Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Elite PC Titan FX: Sätter nya standarder inom spel

Runt tiden för lanseringen av Athlon64 och Athlon64 FX den 23 september pratade vi med Elite PC om att utvärdera ett fullskaligt spelsystem som de planerade att bygga runt Athlon64 FX. Det var flera förseningar på grund av Elite PC:s önskan att använda ett Dual Socket 940-kort och den nya ATI Radeon XT. Det fanns vissa svårigheter med deras tidiga Dual-brädor och de ville att allt skulle vara rätt innan de skickade ett granskningssystem till oss. När systemet äntligen skickades till AnandTech fanns det flera fel också. Vi förväntade oss verkligen att Elite PC Titan FX skulle vara den första systemrecensionen i full storlek på AnandTech, men händelser konspirerade för att försena det ett tag. Vi tror dock att du håller med om att detta är ett system värt att vänta på.

Elite PC är en webbaserad återförsäljare som har ett skyltfönster i Tempe, Arizona. Du kan se, konfigurera och beställa system på deras webbplats på www.elitepc.com. Systemet vi utvärderar är deras bästa spelsystem, Titan FX, och du kan se de tillgängliga alternativen och priserna på Titan FX-sidan. Eftersom Elite PC även har ett 20-stationers LAN Center som är öppet 7 dagar i veckan för LAN Gaming är det tydligt att de har en väldigt bra uppfattning om vad de flesta spelare vill ha i en speldator.

Titan FX är byggd kring Dual Processor-versionen av MSI K8T Master-moderkortet. Medan Elite PC normalt levererar systemet med en Athlon64 FX-processor, ville de ge spelare möjligheten till en framtida uppgradering till Dual Opteron-chips. Dessutom inkluderar resten av toppmoderna funktioner 1 GB höghastighetsregistrerat DDR400-minne, SATA RAID 0 med 2 Western Digital Raptor 10 000 RPM hårddiskar, ATI Radeon XT 256Mb, Sound Blaster Audigy 2 6.1, MSI TV@nywhere-kort med fjärrkontroll, Sony DVD +/- brännare, 16X DVD, USB Multi-flash-läsare, 120 mm fodralfläkt, blå fodralbelysning och Windows XP Professional, allt insvept i ett silver och svart Chenbro Xpider fodral med en 460 -watt strömförsörjning och 3 års garanti på plats.

UPPDATERING 2003-12-01: Elite PC har tillhandahållit en uppdatering om användning av dubbla processorer. “De enda AMD-processorerna som kan köras i DUAL-läge är 200- och 800-seriens Opteron-processorer. Moderkortet i Titan FX-maskinen kommer att köra alla 940-stiftsprocessorer, dock kommer endast 200- och 800-seriens Opteron-processorer att köras som dubbla processorer. “ AnandTech försökte precis jämföra Titan FX-systemet med 2 FX51, och medan systemet fungerade identifierade startskärmen bara EN CPU trots att två var installerade. Konstigt nog var de få riktmärken vi körde högre än en enda CPU, men inte på de nivåer vi skulle förvänta oss med Dual Opteron-chips. Elite PC rekommenderar 200 eller 800 Opterons för Dual CPU-drift.

Vi bad Elite PC att skicka systemet till oss utan bildskärm och högtalare för våra tester. Spelare har ofta redan en bildskärm och ett högtalarsystem, men de kan också välja från ett brett utbud av CRT eller platta bildskärmar och välja vad de föredrar för högtalare. All kringutrustning är i svart för att komplettera det silverfärgade och svarta chassit. Medan detta skrevs, är priset för Titan FX, precis som granskat, $2999,99. Detta är för bastornet och inkluderar inte bildskärm, högtalare, tangentbord eller pekdon. Det inkluderar en 3-års garanti med service på plats.

I enlighet med AnandTechs policy för kompletta system, utvärderade vi Elite PC Titan FX när den tas emot. Medan vi gör justeringar av drivrutiner och mindre operativsystem för att överensstämma med andra tester som gjorts på Anandtech, testar vi själva systemet, grafikkortet och hårddiskarna som de mottagits. Detta ger läsarna resultat som verkligen återspeglar systemets prestanda. Vi jämför resultat med andra liknande system som vi har testat, och jämför även resultat med de bästa komponenterna (moderkort) vi har testat som använder liknande komponenter. Detta skiljer sig från våra testprocedurer med barebone SFF-system. Small Form Factor-system säljs vanligtvis som grundläggande barebones, och vi använder samma standardiserade komponenter i sin konstruktion för att möjliggöra bättre prestanda och jämförelser med ljudnivå.

Systemspecifikationer
Systemspecifikationer
Elite PC Titan FX Dell Dimension XPS
Expansionsfack (5,25″/3,5″/dolda) 4/1/6 3/1/3
USB-portar på framsidan 3 2
USB-portar på baksidan 2 6
Interna USB-portar 0 0
Firewire-portar på framsidan 1 Standard 1 Standard
Firewire-portar bak 1 Standard 1 Standard
Parallellport ombord 1 bak 1 bak
Spelport ombord 1 bak Ingen
Modemportar Ingen 2 Bak
Videoportar ATI XT Analog/Digital/SVGA
MSI @nywhere TV-kort Bakre SVGA, Coax, 2 minijack
ATI XT Analog/Digital/SVGA
Seriella portar ombord 2 Bak 2 Bak
Främre ljuduttag 2 — Hörlurar och mikrofon 2 — Hörlurar
Bakre ljuduttag 6 Mini på Audigy 2 6 Mini på Audigy 2
SPDIF En — bak
Mini Out
En — bak
Mini Out
Antal fläktar (inklusive CPU/chipset) 3 — 70 mm CPU, 80 mm intag, 120 mm ut 4
Strömförsörjning 460W 460W