Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ELSA GLADIAC GeForce 2 GTS

Låt oss gå tillbaka i tiden lite. Datumet är den 31 augusti 1999 och NVIDIA har precis tillkännagivit sin nästa generations grafikkortsprocessor, GeForce 256. Allt med den nya “GPU” ser bra ut: processorn ser ut som att den kommer att vara stor över alla andra grafikkortsprocessorer på marknaden. Många konsumenter är glada över att få en, oavsett pris. NVIDIA vet att det här kortet kommer att bli en vinnare. Problemet är att du inte kan hitta ett GeForce 256-kort någonstans. Både online och offline verkar det som om ingen har några GeForce 256-kort.

Fyra månader senare, i januari 2000, fortsätter problemet att existera. Återförsäljare hävdar att korten är på restorder medan tillverkarna hävdar att det är återförsäljarens fel. Att få ett GeForce 256-baserat kort är näst intill omöjligt, vilket gör att du kastar in handduken. Du ger upp. Inte nog med att den nya och imponerande GPU:n inte är så ny och imponerande längre, utan det är bara några månader kvar innan nästa generations GPU kommer ut. Du håller fast vid din pålitliga TNT2 och bestämmer dig för att vänta på den nya “NV-15”.

Snabbspola. Datumet är den 25 april 2000 och NVIDIA har precis presenterat den nya, förbättrade och kraftfullare GeForce 2 GTS. Med en fyllnadshastighet på 1,6 gigatexel per sekund, en 0,18 mikron formstorlek och en kärnhastighet på 200 MHz, verkar GeForce 2 GTS vara ett stort steg framåt. Återigen är du angelägen om att få en, oavsett kostnad. Den här gången är dock tillgängligheten inget problem.

Ser det ut som en dröm? En produkts tillkännagivande följs vanligtvis av en implementeringsperiod på minst en månad, eller hur? Tja, i fallet med GeForce 2 GTS NVIDIA har korttillverkare och butiker tagit sig samman för att leverera. Alla tre vet att om en ny, bättre produkt kommer ut inom några månader är det mer sannolikt att konsumenten väntar, vilket skadar försäljningen på alla tre avdelningarna.

Det är av denna anledning som kort redan är på väg till butikshyllorna. Först ut ur porten, en imponerande tillverkningsbragd som vanligtvis betyder framgång, är ELSA GLADIAC, ett 32 MB GeForce 2 GTS-baserat kort. ELSA-kort har genomgående fått beröm för hög tillverkningskvalitet samt överlägsen produktsupport. Ett område som ELSA historiskt sett har varit svagare inom är marknadsnärvaron. Med lanseringen av GLADIAC har ELSA gjort sin hemläxa och verkar vara avsedd att lyckas. Nyckeln till detta mål: det faktum att bara fyra dagar efter tillkännagivandet av GeForce 2 GTS kommer ELSA att ha sina kort på hyllorna i Frys elektronikbutiker i San Francisco-området, för att följas av hyllutrymme i alla Electronics Boutique-butiker över hela världen. landet den 2 maj. Denna marknadsnärvaro kommer bara att fortsätta att spridas med tiden, eftersom den 4 maj bör alla Frys elektronikbutiker bära kortet och snart följer distributörer, vilket innebär att Egghead.com, Computers4sure.com och Outpost.com alla kommer att ha korten inom några dagar.

I ett försök att hjälpa dig, konsumenten, bestämma om du ska gå till din lokala datorbutik och köpa ett av dessa skrikiga snabba grafikkort, ska vi ta en titt och se hur GLADIAC presterar, överklockar och hastigheter totalt sett.


Nyckelfunktioner

NVIDIA GeForce 2 GTS GPU (Graphics Processing Unit)

32 MB höghastighets DDR SGRAM-minne

ELSA 6 års servicegaranti

ELSA Winman Suite

Valfritt video-in-stöd

 • Tekniska specifikationer
  NVIDIA GeForce 2 GTS GPU
  350 MHz RAMDAC
  32 MB eller 64 MB DDR RAM-minne
  AGP 2x/4x eller PCI bussystem
  1x video in och 1x video ut valfri videomodul
  Stöd för VESA BIOS 3.0
  Stöd för DirectX 6, DirectX 7, OpenGL
  200 MHz intern klockhastighet
  166 MHz minnesklockhastighet (DDR)
  31,5 kHz – 108,5 kHz horisontella SYNC-signaler
  60 Hz – 200 Hz vertikal uppdateringsfrekvens
 • Vad ingår
  ELSA GLADIAC spelacceleratorkort
  Installations-cd-rom med on-line användarmanual
  Installationsmanual i pappersform
  Programvarudrivrutiner för Windows 95 och 98, Windows 2000, Windows NT 4.0 och Linux
  Windows-verktyg inklusive ELSA Winman Suite och ELSA Advanced Settings
  6 års servicegaranti
  Valfri GLADIAC video-in- och video-ut-modul tillgänglig på www.shopelsa.com
 • ELSA programvara

  ELSA SmartRefresh: Välj praktiskt taget vilken uppdateringsfrekvens som helst för din bildskärm. ELSA SmartRefresh låter dig ställa in uppdateringsfrekvensen till det maximala som din bildskärm kan stödja för ett absolut flimmer free bild

  Elsa SmartResolution: Ställ in ditt skrivbord på högsta upplösning – horisontellt i 32, vertikalt i 1-pixelsteg.