En inblick i Santa Barbara Tech Ecosystem

En inblick i Santa Barbara Tech Ecosystem

Bland stränderna och bergen i Santa Barbara finns en ny teknikscen som lockar grundare till staden från Los Angeles och San Francisco. Kyle Ashby, grundare av The Sandbox Santa Barbara och StartupSB har hjälpt till att lansera nya utrymmen, initiativ och entreprenörsbyggare för att stödja samhället.

Denna gång för #Startups överallt, serier talar Kyle med mig om att lansera The Sandbox, hans start, utmaningarna i Santa Barbara och ekonomisk tillväxt.

Kyle Ashby är medgrundare av The Sandbox Santa Barbara och Startup SB, och en entreprenörsbyggare för ekosystem i Santa Barbara, CA

Vad är din roll i ditt ekosystem?

Jag är en samhällsbyggare. Jag stöder start- och entreprenörsprogram i Santa Barbara -samhället, liksom lokala evenemang och samarbeten, som hjälper till att främja nya satsningar och en hälsosam miljö för företagare. Jag är också en entreprenör. Jag har hjälpt till att grunda och lansera tekniska produkter och företag (inklusive Brandlive & Kaldera -konsult) och organisationer (Startup Santa Barbara). Jag är också grundare och ägare till coworking och creative space The Sandbox Santa Barbara, och fungerar som mentor för många program, inklusive UCSB: s Technology Management Program, och sitter i styrelsen för några ideella organisationer, inklusive Youth Interactive.

Kan du berätta mer om Startup Santa Barbara & The Sandbox Santa Barbara?

Startup Santa Barbara (StartupSB) är en stödorganisation som grundades 2010 för att samla entreprenörer och startups för att samarbeta och förnya. Vi erbjuder möjligheter, anslutningar och resurser för entreprenörer och de kreativa gemenskaperna för att ansluta och bygga ett starkare företagsekosystem på centrala kusten.

Sandlådan Santa Barbara är ett samarbete, gemensamt kontorsutrymme och evenemangsplats som fungerar som en evenemangsplats. Vi fokuserar på tekniska, livsstils- och friluftsmärken och kreativa entreprenörer. Vi är också hem för StartupSB och Santa Barbara -kapitlet i American Institute of Graphic Artists.

Vad är det mest spännande som har hänt i Santa Barbara under de senaste åren?

För mig har det varit att etablera The Sandbox. Sandlådan är ett hem för StartupSB, såväl som entreprenörskap och kreativa samhällen och livsstilsvarumärkesföretag i Santa Barbara. Vi öppnade dörrarna i februari och ökar vår medlemsbas av entreprenörer, designers och kreativa proffs. Vi har också varit värd för ett par evenemang, inklusive StartupSB: s “The Business of Virtual Reality” och ett antal senaste filmvisningar i samarbete med Patagonia och Santa Barbara Jazz Festival. Min affärspartner Mark Schulbach och jag har känt varandra sedan barndomen, och våra styrkor är mycket komplimangerande. Vi får stöd av en liten grupp investerare som är intresserade av att vara delaktiga i tillväxten i startandet av Santa Barbara och ett antal lokala partners. Jag har besökt nära 100 coworking -utrymmen och inkubatorer, och Mark har byggt ett antal offentliga utrymmen. Att sammanställa våra idéer och identifiera de bästa alternativen att använda i en byggnad med en mycket öppen planlösning har varit ett pågående och mycket givande projekt.

För dem inom teknik-, start- och venture-samhällen tycker jag att den mest spännande utvecklingen har varit den senaste tidens tillväxt och framgång för ett antal Santa Barbara-baserade företag. Under de senaste fem åren har vi sett ett antal stora finansieringsomgångar (Procore har samlat in 80 miljoner dollar i venture -finansiering sedan februari 2016; Apeel Sciences tog in en serie B på 33 miljoner dollar i december förra året), några imponerande utgångar (Lynda förvärvades av LinkedIn 2015 för 1,5 miljarder dollar) och ett antal framgångsrika börsintroduktioner (The Trade Desk, baserat i Ventura, blev offentligt i september förra året och Appfolio hade börsintroduktioner 2015).

För det bredare lokalsamhället har lanseringen av ett antal fantastiska nya arenor och program varit spännande. Dessa inkluderar Santa Barbara Center for Art, Science and Technology (SBCast) och Moxi Museum of Exploration and Innovation, samt fortsatt framgång för ideella organisationer som stöder entreprenörskap som Youth Interactive.

Vilken är den största utmaningen du står inför i Santa Barbara?

Att behålla talanger i Santa Barbara har visat sig vara svårt. Vi tappar ofta högskoleexamen till större städer med fler och fler möjligheter. Santa Barbara kan vara en tuff plats att navigera för unga vuxna om de inte har ett stort nätverk. Tidigare har skickliga yrkesverksamma ofta tittat till Los Angeles och Bay Area för tekniska möjligheter. Men detta förändras, och när fler Santa Barbara-baserade nystartade företag lyckas kommer ekosystemet att växa och utvecklas och fler unga yrkesverksamma kommer att finnas kvar i området för att starta eller arbeta för nystartade företag.

Ett annat hinder för företagare att övervinna är bostads- och hyresmarknaderna i Santa Barbara. Med ett antal universitet i närheten och ett fantastiskt kustlandskap är bostäder begränsade och ofta dyra. I jämförelse med andra tekniska nav på västkusten som Los Angeles och Bay Area har Santa Barbara dock lägre levnadskostnader.

Vilka är några av insatserna som har hjälpt ditt ekosystem att växa?

Först tror jag att Santa Barbaras framgångshistoria har bidragit till att skapa en kultur som uppskattar och tror på löftet om entreprenörskap. Santa Barbara var hem för några av de tidigaste internetföretagen och har producerat innovativa satsningar i decennier nu. Några företag som började i Santa Barbara -ekosystemet inkluderar Citrix Online (tidigare Expert City), Software.com, Alias ​​Wavefront, Yardi, Deckers och på senare tid Sonos. SAAS -företag, livsstilsmärken och medicinsk teknik trivs i området och främjar ny innovation och satsning på utveckling. Många av dessa företags grundare utvecklade sina färdigheter på andra företag eller i program vid UC Santa Barbara, till exempel ingenjörsavdelningen och Technology Management Program, innan de startade sina egna satsningar. Denna framgångsrekord har möjliggjort en återkopplingsslinga där företagare och deras team inte stannar vid bara ett framgångsrikt företag. Alums från dessa företag kan ta de lärdomar de har lärt sig och starta eller investera i nya satsningar. De är också villiga att hjälpa nybörjare innovatörer: områdets mentornätverk består av serieentreprenörer, grundare och teknologer som har varit involverade i skapandet av många av områdets mest framgångsrika företag.

Dessutom är ung talang en avgörande insats för teknik- och start -communityn i Santa Barbara. Vi har tur att ha Technology Management Program och Bren School of Environmental Management vid University of California Santa Barbara (UCSB) i närheten. Våra gymnasieskolor har också ingenjörs- och entreprenörsprogram. Både Dos Pueblos och San Marcos High School har vunnit priser för sina program.

Slutligen bör vår plats och “Santa Barbara -atmosfären” också noteras, eftersom de hjälper till att hålla företagare och företag i stan. Du kan inte slå våra stränder, berg eller de lokala fritidsaktiviteter som de erbjuder.

Ett av de första evenemangen på The Sandbox Santa Barbara

Vilka är dina kortsiktiga och långsiktiga mål?

Nästa års mål är tillväxten av The Sandbox och Startup Santa Barbara, särskilt när det gäller att utveckla ytterligare program och kanske till och med nya platser (för The Sandbox) för att katalysera start och kreativa gemenskaper.

Under de kommande fem åren skulle jag älska The Sandbox att ha en mångfaldig programkatalog som körs på flera platser på Central Coast. Det skulle också vara fantastiskt att bli erkänd för de unika miljöer vi har skapat och de unika samhällen vi har utvecklat inom rymden.

Personligen skulle jag också vilja börja hjälpa andra samhällen att expandera och utveckla ekonomisk tillväxt genom främjad interaktion mellan teknologer, kreativa samhällen och företagare med livsstilsmärke.

Vilka är några av de nystartade företagen som ska titta på när de kommer från Santa Barbara?
  • Trackr, som är en enhet som fäster eller fastnar på något föremål eller en enhet. Med TrackR -appen kan du hitta felplacerade objekt genom att ringa din TrackR eller använda avståndsindikatorn.
  • Snapwire, som är en plattform som förbinder unga fotografer med varumärken, utgivare, småföretag och annonsmaterial runt om i världen som letar efter specifika bilder som inte kan hittas genom traditionella fototjänster. Snapwi.re är ett av de första företagen som samlar in pengar genom crowdfunding av aktier.
  • Loyale, en app för Bryggerier för att belöna kundlojalitet. Hantverksölmarknaden blomstrar och denna plattform gör det möjligt för bryggerier att direkt engagera sina kunder.
  • EV Match, en online-plattform för laddning av elbilar (EV) som gör att individer kan hyra ut sina privata laddstationer till andra EV-förare.
  • SmartStones, som har vunnit Edison innovationspris. SmartStones är bärbara, sensoriska kommunikationsenheter som förbinder familjemedlemmar och vänner genom enkla gästbaserade meddelanden.
  • Apeel Sciences, som skapar ätbara produkter från naturliga växtextrakt som gör att odlare kan minska beroendet av bekämpningsmedel, öka produktionskvaliteten och ge överlägsen hållbarhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button