Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Elon Musk erkänner X “Kan misslyckas” efter att glitch utplånade gamla foton

Elon Musk erkänner att X kan misslyckas

I kölvattnet av X:s senaste tekniska problem, tog Elon Musk till plattformen och erkände att plattformen “kan misslyckas, som så många har förutspått”.

Men i samma andetag hävdade han att det inte finns några andra bra sociala nätverk just nu, och att han försöker göra det nyligen omdöpta X till “minst ett”.

Även om Musk kan vara benägen att överdriva, visar hans senaste tweet – som sågs av över 50 miljoner människor – en viss efterlängtad medvetenhet om ödet för den sociala medieplattformen.

Sedan mångmiljardären först tog rodret på den då kallade Twitter, har tekniska problem som fel och avbrott spelat en stor roll för att dra ner användarupplevelsen på appen.

Bara under 2023 har fel som registrerats på webbplatsen loggat ut användare ofrivilligt, raderat Tweets, hindrat användare från att skicka meddelanden till varandra och blockerat användare från att komma åt sina egna tidslinjer.

Dessa fel är dock knappast förvånande. Sedan Musk förvärvade företaget har han fått sparken 80 % av X:s personalinklusive team som bevakar hatretorik och desinformation och mjukvaruingenjörer som ansvarar för att webbplatsen fungerar smidigt.

När X:s kostnadsbesparande framfart fortsätter, förväntas det att plattformarnas funktionalitet bara kommer att försämras ytterligare framöver. Men även om X:s öde kan vara beseglat, hur är det med Musks påstående att det inte finns några bra sociala nätverk kvar?