En massa nya retrospel kan snart slå Switch Online | Betrodda recensioner

0 Shares

Det billiga och glada Nintendo Switch Online tjänsten är långt ifrån lika omfattande som sina PlayStation- och Xbox -rivaler, men en sak har det för sig är ett växande bibliotek med SNES- och NES -retrospel för prenumeranter att hämta och spela när som helst.

Och nu verkar det som att ett par äldre handdatorer snart kommer att lägga till sina spel i mixen, enligt Nintendo Life: GameBoy och GameBoy Color.

Webbplatsen hänvisar till två olika källor för påståendet. Den första är “känd insider” NateDrake, som diskuterar den stundande ankomsten av GameBoy och GameBoy Color -titlar “under de kommande veckorna” på sin Nate The Hate -podcast.

I den diskuterar NateDrake fyra emulatorer som upptäcktes i NES -appen redan 2019. De två första – Kachikachi och Canoe – är för SNES- och NES -spel, vilket lämnar Hiyoko och Count. Podden spekulerar i att den förra är för GameBoy och GameBoy Color, men har ingen insikt om vad Count kan vara. GameBoy Advance och N64 skulle vara nästa i raden, går kronologiskt, men Nintendo rör sig inte nödvändigtvis logiskt när det gäller sin lukrativa bakkatalog.

Nintendo Life nämner sedan att det har bekräftat de nya handenheterna med “sina egna källor”. Inget datum gavs, men “riktigt snart” låter verkligen som att vi pratar om veckor snarare än månader.
Även om vissa kanske inte ser till de monokroma bilderna i de ursprungliga GameBoy -titlarna, kommer vissa spel fortfarande att vara värda att spela 2021. Wario Land -serien ensam borde vara värd kostnaden för en månatlig Switch Online -prenumeration – förutsatt att det gör nedskärningen.

Tyvärr sägs Nintendo Lifes källa vara ”mycket mindre optimistisk” när det gäller Game Boy Advance -spel inom kort. Det beror inte på tekniska skäl, utan marknadsföringsskäl, med källan som noterar att många företag för närvarande arbetar med återutgivningar från den eran, inklusive Nintendo själv som har en remaster av de två första Advance Wars-spelen som kommer i jul.

0 Shares