En av Netflix största filmer fĂ„r ingen uppföljare – av en överraskande anledning

0 Shares

6 Underground, action-Àventyrsfilmen 2019 som uteslutande lanserades pÄ Netflix, fÄr ingen uppföljning, enligt studion Head of Original Movies.

I en lÄng profil som publicerades av Variety avslöjade Scott Stuber att Ryan Reynolds-huvudrollen inte kommer att fÄ en uppföljare.

Singling 6 Underground ut som en film som inte levde upp till förvÀntningarna, avslöjade Stuber att filmen i slutÀndan inte utvecklades och producerades pÄ ett sÀtt som gjorde det möjligt för publiken att ansluta till den.

“Vi kĂ€nde inte att vi kom dit pĂ„ den kreativa,” medgav Stuber. ”Det var en bra trĂ€ff, men i slutet av dagen kĂ€nde vi inte att vi spikade mĂ€rket för att motivera att vi kom tillbaka igen. Det fanns bara inte sĂ„ djup kĂ€rlek till de karaktĂ€rerna eller den vĂ€rlden. ”

Regisserad av Michael Bay (Transformers, The Island), 6 Underground spelade Reynolds i rollen som Magnet S. Johnson, en miljardÀr som förfalskar sin egen död och leder en grupp legosoldater att störta en brutalistisk regering i den fiktiva staden Turgistan.

Netflix hade stora förhoppningar om filmen inför utgivningsdatumet i december 2019, men trots sin karismatiska ledning och 150 miljoner dollar budget, 6 Underground panorerades av bÄde kritiker och fans och har för nÀrvarande en 36% kritisk betyg pÄ granskningsaggregatets webbplats Rotten Tomatoes.


Analys: Netflix blir selektiv om vilka av dess filmer som förtjÀnar uppföljare

Netflix verkar ha ett mer selektivt tillvÀgagÄngssÀtt för greenlighting -uppföljare inom sina originalfilmer.

Enligt en artikel frÄn Insider, 6 Underground i juli 2021 Àr den femte mest sedda originalfilmen i Netflix bakre katalog.

Enligt rapporten, 83 miljoner anvĂ€ndare stĂ€llde in för att titta pĂ„ 6 Underground under de första fyra veckorna av dess slĂ€pp – ett nummer som bara förbĂ€ttras av Mark Walhbergs Spenser Confidential, Sandra Bullocks Bird Box och Chris Hemsworth’s Extraction.

Till skillnad frÄn 6 Underground fÄr dock Netflix originalfilmer som The Old Guard och Enola Holmes, med 78 miljoner respektive 76 miljoner tittare, uppföljningsfilmer.

BÄda filmerna mottogs bÀttre och kostade mindre Àn 6 Underground. The Old Guard gjordes för $ 70 miljoner dollar och har en 80% kritisk rating pÄ Rotten Tomatoes, medan Enola Holmes kostar en rapporterad $ 20 miljoner och har ett 91% -betyg.

Det verkar alltsÄ som att tittarsiffror inte Àr den primÀra faktorn bakom Netflix beslut att göra uppföljare för sina mest tittade filmer. Kritisk mottagning och budget verkar spela en roll som Àr lika stor, om inte viktigare, nÀr streameren bestÀmmer vilka egenskaper som ska fÄ uppföljningar.

Naturligtvis kan Netflix tittarsiffror vara vilseledande. StreamingjÀttens publiksiffror definieras som alla som tittar pÄ minst tvÄ minuter av en film eller ett tv -program. Det betyder att det rÀknar tittare som, sÀg, kan ha stÀngt av 6 Underground efter 15 minuter om de tror att det kommer att göra en skrÀpsklocka.

Den enda outlier i allt detta Àr den Will Smith-starande fantasyfilmen Bright. Trots sin universella panorering (Bright har 28% kritiskt betyg) och en budget som uppskattas till cirka 100 miljoner dollar har Netflix grönt tÀnt en fortsÀttning.

NÀr den slÀpptes 2017 antydde rapporter att den hade dragit in bara 11 miljoner tittare under de första 72 timmarna efter slÀppet. Visserligen var Netflix anvÀndarbas mindre dÄ, men den bleknar fortfarande i jÀmförelse med andra originalfilmer frÄn Netflix.

Det verkar alltsÄ som att Netflix inte helt förlitar sig pÄ publiksiffror för att bestÀmma vilken av dess filmer som kommer att fÄ uppföljare. Om det gjorde det, skulle 6 Underground vara en sko-in för en annan utflykt.

Kostnad, kritisk mottagning och, kanske viktigast av allt, att skapa en lÀmplig uppföljningsberÀttelse med relaterade karaktÀrer Àr avgörande för att Netflix ska kunna skriva av en fortsÀttning. Med tanke pÄ att 6 Underground kÀmpade för att kombinera dessa element effektivt, Àr det inte förvÄnande att det inte fÄr en uppföljare.

0 Shares