Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

En Apple Watch med en icke-invasiv blodsockersensor är fortfarande år borta

Apple har undersökt icke-invasiva sätt att mäta blodsockernivåer i flera år. Än så länge har ingenting skickats – en Apple Watch med en blodsockersensor är enligt uppgift fortfarande i arbete.


HÖJDPUNKTER:

  • En icke-invasiv Apple Watch blodsockersensor är år borta.
  • Den har varit på gång sedan den ursprungliga klockan lanserades.
  • Samsung sägs arbeta på en liknande sensor.

En bild från ett Apple-evenemang som visar den bakre kristallen på Apple Watch

En Apple Watch med icke-invasiv blodsockerövervakning

Reportrarna Mark Gurman och Debby Wu skriver i sin Bloomberg-artikel att en Apple Watch med en icke-invasiv blodsockersensor fortfarande är flera år från att skickas.

Ett armbandsur från Apple som skulle mäta dina blodsockernivåer är ett långvarigt rykte.

Den är faktiskt före den ursprungliga Apple Watch-modellen som debuterade 2015. 2017 påstod The New York Times att Apples glukosläsare var några år bort.

Anledningen till att det tar så lång tid – Apple har en verkligt banbrytande icke-invasiv lösning på gång, en som tros vara kapabel att analysera blodsockernivåer genom huden.

Aktuella lösningar inkluderar specialiserade appar för manuell inmatning av glukosvärden från medicinsk utrustning. Hälsoföretag som Dexcom säljer också invasiva blodsockertillbehör som är utformade för att dela sina blodnivåavläsningsdata med Apple Watch och Health-appen.

Konkurrensen står dock inte still.

Kommer Samsung Galaxy Watch 4 få glukosövervakning?

Apple-konkurrenten Samsung tros också ha arbetat på en blodsockersensor för sin kommande Galaxy Watch 4 som inte skulle kräva att folk sticker fingret som de för närvarande behöver göra för att ta blod för ett korrekt glukostest.

Det är oklart hur långt på den vägen Galaxy-tillverkaren kan vara.

Prenumerera på iDB på YouTube

Till exempel hävdade EETimes nyligen att nästa Galaxy Watch kan ha icke-invasiv blodsockerövervakning. Andra källor som Money Today säger dock att den här tekniken kommer att ta längre tid att leverera än väntat även om både Apple och Samsung har arbetat med icke-invasiv blodsockerövervakning ett tag nu.