Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

En ny ingångs-iPad kommer enligt uppgift ha USB-C, A14 Bionic-processor och 5G

Även om Apple kanske siktar stort på framtida iPad-modeller, är företagets instegsalternativ en stadig medlem i sortimentet. Nu tyder en ny rapport på att Apple planerar att göra sin billigaste surfplatta lite mer kapabel. Åtminstone på hårdvaruavdelningen.

En vy uppifrån av ett vitt skrivbord med en mans händer som håller Apples nionde generationens iPad i händerna med standardstartskärmen som visas på skärmen

Enligt en ny rapport från , planerar Apple att uppgradera ingångsnivån iPad inom några viktiga områden. För det första kommer Apple enligt uppgift att tappa Lightning-porten från surfplattan med dess kommande uppdatering och istället välja att använda USB-C. Det draget skulle verkligen vara vettigt, med de andra iPad-modellerna i familjen som redan använder porten.

Den kommande 10:e generationens iPad (kodnamnet J272) ska också ha 5G trådlös anslutning för mobilmodellerna. Enheten kommer också att uppgradera skärmen och flytta upp saker från den nuvarande 10,2-tumspanelen till en större 10,5- eller 10,9-tums skärm. Det ska också enligt uppgift vara en Retina-panel, liknande vad som finns i iPad Air.

Och slutligen kommer den nya ingångsnivån iPad enligt uppgift skryta med A14 Bionic-processorn under huven. Det är inte ett stort steg när det gäller chips – även för A-serien – men det borde vara en anmärkningsvärd förändring för alla som har en äldre iPad och vill uppgradera.

Tyvärr berättar rapporten inte för oss om Apple kommer att uppgradera designen på ingångsnivån iPad. Det är möjligt att Apple behåller den nuvarande modellens estetik, med stora kanter och den fysiska hemknappen. Eller företaget kan anta något som liknar iPad Air eller iPad mini, med lite mindre ramar och Touch ID inbäddat i strömknappen. Men med de andra förändringarna som Apple gör är det verkligen möjligt.

Så, några ganska stora förändringar för ingångsnivå iPad. Vilket alla bör välkomnas, särskilt om Apple behåller priset på $329.