Elon Musk ville ha Tim Cooks jobb om Apple köpte Tesla, bokkrav | Betrodda recensioner

0 Shares

Sa Elon Musk djärvt till Tim Cook att han ville ha jobbet som Apples VD? Vanligtvis skulle vi avfärda ett sådant vettigt rykte ur handen, men det här är Elon Musk vi pratar om här.

En ny bok om Teslas grundare och VD hävdar att det blev en rytning mellan Musk och Cook som slutade med att den senare svor på den förra och slog ner telefonen.

Både Musk och Apple har förnekat mötet, som kom fram via Tim Higgins nya bok Power Play, men det är ganska ett garn.

Historien hävdar att Cook 2016 försökte köpa det då oroliga e-bilföretaget. Så här berättar LA Times (via The Verge) om anekdoten från Tesla, Elon Musk och Century Bet:

Musk är intresserad, men ett villkor: “Jag är VD.”

Visst, säger Cook. När Apple köpte Beats 2014 höll det på grundarna, Jimmy Iovine och Dr Dre.

Nej, säger Musk. Äpple. Apples VD.

”F— du” säger Cook och lägger på.

via LA Times

Galet, eller hur? Men inte precis ur Musks styrhus med tanke på mannens djärvhet och hans tidigare form. Vi kan inte föreställa oss att Tim Cook tappar F-Bomb heller för att han är så trevlig.

Hur som helst verkar det akademiskt eftersom både Apple och Musk har rubbat påståendena och påpekat det lilla med Musk och Cook som aldrig pratat tidigare. Enligt en tweet från Musk “Cook & I har aldrig talat eller skrivit till varandra någonsin.”

Genom att förneka kontot visade Apple reportrar på kommentarer han gjorde om Musk under en tidigare intervju. “Du vet, jag har aldrig pratat med Elon, även om jag har stor beundran och respekt för det företag han byggt”, sa Cook i april.

0 Shares