Elden Ring avslöjar trailern: fem saker du kanske har missat

0 Shares

Det är äntligen här! Med avslutningen av Summer Game Fest-evenemanget fick vi vår första riktiga titt på Elden Ring, det kommande samarbetet mellan fantasy gråskägg George RR Martin och From Software, tillverkare av Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodbourne och mer.

Och nu när vi har sett trailern, är det dags att riva den ihop och gräva upp all ny information vi kan hitta om ett av de mest efterlängtade spelen ganska mycket någonsin. Här är fem saker du behöver veta om Elden Ring som vi har hämtat från trailern.

Elden Ring släppdatum och plattformar

Det här är nog den som de flesta kommer att vilja veta. Enligt trailern är det officiella släppdatumet för Elden Ring den 21 januari 2022, så drygt sex månader framöver. Det är gott om tid att begära ledighet. Gör det nu.

Spelet kommer också att finnas tillgängligt på PS4 och Xbox One, förutom Xbox Series X, Xbox Series S, PS5 och PC.

Elden Ring har monterad strid!

På åtminstone två punkter under trailern kan spelaren ses rida på ett kallbart berg i strid, och det ser inte ut som om det var från en scen. Hur stridsmekanik i Soulsbourne-stil kommer att fungera till häst kommer att vara otroligt att se och leka med, men vi förväntar oss en jätt-typ av spel här, vilket skulle vara ett stort tillskott till genren.

Förvänta dig några tunga norriska influenser

Förutom den gigantiska glödande World Tree-saken i bakgrunden, även känd som Yggdrasil i norrsk mytologi, ses spelaren i det som är mycket tydligt norrinspirerad rustning. Enligt pre-release material är detta träd känt som Erdtree i Elden Rings värld.

Det pågår fortfarande en stark medeltida atmosfär med spelet, så detta kommer inte att vara Assassins Creed Valhalla, men norrsk mytologi har inspirerat fantasygenren från början med Tolkiens Lord of the Rings, så Martin drar utan tvekan på det arvet här.

Prisa solen! Blue Phantoms är tillbaka!

Medan co-op-spel har varit en grundpelare för Soulsbourne-genren var Sekiro: Shadows Die Twice en strikt enspelaraffär (såvida du inte modifierade spelet), så om co-op skulle göra en retur i Elden Ring var en öppen fråga . Lyckligtvis kan du se att blå fantomer (dvs. andra spelare) kallas i trailern, så det är säkert att säga att co-op är tillbaka, älskling! Officiellt pre-release-material bekräftar att samarbete med upp till fyra spelare är tillgängligt i spelet, antagligen med en värd och upp till tre vänliga fantomer.

Betyder detta att invasioner av andra spelares världar också kommer att återvända? Vi får vänta och se.

Tarnished är den nya Hollow

Du är Tarnished, enligt röstövergångarna i trailern, som verkar vara parallell med Hollowed of the Souls-spelen som en titel som ges till spelaren som markerar dem som annorlunda än alla andra droggar i världen som sakta blir vild. .

Under en viss bossstrid hör vi en olycksbådande röst som säger “ett svagt trasigt spel som en herre?” innan du beordrar dig att knäböja, vilket kan ge dig lite inblick i vart spelets historia är på väg.

Från ljudet av det är detta förmodligen något som vi såg i Dark Souls 3 med spelaren som försöker bli Lord of Cinder och återställa eld till världen, eller något. Vi har aldrig riktigt varit tydliga på vad exakt allt det handlade om. Vi förväntar oss att Elden Ring ska vara lika ogenomskinlig om du inte verkligen vill utforska världen.

Se allt själv i trailern nedan!

0 Shares