en komplett guide med de bästa modellerna

en komplett guide med de bästa modellerna

Kylan börjar redan kännas och ytterligare ett år fångar den oss utan att ha förberett oss. För att klara det på bästa sätt är smarta värmare ett utmärkt val och varje gång har vi mer variation på marknaden.

Vad är en smart värmare och hur skiljer den sig från en vanlig

Calefactor inteligent

En intelligent värmare är en enhet som används för att värma ett rum och som dessutom innehåller smart teknik för att göra denna process mer effektiv. Den största skillnaden från de vanliga alternativen är dess möjlighet att kalibrera temperaturen med din termostat och reglera sig själv.

På så sätt kan den hålla den temperaturen stabil i de grader du har ställt in (höja eller sänka själva effekten efter behov), samt vara programmerad på mer komplexa sätt än en vanlig värmare.

Med en intelligent värmare du värm inte bara upp, du luftkonditionerar ett rum så att det är, exakt och hela tiden, som du vill.

Å andra sidan ger traditionella enheter knappast alternativ. Du kan få dem att köra på olika effektnivåer och de har en grundläggande timer, men lite annat. När du kopplar ihop dem använder de all kraft du säger till dem och det spelar ingen roll om det är fyrtio grader ute, de kommer att fortsätta spotta helvetets eld oavsett annat.

Vilka fördelar har det?

Med tanke på hur de är och vad de tillför är fördelarna uppenbara.

  • Du sparar på elräkningen . Genom att kunna styra temperaturen justerar den smarta värmaren själva effekten, utan att använda en watt mer än den behöver.
  • Kämpa mot klimatförändringarna . Genom att inte slösa energi.
  • Det är mycket bekvämare . Värmaren ansvarar för att hålla temperaturen som du vill, inget från att gå upp till att stänga av och sedan slå på igen eftersom allt har svalnat. Dessutom kan du fjärrstyra den med mobil eller till och med röst, beroende på modell.
  • Det låter dig programmera det på mer komplexa sätt . Det finns till exempel modeller som är kompatibla med Alexa och Google Assistant, vilket gör att du kan dra nytta av de rutiner som du kan programmera i de applikationerna.

Så när du kommer hem från jobbet har du redan den perfekta vistelsen, utan att behöva koppla in den hela dagen.

Hur man väljer den bästa smarta värmaren

Calefactor Xiaomi

För att välja den bästa smarta värmaren måste vi ta hänsyn till tre saker:

  • Värmarens kraft . Den mäts i watt (W) och ju mer den har, desto mer värms den.
  • Rummets mått som vi vill värma. Ju större den är, desto mer kraft kommer vi att behöva, men det är inte det enda att tänka på.
  • De smarta funktionerna som vi vill att den ska ha och dess kompatibilitet med andra enheter. Speciellt med vårt ”kommandocenter” om det är en högtalare från Amazon, Google eller Apple.

Av dessa tre är de två första de viktigaste för att vara varm.

Hur man beräknar effekten jag behöver i en smart värmare

För detta måste vi känna till dimensioner på rummet som ska luftkonditioneras och enhetens effekt i watt vi vill köpa.

Det finns en formel som gör att vi kan beräkna (ungefär, förstås) värmarens watt beroende på var vi ska lägga den.

Vi vill inte bli för matematiska, men vi kommer att ge det till de som är mest inblandade. Hur som helst, lugn, senare kommer vi att ge ett allmänt råd till oss som var dåliga i klassen och vi gör allt med ögat.

Formeln för att beräkna de erforderliga watten av en värmare

Formel kalfaktor

Formeln uttrycks vanligtvis så här:

Storlek i kvadratmeter av rummet x Orientering av densamma med avseende på solen x Klimatzon x Isoleringsnivå x 100 = Watt av värmaren som kommer att behövas.

Nästan inget. Vi går i delar.

Vi måste räkna ut storleken genom att även räkna takets höjd , självklart. Så vi mäter bredden, längden och höjden på rummet och tar en ungefärlig kvadratmeter, till exempel 15.

De andra delarna av formeln kommer att användas som en koefficient över eller under en, för att gå upp eller ner det antalet meter .

Det här ser ut som tillbaka till skolan, men det är faktiskt väldigt enkelt.

Angående orienteringen mot solen . Är man söderut så behöver den inte värma så mycket, så den får 0,9 ungefär. Norr är kallare, så vi brukar tilldela en 1,15. Väst är mer neutral, så det räknas 1 och öst lite svalare, så det räknas 1,1. Låt oss säga att jag är vänd mot väster, så 1.

Då tar vi hänsyn den klimatzon där vi befinner oss . Att man vet att Spanien har flera, enligt Technical Building Code, eftersom Sevilla inte är samma sak som Bilbao. De går från A till E och du har dem här för varje provins.

Om det är kallare och vi är i ett E är koefficienten större än 1, men om du är i Sevilla blir koefficienten mindre än 1 och kraftbehovet minskar. Låt oss säga att jag är i Sevilla och vi tilldelar en 0,95.

Slutligen, ta in ta hänsyn till den isolering du har hemma och detta är mer relativt. Om rummet är mer isolerat (klimat och bra väggar) använder vi en siffra under ett, till exempel 0,95 eller 0,9. Är det dåligt isolerat går vi över 1, till exempel 1,15. Låt oss säga att isolering är medium igen eftersom jag är lat, så jag sätter 1.

Det skulle vara: 15 x 1 x 0,95 x 1 x 100 = 1 310 watt.

Eftersom det är ett inte särskilt stort rum, välorienterat och välisolerat i Sevilla, med ett rum på 1 300 watt kommer jag inte att bli kall och i teorin kommer jag att luftkonditionera väl.

Om du har erfarenhet kanske du tror det denna formel är något hög i watt. Visserligen är det så, men det är medvetet . Med lite mindre effekt kommer du också att luftkonditionera bra, men tänk på att du alltid kan reglera ner strömmen.

Speciellt om det är en smart värmare kommer du inte att ångra dig eftersom den kommer att kalibrera lågt och du kommer inte spendera för mycket.

Formeln för oss som är dåliga på matte

Formel enkel kalfaktor

En rulle, eller hur? Det handlar om att ha arbetat med dessa frågor tidigare. Nu, sättet att göra det med ögat. Som du kommer att se, rummets meter multiplicerat med 100 är ungefär de watt som behövs .

Om du är i en dåligt isolerad kall plats eller orientering, beräkna storleken och lägg till något till den. Till exempel, för 20 meter, räkna 2 000 watt och en säkerhetsmarginal på cirka 200 till 400 watt mer.

Om du är på Kanarieöarna och tittar söderut i ett stenhus, räkna 2 000 och du subtraherar något, med vilket 1 700-1 800 skulle vara värt det.

Om igen, vi går högt , eftersom du alltid kan ställa in värmaren på mindre effekt.

Det finns de som räknar ut metrarna, multiplicerar med 100 och subtraherar lite om det är kallt och subtraherar mer om det är varmt. Det är mindre komplicerat, men det kan falla lite under mycket kalla vintrar eller specifika ögonblick.

De bästa köpalternativen för smarta värmare

Eftersom vi vet allt detta kan vi nu köpa vår smarta värmare och därför har vi valt ut en rad mycket intressanta alternativ för dig.

Cecotec Ready Warm 8400, det billiga alternativet med rättvis prestanda

Om du vill ha något billigt och inte bli för högt har det valencianska märket denna värmare på 1500 W. Den är idealisk för små/medelstora rum eller badrum och den har smarta funktioner, men inte många.

Den är inte kompatibel med Google Home eller Alexa, men den ansluter till WiFi och du kan hantera den från en telefonapp. Du kan hitta den för cirka 50 euro på rea och om du vill bli blöt, men inte mycket, är det ett bra alternativ att börja.

Mellerware Medium WiFi, alla storlekar med anslutning till Alexa och Google

Om du vill ha värmare av vilken storlek som helst, kompatibel med Google Home och Alexa , Mellerware gör dem. Från 600 W för små rum, som badrum, upp till 2 000 som gör dig bekväm i vardagsrummet.

Vi gillar också effektiv förbrukning, säkerhet och design.

2000W UniversalBlue billig och smart kraft

Om du vill ha kraft, men inte spendera mycket, är denna glimmervärmare / radiator intressant, eftersom du kan ha 2000 W för mindre än 100 euro och några smarta funktioner.

Naturligtvis, glöm Google Home eller Alexa. Du kan styra den från din mobil via WiFi med dess app, men lite annat.

Xiaomi Mi Smart Space Heater, bäst i kvalitet-pris

Vad kan vi säga? Xiaomi är alltid synonymt med kvalitet-pris. I smarta värmare är det inget undantag. För mindre än 100 euro har du anslutning till Alexa och Google Home, förutom 2 200 watt .

Den hävdar att den värmer upp till 46 kvadratmeter. Låt oss se, det är möjligt i teorin, ja, men för maximalt. Tror att du kommer behöva mer för den mätaren.

Som du kan se finns det många alternativ. Fördelen med att värmaren är intelligent är att den alltid kommer att anpassas efter vad du behöver, utan att slösa. På så sätt blir du varm i vinter, men utan att spendera en krona mer än nödvändigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button