Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Elon Musk delar technolåt med NFT-tema och säger att han kommer att sälja som en NFT

Bildkredit: Pascal Le Segretain/Getty Images

Teslas VD och all-around-medlem Elon Musk har gjort ett techno-spår om NFT:s och har sagt att han kommer att släppa det som en NFT också.

Teslas VD och Space X-grundare Elon Musk är känd för sitt intresse för kryptovalutor och sina memfyllda Twitter-inlägg. Det verkar nu att de två har träffats i mitten när Elon skapar ett technospår om NFT’s (Non-Fungible Tokens).

Musk twittrade nyligen att han “säljer den här låten om NFTs som en NFT.” Tweeten åtföljdes av en två minuters video med technospåret med NFT-tema.

Musiken spelas medan en digital trofé med NFT-tema, som har nickningar till kryptovaluta och memen som omger den, kretsar i rymden. På toppen av trofén sitter en måne, en hänvisning till det vanliga kryptomemet som refererar till valutan “å gå till månen”.

Den innehåller också förkortningen “HODL”, en vanlig förkortning i kryptogemenskapen som står för “håll ut så länge”. Utöver detta pryder flera gyllene hundfigurer mitten av trofén, vilket sannolikt är en referens till den växande kryptovalutan Dogecoin.

Musk är den senaste personen att intressera sig för NFTs, ett blockchain-baserat tokensystem som har ökat i popularitet bland musiker och artister. Faktum är att Kings of Leon nyligen släppte sitt senaste album på detta sätt och förklarade det för framtiden.

En NFT är i grunden en digital handling som ger köparen äganderätt till en viss fil, såsom en låt, foto eller video, nyligen såldes en NFT för häpnadsväckande $69 miljoner.

Det är oklart om Musk menar allvar eller spelar ännu ett skämt med massorna, något han gör regelbundet. Det är också oklart om Elon skapade låten själv, men det är troligt att miljardären publicerade sin egen musik till SoundCloud i början av 2020. Låten “Don’t Doubt ur Vibe” tog sig till plattformens topp 10.