Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Egrow vs Viral Launch

Oavsett om du är en ny eller avancerad Amazon FBA-säljare är det inte alltid lätt att veta vilket verktyg som är bäst att använda för att hjälpa dig sälja på Amazon.

Det finns en myriad av riktiga arbitrage-mjukvarualternativ, som var och en erbjuder unika funktioner, fördelar, men också med olika nackdelar.

Deras huvudsakliga funktion är att hjälpa dig att välja ut produkter till lägre priser från eBay eller Walmart och andra sådana plattformar, och sälja dem på Amazon för en vinst.

Bland dessa många verktyg finns Egrow och Viral Launch, som vi kommer att titta på i den här jämförelsen sida vid sida baserat på olika variabler.

Hur man väljer rätt Amazon-säljverktyg

När du letar efter ett Amazon-verktyg måste du veta vad ditt företag är, produkten du säljer och dina köpare. Men här är de viktigaste faktorerna som spelar roll när du väljer rätt verktyg för att hjälpa dig sälja på Amazon:

 • Data: Kontrollera hur data samlas in och uppdateras av verktyget och om den är korrekt.
 • Användarvänlighet: Är verktyget lätt att använda, lära sig och navigera? Fungerar alla dess egenskaper och funktioner som de ska?
 • Funktioner: Kontrollera hur många verktyg programvaran har och deras relevans för att fatta strategiska beslut.
 • Prisvärdhet: Vad kostar programvaran? Hjälper det dig att tjäna mer pengar och vilket värde tillför det utöver kostnaden?

Dessa och andra faktorer kommer att ligga till grund för denna jämförande analys av Egrow vs Viral Launch.

Låt oss dyka in och se hur de står sig mot varandra och vilket verktyg som slutligen vinner denna utmaning.

Egrow vs Viral Launch: Vad är de?

Egrow är en allt-i-ett-mjukvara som analyserar miljontals produkter dagligen på Amazon-marknaden samtidigt som försäljningsdata samlas till enkla och lättförståeliga paneler och diagram.

För Amazon-säljare sparar det dig tid på marknaden, plus hjälper dig att hitta produkter som du enkelt kan sälja.

Viral Launch, å andra sidan, erbjuder produkter som hjälper dig som Amazon-säljare att bli en dominerande kraft på marknaden.

Det är också en komplett och omfattande verktygslåda som ger ditt varumärke allt du behöver för att skala.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Det är lätt att använda och säkerställer att du har en konkurrensfördel för affärsframgång.

Egrow vs Viral Launch: Funktioner

Egrow

Egrow har 8 olika verktyg plus fler inbäddade verktyg i dem. Här är en översikt över vart och ett av dessa verktyg:

Produktdatabas

Det här verktyget samlar in data om potentiella produkter du vill sälja på Amazon. Du kan lägga till lovande produkter till din databas och den kommer att spåra försäljning, intäkter, BSR och annan data.

Du kan få data om produkten så att du kan basera dina beslut på en långsiktig och omfattande analys, och detta verktyg säkerställer att alla produkterna spåras och förvaras på en central plats för enklare analys.

Kolla upp: Sätt att ta bort dåliga recensioner på Amazon

Live Amazon Scanner

Detta är ett marknadsundersökningsverktyg som du kan använda för att hitta potentiella produkter att sälja genom att skriva in sökorden direkt.

Du behöver inte öppna Amazon och skriva nyckelord för att använda Chrome-tillägget. Detta verktyg ger dig allt du behöver i realtid för analys.

Sparade sökningar

Egrow skapade det här verktyget som ett svar på den vanliga bästa praxisen att titta på produkttrender för potentiella varor du vill sälja på Amazon.

På så sätt kan du säkerställa konsistens i daglig försäljning, BSR och intäkter, och spåra alla produkter du vill hålla koll på från en central punkt.

Det gör det lättare för dig att upptäcka nya trender och hålla ett öga på produkter du kan sälja. Spara produktens ASIN och Egrow ser till att du får information om produkten.

Produktspårare

Egrow samlar in data om tusentals produkter, men om det finns något som du inte ser i systemet kan du använda det här verktyget för att lägga till det inom 24 timmar. Programvaran samlar in data om den så att den är lättillgänglig för dig.

Sökord och nischforskning

Det här verktyget hjälper dig i din sökning efter produkter att sälja. Ange bara vad du behöver så kommer programvaran att ge dig flera alternativ för framgångsrika produkter.

Det är bra för att hitta bra produkter, särskilt om det är första gången och du inte vet var du ska börja.

Kolla upp: Bästa Amazon sökordsrankningsverktyg

Omvänd ASIN-forskning

Det här verktyget är utmärkt för att stjäla sökord som dina konkurrenter använder och hitta nya som du kan ranka för. På så sätt kan du lägga bud på dem för att flytta upp dina listor.

Omvänd ASIN-sökning

Med den här funktionen kan du se alla sökord som dina konkurrenter rankas efter på sida ett.

Denna information hjälper dig att minska annonseringskostnaderna eftersom du vet vad de rankas för och deras försäljning, plus att du får mer organisk försäljning.

Rank Tracker

Nyckeln nummer ett för att lyckas i Amazon-branschen är att spåra din rankning baserat på olika nyckelord med hög volym. Om din rankning är lägre, är du närmare sidan nummer ett (överst).

Den här funktionen låter dig enkelt importera sökord som du vill att dina produkter ska rankas för och hämtar din rankning från Amazon.

Tabellen uppdateras varje dag så att du kan se sökorden när de rör sig upp och ner i rankning, och justera din strategi för att göra den tydlig och fokuserad.

Amazon Market Research Chrome Extension

Det här verktyget hjälper dig att ta reda på om det finns potential att sälja på en viss marknad eller inte.

Det är det första steget för att hitta en produkt och det är viktigt att du har 100 procent korrekt information. Jämför data från flera verktyg för marknadsundersökningar och använd de två med mest liknande information.

Utforska: Jungle Scout vs Egrow

Viral lansering

Chrome-tillägg

Viral Launch har en Chrome-tillägg som är enkel och lätt. För att få det, gå till Chromes Web Store och ladda ner det och integrera det sedan med Chrome-webbläsaren.

Du kan utföra omfattande marknadsundersökningar med det här verktyget och generera information om månatliga intäkter, produktförsäljningssiffror, historiska trender och månatlig försäljning bland annat så att du kan identifiera de mest lönsamma produkterna och utforska marknaden.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Det ger också insikter när du surfar på Amazon tack vare det väldesignade gränssnittet som också erbjuder marknadsanalyser och försäljningsuppskattningar. Den är dock bara byggd för kortvarig marknadsinformation och produktupptäckt.

instrumentbräda

Detta är baserat på webben. För att använda det, registrera dig och logga in på ditt konto för att se en mer omfattande datautsikt, även om detta beror på vilken plan du prenumererar på.

Den här versionen är intuitiv och organiserad och visar två kolumner: mjukvaruverktygen och extratjänster du kan köpa.

För en förenklad introduktionsprocess har du tydliga handledningar om både verktyg och tjänster att använda, och när du väl vet hur saker och ting fungerar är resten en bris.

Sökordsforskning

Amazons sökramverk använder samma tillvägagångssätt som sökmotorer. Användare söker produkter genom att skriva nyckelord, och sedan använder Amazon en algoritm för att rangordna efterföljande resultat.

Verktyget hjälper dig att hitta specifika fraser som du kan använda för att få din publik med gynnsam sökrankning tack vare dess omfattande databas som är fullspäckad med sökdata från Amazon.

Dessa data skannas med hjälp av ett AI-system och genomför sedan en grundlig analys av sökmönster för att fastställa nyckelordseffekt.

Viral Launch klickar på Amazon-systemet flera gånger per vecka för att uppdatera sin sökordsdatabas. Du får också se vilka sökord dina konkurrenter rankar efter och deras breda variationer.

Ett annat verktyg inbäddat i detta är Möjlighetspoäng kolumn där du kan mäta konkurrensnivåer baserat på specifika värden över olika marknadsnischer.

AI-systemet tar hänsyn till sökvolym, antal listor per sökord och andra parametrar för att ge korrekta indikationer. I slutändan bedömer du de relativa möjligheterna baserat på motsvarande systempoäng mellan 0-1000.

Den dyker också djupt ner i PPC-sökord och använder detta för att bedöma konkurrenternas sökord, som de använder på sina annonser plus deras medföljande kostnad för sponsrade annonsbud.

Dessutom kan du filtrera sökordslistor baserat på parametrar du väljer, eller ladda ner dem via en CSV-fil eller kopiera till ditt urklipp.

Sökordsforskningsverktyget integreras också med andra verktyg sömlöst för fler insikter.

Till exempel integreras rankningsspåraren och sökordsforskningsverktyget för att ge dig intelligens om konkurrenters rankningar på specifika sökord.

Utforska: Viral Launch Review

Produktupptäckt

Vilken typ av produkt du väljer att sälja avgör din framgång på Amazon. Du kanske har bra strategier, men om dina varor har låg efterfrågan på marknaden kommer du inte att lyckas.

De Produktupptäckt verktyget hjälper dig att identifiera de bästa produkterna genom att granska dem med hjälp av parametrar som kategorier, recensioner, sökvolymer, varumärken och antalet säljare bland annat.

Det gör det lättare för dig att bedöma varje produkts affärspotential, med obegränsade möjligheter tillgängliga eftersom verktyget är ganska flexibelt, vilket ger dig friheten att utforska oändliga kategorier och produkter.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Det här verktyget dyker ner i miljarder historiska och aktuella datapunkter på Amazon för att ge dig insikter i realtid som är korrekta, plus att du kan granska beräknade vinster och nödvändigt kapital i förskott per produkt.

Du kan också komplettera siffror här med de insikter du får från dess marknadsinformationsverktyg.

Konkurrentens intelligens

Viral Launch låter dig spionera på dina konkurrenter genom att övervaka deras prestationsnivåer och hjälpa dig med aviseringar så snart sökrankingen är gynnsam för dig och inte dina konkurrenter.

Det hjälper dig också att spionera på deras strategier, avslöja deras sökord, plus andra som de kan ha utelämnat. På så sätt kan du identifiera värdefulla sökordsmöjligheter och dra nytta av dem för att slå rivaler i deras spel.

Verktyget håller dig också före konkurrenterna så att du kan behålla marknadsdominansen över dem. Viral Launch-systemet hjälper till att övervaka deras ansträngningar så att du blir uppdaterad så fort en betydande justering inträffar.

Marknadsintelligens

Detta är den ultimata marknadsinformationsresursen. De miljarder Amazon-datapunkterna matar detta verktyg med realtidssiffror, så du får ett konsekvent insiktsflöde i marknadstrender på Amazon.

Den täcker analyser av uppskattade produktvinster, historiska trender, investeringsbelopp i förskott, förutsägelser om produktförsäljning och framtida förutsägelser baserade på algoritmer.

Kinetisk PPC

Kinetic är en kraftfull försäljningsrankningsmotor som driver organiska resultat och PPC-resultat på Amazon med hjälp av ett holistiskt tillvägagångssätt.

På så sätt får du produktforskning, strategi, automatisering och användbar analys i ett och samma verktyg.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Det gör kampanjhanteringen enklare så att du kan uppnå dina reklammål på Amazon, plus säkerställer att din PPC-kampanj är effektivt strukturerad genom att rikta in rätt sökord och effektivt spendera reklampengarna.

Listningsoptimerare

Listing Analyzer använder ARCS-teknik för att hjälpa dig analysera i realtid hur dina listor fungerar i olika aspekter jämfört med konkurrensen på din produktmarknad.

Det erbjuder konkurrensanalys, fotoanalys, granskningsutvärdering, en lista med toppnyckelord och listningstextanalys.

Egrow vs Viral Launch: Prissättning

Egrow

Egrow är prissatt för att vara överkomligt men erbjuder fortfarande korrekta tjänster. Den anser att programvara ska vara prisvärd, ny och avancerad för varje säljare, men ändå leverera tillförlitlig och konsekvent data.

Den har fyra planer: Premium, Plus, Standard och Basic som kostar $29, $21, $17 och $0/månad respektive.

Viral lansering

Å andra sidan erbjuder Viral Launch fem planer.

 • MI-förlängning kostar $25/månad
 • Nybörjare för $59/månad
 • Pro för $99/månad
 • Brand Builder för $149/månad
 • Kinetisk för $199/månad

Årsplaner kostar mindre. En 14-dagars free testversion är också tillgänglig om du vill prova innan du prenumererar.

Viral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabattViral lansering - Amazon säljarverktyg - 40 % rabatt

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp utan extra kostnad för dig.

Egrow vs Viral Launch: Likheter och skillnader

Egrow vs Viral Launch: För- och nackdelar

Egrow

Fördelar

 • Sökord skannar i realtid
 • Produkthistorikändringar på upp till 90 dagar tillgängliga
 • Låter dig begära data för produkter som inte finns i dess tracker
 • Bästa planen är överkomlig
 • Free plan tillgänglig
 • Integration med Amazon

Nackdelar

 • Ej tillgängligt på marknadsplatser i Mexiko, Japan eller Mellanöstern

Viral lansering

Fördelar

 • Omfattande sökordsinsikter
 • Kombinerar flera användbara verktyg genom sitt fullstacksystem i en plattform
 • Lätt, enkel och lättanvänd Chrome-tillägg
 • Flera andra tjänster du kan köpa för professionellt hanterade kampanjer
 • Intuitivt och väldesignat
 • Robust produktlanseringsuppsättning verktyg
 • Responsiv och tillgänglig kundsupport 24/7
 • Solid artificiell intelligens som samlar in och analyserar data

Nackdelar

 • Inlärningskurvan kan vara lite brant för nybörjare
 • Dyrare än andra sådana verktyg
 • Information som genereras av verktyget kan vara överväldigande för icke-professionella användare
 • Har fler verktyg för produktupptäckt och lansering än för säljprocessen

Kolla upp: Viral Launch vs AmazeOwl

Egrow vs Viral Launch: Vilket är bättre?

Det bästa sättet att uppleva en produkt eller tjänst är att prova den först. Med Egrow är det inte en fråga om vilket verktyg du ska jämföra med utan den upplevelse du får själv när du använder verktyget.

Innan du väljer ett verktyg kommer din forskning dock att berätta vilket som passar dig bäst, och när du väl använder det kan du veta om du gillar dess gränssnitt, funktioner, hastighet, support och i slutändan om du har råd eller inte.

Egrow låter dig uppleva dess tjänster genom grundplanen, som du inte hittar med Viral Launch, även om den senare har en free rättegång. Det är också tillräckligt överkomligt att köpa utan att känna sig klämt om du inte gillar verktyget.

Det erbjuder också ett rättvist prissättningssystem, data av hög kvalitet och flera mjukvarufunktioner tack vare de åtta verktygen med andra inbäddade verktyg inom dem för bättre framgång på Amazon.

Viral Launch, å andra sidan, är en verktygssvit med flera komponenter oberoende inbyggda i sitt strömlinjeformade system, vars verktyg är helt integrerade med Amazon.

Den har fulländat och överträffar resten av intelligenslösningarna i sin produktupptäckningsfunktion, men den har också ett pålitligt Chrome-tilläggsverktyg för produktupptäckt och forskning.

Detta betyder inte att de andra funktionerna är dåligt utvecklade eftersom de gör precis vad du förväntar dig.

Men verktyget försvagas något när du lanserar dina Amazon FBA-produkter.

Till exempel kanske du inte får noggrannhet med dess delad testning verktyg men du har fortfarande grundläggande funktioner att arbeta med. Dessutom är rankningsspårningsfunktionen och konkurrentintelligensverktyget inte något utöver det vanliga.

Tack och lov har företaget fortfarande utrymme att arbeta på och förbättra sina funktioner, men priset är ganska brant för en typisk säljare på Amazon.

Sammantaget är det dock fortfarande ett pålitligt alternativ för alla säljare som vill komma in på Amazons marknadsplats och komma igång.

Intressant jämförelse: Helium 10 Vs Viral Launch

Slutgiltiga tankar

Både Egrow och Viral Launch är superkraftiga för att stödja dig när du säljer på Amazon.

De erbjuder produkt- och sökordsforskning, listoptimering och många andra viktiga uppgifter.

Om du redan är en Amazon-säljare, kommer något av dessa verktyg att fungera utmärkt för att du ska kunna växa ditt företag.

Men de är inte byggda på samma sätt. Plus, prissättningen är också annorlunda eftersom Egrow är mycket billigare än Viral Launch.

De är ganska jämförbara när det gäller funktion men erbjuder fortfarande liknande primära verktyg som är nödvändiga för din Amazon FBA-verksamhet.

Det som varierar är vilken data de levererar, vilket är vad du behöver när du fattar strategiska affärsbeslut för ditt FBA-säljande företag på Amazon, eftersom deras algoritmer är skrivna på olika sätt.

Egrow och Viral Launch levererar båda kraftfulla data från sina intelligensverktyg, så vid denna tidpunkt är de viktigaste skillnaderna noggrannhet och prissättning.

Det är därför lätt att välja Egrow som vinnare för den här utmaningen eftersom det är mycket billigare, erbjuder kraftfull data och flera verktyg du kan använda för att utveckla en framgångsrik Amazon FBA-verksamhet.