Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Effektivisera elhanteringen med Alexa: Din guide till att övervaka förbrukningen

eko visa förbrukning

Hushållens elförbrukning har blivit ett akut problem, vilket leder till att många familjer anpassar sin apparatanvändning för att dra fördel av lågtrafikpriser. Medan olika appar erbjuder information om elpriser, gör ingen det så enkelt som Alexa, som ger denna information med ett enkelt röstkommando.

När elkostnaderna fortsätter att stiga, söker familjer alltmer efter lösningar för att mildra effekterna av dessa frekventa räkningshöjningar. Även om det finns många appar tillgängliga för att identifiera lågtrafik, finns det ett bekvämare alternativ som eliminerar behovet av mobil interaktion: Alexa.

Amazon-assistenten ger oss tillgång till omfattande information om elpriser efter att ha konfigurerat Fiffighet applicera korrekt.

Ansluter Clevergy med Alexa

För att använda den här funktionen måste vi följa några inledande steg för att synkronisera vårt användarkonto med vår Alexa-profil. När det är klart kan vi aktivera röstkommandon och ta emot den information vi behöver.

  1. Börja med att ladda ner och installera Alexa- och Clevergy-applikationerna på din enhet. Om du redan har Alexa-appen installerad kan du hoppa över det här steget.
  2. Logga in eller registrera dig i Clevergy-appen. Processen är enkel och kräver bara grundläggande information för att börja använda appen utan begränsningar.
  3. Öppna Alexa-appen efter att ha ställt in användarkonton i båda applikationerna. Tryck på knappen “Mer” och fortsätt till “Färdigheter och spel.” Här hittar du Clevergy-applikationen. Klicka på det, och det kommer att ge alternativet att “Länka konto.” Vid det här laget anger du dina Clevergy-uppgifter, väljer din hemadress för länkningen och trycker på “Skicka”.

eko-show-konsumtion

Omfattande kontroll

Om du har slutfört de föregående stegen kan du nu få uppdateringar om din energiförbrukning med hjälp av röstkommandon. Du kan aktivera olika kommandon, som “Alexa, öppna min energihanterare”, för att se appens allmänna översikt. Dessutom kan du begära specifik data över vissa tidsperioder, som “Alexa, berätta för mig dagens energianvändning” eller “Vad var energiförbrukningen förra månaden?” Du kan till och med fråga om förbrukningen av enskilda apparater.

När du använder röstkommandon från din mobila enhet kommer appen att ge den begärda informationen hörbart. Men för mer detaljerade insikter och grafiska representationer av din konsumtion, måste du öppna mobilappen för att komma åt all data. Med enheter som Echo Show 8 kan du njuta av dessa mätvärden direkt från skärmen utan att behöva ytterligare kommandon.