En informativ guide för att använda den inbyggda lösenordshanteraren i Android

En informativ guide för att använda den inbyggda lösenordshanteraren i Android

Introduktion

De flesta använder mer än en profil på olika plattformar, webbplatser och appar. För var och en använder de specifika ID och lösenord. För bästa säkerhet är det bättre att ha flera lösenord för olika konton, men det kan bli förvirrande att komma ihåg för många människor.

I detta sammanhang kan du komma åt den inbyggda Android Password Manager som är tillgänglig för free till alla Android-användare. Man kan bekvämt lagra alla lösenord för sina konton med starkt krypteringsskydd och logga in från vilken plats som helst.

Det är bättre att använda en högkvalitativ tredjepartslösenordshanterare som NordVPN:s NordPass, men den inbyggda Android lösenordshanterarens inställningar har sina användningsområden. Du kommer att lära dig hur du använder det effektivt genom det här inlägget, så fortsätt och läs det.

Skäl att använda en lösenordshanterare

En lösenordshanterare är ett viktigt verktyg för onlinebaserade användare för att säkerställa stark säkerhet och integritet för sina användare på flera plattformar. De är värdefulla att använda för att skydda lösenord för olika tjänster och appar totalt sett. Det finns specifika fördelar med denna mjukvarutyp.

  • Du kan komma åt alla lösenord från olika konton på en säker plattform.
  • Programvaran genererar också nya och unika lösenord.
  • Flexibilitet med antalet lösenord man kan spara i lagringen.
  • Det är tillgängligt via ett huvudlösenord som användaren ställer in med sitt föredragna e-post-ID.
  • Krypteringsskydd för all inloggningsinformation.
  • Det är användbart för att lagra diverse data som bankkontouppgifter, anteckningar etc.

Sätt att använda den inbyggda lösenordshanteraren för Android Free

Man kan använda olika sekvenser för att använda den förinställda lösenordshanteraren på Android-enheter. Den har enkel användbarhet och är free för alla användare, vilket gör att alla kan spara flera lösenord med några tryckningar. Vi testade Lösenordshanteraren Android free verktyg för specifika användningar och kontrollerade hur lätt processen är. Här är processerna du måste följa.

Lösning 1: Aktivera funktionen Google Password Manager på en Android-enhet.

Innan du får några fördelar relaterade till användbarhet genom Android lösenordshanterarens inställningar, du bör först aktivera den inbyggda lösenordshanteraren. Det finns specifika steg man kan hantera för att slå på sin Google-baserade lösenordshanterare.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna den Android-enhet du använder och gå till fliken Inställningar.

Steg 2: Öppna fliken Sekretess under det här avsnittet.

inställningar

Klicka sedan på alternativet “Autofyll tjänster från Google”. Alternativt kan du använda sökfältet via menyn för att skriva in nyckelordet Autofyll och klicka på det.

För att notera, på vissa Android-enheter skulle åtgärdssekvensen vara Inställningar > Sekretess > Avancerat > Autofyll-tjänster från Google.

Så överväg din enhetsmodell – stegen kan skilja sig något för vissa användare.

Steg 3: Aktivera inställningen “Använd autofyll med Google”.

Autofyll med Google

Steg 4: Kontrollera att du är inloggad på rätt konto och öppna avsnittet Lösenord via den här menyn. Öppna sedan Lösenordshanteraren. På vissa enheter är det här avsnittet tillgängligt under fliken Sekretess.

Steg 5: Klicka på ikonen Inställningar (kugghjulsformad knapp) längst upp till höger på sidan.

Steg 6: Växla sedan inställningarna för “Erbjud att spara lösenord” till PÅ-inställningen om du vill att enheten ska lagra alla inloggningsuppgifter.

Tänk på att denna lista med sparade lösenord är tillämplig när du besöker webbplatser och sparar lösenorden via webbläsaren Google Chrome, inte andra webbläsare. Vanligtvis har de sina egna inställningar för lösenordshanteraren Android free förmåner.

Lösning 2: Få åtkomst till Google Password Managers sparade lösenord

Efter att ha aktiverat Google Password Manager-kontot via Google kan användare leta efter, redigera och visa alla sparade lösenord vid behov. Det finns steg tillgängliga för att komma åt lösenordshanteraren via Googles webbplats.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna webbplatslänken: passwords.google.com.

Steg 2: Hitta alla nödvändiga inloggningsuppgifter för Google-baserade konto(n) här.

Steg 3: Starta Google-kontot. Du måste lägga till all nödvändig information via din enhet.

Steg 4: Öppna avsnittet Säkerhet och klicka på knappen Lösenordshanteraren.

Google Password Manager

Steg 5: Listan med lösenord kommer att visas på nästa sida. Klicka på Lösenordskontroll för verifiering av lösenordskvalitet.

Lösenordskontroll

Lösning 3: Hantera inställningarna för automatisk inloggning via Google Password Manager

Du kommer åt Android lösenordshanterarens inställningar för att ställa in automatiska inloggningsåtgärder för appar och webbplatser via Google Password Manager. Detta förbättrar användarupplevelsen för Android-användare. För att notera kan vissa steg av denna användning skilja sig enligt inställningarna för navigationsinställningarna för olika Android-modeller. Sekvensen som nämns här är generell för de flesta Android OS-enheter.

Hur gor man det har?

Steg 1: Skaffa din Android-enhet och gå till Inställningar.

Steg 2: Rulla ner i menyn och klicka på fliken Google.

Google

Steg 3: När nästa sida öppnas klickar du på alternativet “Hantera ditt Google-konto”.

Hantera ditt Google-konto

Steg 4: I nästa fönster, tryck på fliken Säkerhet.

Steg 5: Hitta valsektionen “Logga in på andra webbplatser”. Hitta alternativet Lösenordshanteraren och inaktivera/aktivera inställningarna för automatisk inloggning.

automatisk inloggning

Lösning 4: Hantera säkerhetskontrollen för lösenord

De Lösenordshanteraren Android free tillåter användare att utvärdera styrkan på sina lösenord. För detta bör du ha ditt Google-konto aktivt, som för de andra processerna.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna appen Inställningar på din Android-enhet och klicka på alternativet Sekretess.

Steg 2: Öppna sedan Autofyll-tjänsten från fliken Google. Detta skulle komma upp i den avancerade menyn via fliken Sekretess på vissa enheter.

Steg 3: Gå till menyn Lösenord och välj alternativet “Kontrollera lösenord” under avsnittet Lösenordskontroll.

Säkerhetskontroll för lösenord

Lösning 5: Exportera dina lösenordsdata via Google Password Manager

Användare kan komma åt Google Lösenordshanteraren Android free programvara via sin enhet för att exportera sina data. Stegen är användbara för att utveckla en specialiserad fil för all lösenordsdata som användare kan lägga till i en annan app. Eller så kan man spara den som en offline backup för lösenordsinformation.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna menyn Inställningar via din enhet och gå till avsnittet Sekretess.

Steg 2: Klicka på Autofyll-tjänsten från Google-alternativet.

Steg 3: Gå till Lösenord > Inställningar.

Steg 4: Under nästa meny hittar du knappen “Exportera lösenord”. Klicka på det.

Alternativ: Använd en lösenordshanterare från tredje part som NordPass

Även om Google Password Manager är användbart för Android-användare, är det inte det säkraste eller mest mångsidiga alternativet för att skapa och hantera lösenord. Istället kan du använda en högkvalitativ, specialiserad lösenordshanterarapp som NordPass, utvecklad under NordVPN för optimerad användning. Du kan synkronisera flera enheter och appar för omfattande lösenordslagring och generera unika och säkra lösenord.

Du kan komma åt appen eller direkt via webbläsaren, oavsett enhetstyp. Det inkluderar lösenordsskydd med ett klick i avsnittet Web Vault. Användare kan också använda den här appen offline och spara mer än sin lösenordsinformation på ett säkert sätt.

Slutsats

Sammantaget är det lättare att använda, spara och komma åt flera lösenord med den inbyggda lösenordshanteraren i Android-telefoner. Du måste ha ett aktivt Google-konto, spara eller hitta lösenord, aktivera automatisk signering på olika webbplatser och till och med exportera alla lösenord. För ytterligare fördelar, ladda ner en mer robust lösenordshanterare, som NordPass.

Om du har andra frågor angående detta, läs våra andra inlägg eller lämna en kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button