En ny rapport syftar till att bekräfta att Apple testar iPhones med USB-C

En ny rapport syftar till att bekräfta att Apple testar iPhones med USB-C

Apple har använt Lightning-porten så länge på sin iPhone-serie att den bara känns standard vid det här laget. Det betyder dock inte att det inte är dags att gå vidare. Med antagandet av USB-C, även av Apple själv vid denna tidpunkt, har företagets vägran att byta till porten för smartphonen i bästa fall verkat envis.

Ett fotografi fokuserat på Apples Lightning till USB-C-kabel som hålls framför kameran, med en iPhone liggande på ett bord suddig i bakgrunden

Saker och ting kan komma att förändras inom en snar framtid. Inte så snart som i år, dock tyvärr. Om du kommer ihåg, tidigare i veckan gick analytikern Ming-Chi Kuo vidare och sa att han förväntar sig att Apple kommer att anta en USB-C-port för iPhone från och med 2023. Vilket betyder att vi bör förvänta oss att se den “stora förändringen” 2023 Det är inte så långt borta, och ärligt talat, efter att ha väntat så länge vi har känns det som att det är precis runt hörnet.

Men, ifall du inte blev såld av Kuos uppskattning för Apples planer i framtiden, är här för att hjälpa. Idag publicerade publikationen en berättelse som i huvudsak bekräftar analytikerns förväntningar, och säger att Apple verkligen testar iPhones med en USB-C-port, vilket i princip tappar Lightning-porten.

Naturligtvis är det just nu som vi förmodligen bör notera att det här inte är första gången vi har hört att Apple kommer att adoptera USB-C för iPhone. Det har ryktats om och om igen ganska länge nu. Och det har uppenbarligen inte slagit ut än. Men med både Kuo och invägning, och säger att vi borde förvänta oss att se förändringen 2023, känns det verkligen lite mer verkligt den här gången.

Att byta till USB-C är vettigt av en mängd olika anledningar, inklusive snabbare laddningstider. Men mer än så skulle det innebära att man ställer upp de viktiga kablar som många Apple-användare har vid det här laget. Apple har bytt till USB-C för iPad- och MacBook-sortimentet, och det finns bara några tillbehör som också behöver göra bytet (som AirPods Max).

Men vi får vänta och se. Hoppas du att nästa år kommer med USB-C till iPhone-sortimentet?

Relaterade Artiklar

Back to top button