet av soldrivna hem. Det är därför många människor inte får solpaneler för sina hem och de som ibland gör misstag som kostar dem senare. Så för att se till att det inte händer med dig har vi utarbetat en omfattande guide för att installera ett solenergisystem i ditt hem.

Läs den här artikeln så får du all den kunskap och förståelse du behöver för att implementera ett effektivt och långvarigt solpanelsystem i ditt hem.

Steg 1: Bestäm effektiviteten hos ett solenergisystem i ditt klimat

En av de första sakerna du måste tänka på när du funderar på att installera ett solenergisystem för ditt hem är ditt klimat. Du måste ha en miljö som är lämplig för solpaneler. Du måste få den nödvändiga mängden solljus dagligen. Om du bor i ett område som Kalifornien, Nevada, Florida eller New Mexico kan du spara mycket pengar och ha ett mycket effektivt solenergisystem, eftersom det soliga klimatet i dessa stater passar bäst för solpaneler.

Å andra sidan, om du bor i områden som Ohio, Michigan eller New York, kanske du inte kan få bästa resultat från solpaneler. Generellt måste solpaneler komma runt fyra till sex timmars direkt solljus för att förbli i drift. När du får mer solljus än den tid som krävs dagligen blir dina system exceptionellt användbara. Så överväga klimatet och se om det är det bästa alternativet för din plats att få ett solenergisystem.

Steg 2: Bestäm din energianvändning

Nästa steg är att bestämma mängden energi du behöver. Börja med att räkna ut hur mycket energi du använder i genomsnitt i en månad. Det kan enkelt göras genom att ta genomsnittet av enheterna du har förbrukat under de senaste tre månaderna. Mängden enheter du har förbrukat nämns vanligtvis i din elräkning.

Om du använder solpaneler måste du göra ditt hem mer energieffektivt. Så var noga med att inte slösa bort energi i ditt hem, försök att använda dagsljus så mycket som möjligt och ersätt dina hushållsapparater med energibesparande alternativ. Ett energieffektivt hem är mer tillgängligt för ström med ett solsystem, och det hjälper dig att bryta jämnt över din investering snabbare.

Läs också: IoT: s roll i digital transformation

Steg 3: Kontrollera ditt tak

En annan viktig uppgift som måste utföras innan ett solenergisystem installeras är underhållet av taket. Naturligtvis är taket på ditt hem det bästa stället att installera panelerna på. Men innan du gör det, kontrollera takets skick och se om det behöver renoveras. Även om taket inte behöver repareras direkt, och du förväntar dig att det behöver ett under de närmaste åren, är det ett rationellt beslut att få det gjort nu.

När panelerna har installerats måste du hantera dem också när du reparerar taket. Du kan anställa en expert för att bedöma takets skick.

Steg 4: Hyra ett pålitligt installationsföretag

När du väl har ordnat och bestämt att solpanelerna är användbara för dig är nästa steg att hitta och anställa ett pålitligt installationsföretag. Att installera solpaneler är inte en enkel uppgift, och många elektriker har inte erfarenhet av att installera ett solenergisystem. Så leta efter företag som anställer NABCEP-godkända tekniker som har erfarenhet av jobbet.

Att installera solpaneler är en stor investering, så du vill inte anställa ett företag som inte kan göra jobbet effektivt. Många fantastiska företag installerar solpaneler i Illinois, Kalifornien, Nevada, Florida och alla soliga stater i USA.

Steg 5: Bestäm vilken typ av panel som ska användas

Det finns två huvudtyper av solpaneler, solceller och termiska solpaneler. Fotovoltaiska paneler är de som oftast används, och de använder solens ljus för att skapa el. Termiska solpaneler använder å andra sidan värmen från solen för att värma luft eller vatten som ska användas inuti hemmet.

I vissa situationer är termiska solpaneler ett bra alternativ eftersom de är ganska billigare än solceller, men de sparar inte så mycket energi. Enligt min mening är den bästa applikationen ett hybridsystem som också har några termiska paneler.

Läs också: Tips för att förbättra integritet och säkerhet online

Steg 6: Skapa en plan för installation av panelerna

När du har bestämt att solpaneler kommer att vara användbara i ditt klimat och du har anställt rätt installationsföretag måste du göra en plan med dem för installationen. Skapa en layout som maximerar mängden solljus panelerna får.

Bestäm vilka komponenter i huset du vill ska drivas av solpanelerna och vilka delar som behöver traditionell energi. Att göra en effektiv plan för installationen av solsystemet ökar dess produktivitet och effektivitet.

Steg 7: Lär dig mer om underhåll av solpaneler

Det sista steget är naturligtvis underhållet av solpanelerna. Eftersom dessa paneler inte har för många rörliga delar kräver de inget speciellt mekaniskt underhåll. Du måste dock hålla dem säkra från extremt väder om du vill att de ska vara aktiva länge.

Se också till att du regelbundet rengör dammet från panelerna om du bor i en torr miljö, för om för mycket damm och smuts deponeras på panelerna kan systemets effektivitet påverkas.

Om författaren:

Louis Paulson är examen från California University och arbetar för närvarande med sitt drömprojekt att skapa organiska energimixer. På fritiden tycker han om att skriva om klimatförändringar, energi och ren teknik. För att läsa mer av hans bloggar kan du besöka här.