En närmare titt på inkommande marknadsföringstratten

Inbound_MarketingVägen från besökare till ledning till kund är det viktigaste fokuset för alla inkommande marknadsförare. Att förstå denna väg och skräddarsy den mot dina potentiella potentiella kunder är hur inbound marketing fungerar.

Och hur gör man det?

Lyckligtvis har inkommande marknadsförare utvecklat ett snyggt diagram som kallas “Inbound Marketing Funnel” för att förenkla processen. Den här tratten delar upp denna process i tre sektioner: toppen av tratten (ToFu), mitten av tratten (MoFu) och botten av tratten (BoFu). I det här blogginlägget kommer vi att dyka först in i marknadsföringstratten för att få en bättre förståelse för varje avsnitt och hur vi kan utnyttja det för att konvertera potentiella kunder.

ToFu: Få ledtrådar på rätt väg

Allra högst upp i tratten är där du lockar besökare till din webbplats. Som en vägskylt som leder en resenär till platsen för ett hotell, tillhandahåller du det nödvändiga innehållet för att locka besökare till din webbplats och visa dem att du har vad de letar efter.

Specifika ToFu-innehållsverktyg inkluderar:

 • Sociala media
 • Nyckelord
 • Bloggar
 • Specifika webbplatssidor

Dessa verktyg arbetar för att locka potentiella leads till din webbplats.

Låt oss säga att ditt företag förser byggföretag med regnkläder till sina anställda. På grund av den fantastiska SEO-forskning du gjorde, satte sökorden du inkluderade på dina webbplatssidor och blogginlägg ditt företag i rampljuset när ett närliggande företag sökte efter robusta, vattentäta ytterkläder i bulk. Din webbplats dök upp på första sidan av deras sökmotorresultat; de klickade på din länk och fördes omedelbart till din mycket attraktiva och lättnavigerade webbplats.

Om så är fallet, betrakta ditt arbete hittills som ett väl utfört arbete, men låt oss inte gå före oss själva.

I det här skedet är det superviktigt att se till att innehållet du publicerar på din webbplats, bloggarna du publicerar regelbundet och dina uppdaterade sociala medier-ansträngningar alla återspeglar det fantastiska varumärke du är, samtidigt som du utbildar och engagerar dig. läsare.

Top-of-the-funnel-insatser hjälper till att etablera någons intresse för ditt varumärke; nästa steg fokuserar på att omvandla deras intresse till en lead.

MoFu: Konvertera leads till ditt körfält

Mitten av tratten fokuserar på att fastställa ditt varumärkes betydelse och värde.

Varje besökare på din webbplats anses inte vara en lead, istället är en lead en speciell besökare som genom sin interaktion med ditt innehåll, ses som en stark kandidat att avsluta en försäljning med. Nu är den som ansvarar för regnklädersköpet på byggföretaget medveten om din produkt, men vad är det med ditt varumärke som gör dig unik från konkurrenterna?

Den här delen av tratten är där du börjar ge ditt företag värde genom att locka besökaren att följa ditt innehåll.

Detta görs med innehållsverktyg som:

 • Uppmaningar (CTA)
 • Målsidor
 • Premiuminnehållserbjudanden
 • Pedagogiska blogginlägg

CTA är det första steget och erbjuder en väg till ditt premiuminnehåll, såsom nedladdningar av whitepaper, e-böcker eller webbseminarier. CTA:er kan delas på din blogg och sidor på sociala medier eller skickas ut via ett nyhetsbrev. När den CTA har klickats kommer besökaren att dirigeras till en målsida där de kan ange sin kontaktinformation och ladda ner ditt erbjudande.

Och voila; du har en ledning! Denna information är väsentlig för de inledande stadierna av vård- och omvandlingsprocessen.

BoFu: Få dina leads att göra dig till destinationen

Botten av din tratt är ett avgörande steg i vården. Vid det här laget har du ett sätt att kontakta dina leads som gör att dina säljstrategier verkligen kan börja. Innehållet du levererar här är tänkt att vårda, utbilda och etablera dig som en tankeledare inom ditt område. Målet är att visa din lead vad ditt varumärke kan ge dem. Det är här anpassningen av marknadsföring och försäljning kommer in i bilden.

Viktiga verktyg för detta steg inkluderar:

 • Segmenterad e-post
 • Ledarpoäng
 • CRM-integration

Vid det här laget är du nära att omvandla en lead till en kund och det är viktigare än någonsin att hålla fokus på innehållet du levererar. Varje e-postmeddelande du skickar eller innehållserbjudande du tillhandahåller är en chans att öka värdet av ditt varumärke till en lead.

Din lead vet inte bara en hel del om dig utan du vet en hel del om din lead. Du vet vilket innehåll de har laddat ner, vilka länkar de har klickat på, deras kontaktuppgifter, och viktigast av allt vet du att de är intresserade av ditt varumärke. Med denna information kan du börja förse din lead med relevant innehåll och erbjudanden.

Och vad händer sedan? Du gör en försäljning! Men ditt förhållande är inte över. Det finns fortfarande en extremt viktig del av tratten som aldrig bör försummas.

Fortsätt engagemang och gläd din kund

Grattis till din nya kund, men tratten för inkommande marknadsföring är inte komplett! Huvudpoängen med inkommande marknadsföring är att du tillhandahåller innehåll om din produkt eller tjänst till en grupp människor som är i linje med ditt varumärke. Denna varumärkesförening bör fortsätta långt efter slutskedet. Överväg att skicka ett tackbrev till din kund, erbjuda dem rabatt på deras nästa köp eller checka in för att få lite feedback. Upprepad försäljning är lättare att göra än nyförsäljning; För att inte tala om, det finns alltid en chans att en nöjd kund förvandlas till en varumärkesambassadör och skickar fler leads till din webbplats.

Fortsätt att glädja dina kunder att avsluta den inkommande marknadsföringstratten och du kommer säkert att vara på väg mot framgång.

Relaterade Artiklar

Back to top button