Elecjet Apollo Ultra Power Bank recension: Galet snabbt!

I dagens tid när alla springer efter deadlines och lever ett liv i högt tempo, är det inte möjligt att lägga tid på att ladda dina enheter. Detta är anledningen till att smartphones har börjat få långvariga batterier med upp till 125W snabbladdningsstöd och bärbara datorer kommer med en 140V laddningsmöjlighet. Men vad ska man göra när din enhet stöder trådbunden laddning och du reser i tunnelbanan? För att ta itu med sådana problem har Elecjets nya Apollo Ultra Power Bank introducerats. Men är det något annorlunda med det? Är det värt att spendera på? Läs vidare för att ta reda på det.

Elecjets nya Apollo Ultra-batteripaket använder grafen för att snabba upp laddningen av dina enheter. Grafen gör att detta bärbara batteri på 10 000 mAh kan laddas från 0 till fullt på mindre än 30 minuter. Detta är cirka 5-6 gånger snabbare än en konventionell powerbank. Koppla in den när du vaknar så är den klar när du måste gå.

Vad är så speciellt med grafen?

Grafen är en sammansättning av kolatomer med en struktur som bara är ett atomlager tjockt. Det finns flera anmärkningsvärda egenskaper i grafen inklusive utmärkt elektrisk och termisk ledningsförmåga, hög flexibilitet, hög hållfasthet och låg vikt.

Faktum är att grafen är ett av de lättaste och starkaste materialen som finns på jorden – 200x lättare och 6x starkare än stål. Det är också en bättre gynnsam än koppar och litiumjon. Därför kan Graphene leverera mycket höga strömmar. För att sätta saker i perspektiv låt mig dela med mig av några tillstånd här. Ett kilo litiumjonburk lagrar upp till 180Wh energi medan ett kilogram grafen kan hålla upp till 1 000Wh energi.

Elecjet Apollo Ultra Power: Vad är bra och vad som är dåligt

Jag har använt Elecjet Apollo Ultra i nästan en månad nu. Jag är helt imponerad av dess laddningshastigheter. Elecjet Apollo Ultra är en 10 000 mAh powerbank som laddas med 100W och kan leverera 87W utgångar från både USB-C- och USB-A-portar.

Jag uppskattar också den lilla digitala displayen på framsidan som berättar informationen om smeten. Den talar om att du är laddad i procent vid laddning också med laddningshastigheter. Det talar också om ström kvar i tanken medan andra enheter laddas. Jag beundrar också det faktum att Appllo Ultra är bland de sällsynta powerbanks som tillåter passthrough-laddning, så att du kan ladda enheter medan du laddar powerbanken.

Det kommer inte bara att laddas supersnabbt, utan Apollo Ultra håller också i mer än 2500 laddningscykler innan batteriet sjunker under 80%. Detta är ungefär 5 gånger längre än konventionella litiumjonbatterier.

Laddningshastigheten är det största pluset eftersom den laddas till 99,5 % på 27 minuter när den är ansluten till en 100W väggladdare. Annars laddas den långsamt och når 25 % på 6,5 minuter, 50 % på 13 minuter och 80 % på 21 minuter. För att jämföra kopplade jag samma 100W laddare till ett 10 000 mAh litiumjonbatteri och det tog över 3 timmar att bli fulladdad. Detta underbygger påståendet från Elecjet att grafen hjälper till att ladda snabbare.

En normal 33W snabbladdare skulle kunna ladda denna powerbank på 75 minuter, vilket fortfarande är 2 gånger snabbare än det vanliga litiumjonbatteriet som är anslutet till en 100W laddare.

Ett litet problem uppstår när jag försöker ladda 2 enheter samtidigt med powerbanken. Min bärbara HP-dator rapporterade att den laddades med 65W när den var ansluten till en USB Type C-port och den sjönk till bara 5W när jag kopplade in min Oppo-smarttelefon för att ladda från USB Type-A-porten. Företagets påståenden att Apollo Ultras uteffekt på 87W kommer att delas mellan 2 enheter kunde inte konstateras sanna.

När jag använde Apollo Ultra blev det lite varmt ibland. Men det finns inget att oroa sig för eftersom varmt är lovvärt med tanke på att Apollo Ultra drog mer än 5 gånger så mycket kraft och därför kan vi säga att grafen gjorde sitt jobb med att avleda värme bra. Elecjet hävdar att powerbanken kommer med säkerhetsfunktioner och att UL-temperaturtestning aldrig har överskridit 42C.

Viktmässigt är Apollo Ultra något knubbigare än det vanliga batteriet trots att den har samma elektroner. Detta beror på att den rymmer en stor kraftmodul som behövs för att hantera högre ingångs- och effektwatt. Företaget säger att det kommer att arbeta med att göra sina nästa generations powerbanks till samma storlek och vikt som de långsammare laddningsföregångarna.

Kinesiska smartphonetillverkare är för närvarande i en kapplöpning om att ge enorma batterier och maximalt snabbladdningsstöd med sina senaste lanseringar, till exempel har Xiaomi 11T Pro ett 5000mAh batteri som kan laddas från 0 till 100 på bara 17 minuter med sin 120W snabbladdare. Det batteriet är en design med dubbla celler som låter båda halvorna laddas samtidigt. Det här är ok för smartphones som kostar under 500 dollar och kommer med de senaste styrkretsen som inte är begränsade av begränsningar för USB-C PD. Elecjet matchar också denna 17-minutersladdningsfunktion med sitt andra grafenberikade batteripaket, 5000mAh Apollo Traveller.

Detta betyder att Apollo Ultra inte är den första grafenhybridkraftbanken som finns att köpa. Förutom Elecjet tillverkar Chargeasap några hybridbatterier, varav en kommer med fler portar, en trådlös laddningsyta och högre 100W uteffekt. Den laddas från 0 till full på 70 minuter. Dessa hybridbatterier är ett mycket användbart steg av tillverkare som är på väg att utveckla små, högkapacitets- och miljövänliga rena grafenbatterier som är framtiden.

Denna lovande powerbank är för närvarande under crowdfunding och du kan kolla in det här.

Relaterade Artiklar

Back to top button