En AI som uppmuntrar dig att spendera pengar pÄ videospel: snÀlla Sony, gör det inte

0 Shares

Stagnerande? Prova den hÀr förstÀrkaren

Fortnite Storm Reversing

Som vi kan se pÄ webbplatsen för World Intellectual Property Organization (WIPO), har Sony presenterat ett patent som vÀcker idén att utveckla ett grÀnssnitt baserat pÄ artificiell intelligens som kan hjÀlpa spelare i tider nÀr spelet blir svÄrt. eller bÄs. Tanken Àr att nÀr spelaren inte vet exakt vad man ska göra för att gÄ vidare i spelet, kommer AI att erbjuda en serie lösningar och tips för att hÄlla spelet igÄng. Redan innan du gÄr in i en strid med en sista chef kan AI informera dig om chansen att du besegrar honom vid första försöket baserat pÄ din historia (du kan se hur de anvÀnder en bild av Gud av krig i den officiella dokumentationen).

Problemet Ă€r att tipsen gĂ„r utöver enkla guider för att veta vilken vĂ€g man ska gĂ„ för att fortsĂ€tta med spelet. AI skulle kunna erbjuda betalda nedladdningar för att fĂ„ tillbehör och charm som gör det möjligt för oss att fĂ„ fördelar i spelet och dĂ€rmed uppmuntra oss att konsumera det mycket fruktade nedladdningsbart innehĂ„ll att bĂ„da hakar i mer Ă€n en anvĂ€ndare. “Spelare som anvĂ€nder denna sköld ($ 1,99) har 50% chans att avsluta den slutliga chefen.”

I sÄ fall rÄder det ingen tvekan om att denna moderna resurs kan falla ganska dÄligt bland samhÀllet, eftersom det skulle vara ungefÀr som en reklambanner som uppmuntrar dig att konsumera. Det vÀrsta Àr att denna AI skulle kunna samla in data frÄn anvÀndare, sÄ att informationen kunde jÀmföras med andra anvÀndares för att skapa ett aktivitetsmönster. Det kanske lÄter ofarligt i början, men tÀnk dig att spelen börjar fyllas med vapen dekorerade med energidrycklogotyper, och att spelet bjuder in dig att köpa dem för att lÀttare kunna avsluta den slutliga chefen som motstÄr dig.

Patent som intar ingenting

Det Àr viktigt att betona att mÄnga patent som inlÀmnats av varumÀrken inte uppnÄs. Av en eller annan anledning bleknar idén och kommer inte fram, sÄ den hÀr Sony-idén kan stanna i en lÄda. Faktum Àr att under 2015 Activision Han presenterade redan nÄgot liknande, en idé som slutligen registrerades 2017 och som föreslog att informera anvÀndare nÀr en vÀn förvÀrvade ett specifikt vapen eller vilket vapen som var bÀst för ditt sÀtt att spela. UpptÀckten av patentet orsakade en sÄdan uppstÄndelse att Activision var tvungen att slÀppa ett uttalande om att det var en idé frÄn dess FoU-avdelning och att det aldrig hade implementerats i nÄgot spel. För nu, naturligtvis.

Framtiden för videospel och mikrotransaktioner

Tror du att dessa typer av system kommer att gÄ i uppfyllelse en dag? Om mikrotransaktioner fortsÀtter sin kurs fruktar vi att detta kommer att bli en oundviklig trend i framtidens spel, och det vÀrsta som kan hÀnda Àr att dessa rekommendationer kryddades genom kommersiella avtal med andra typer av varumÀrken. Videospelannonsering, nÀstan inget,

0 Shares