Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

EFF har startat en framställning för att stoppa Apple från att skanna iPhone

Tidigare i augusti presenterade Apple en kontroversiell plan för skanna användarfoton efter bilder från barnmisshandel. Nu slåss Electronic Frontier Foundation tillbaka med en framställning riktad till Apple.

Uppdateringen kommer att innebära att skanna användarbilder efter material för barn sexuellt övergrepp (CSAM) på enheten genom att matcha bilderna med kända CSAM-bildhashar.

Om en matchning hittas kommer Apple att skapa en kryptografisk säkerhetsbevis och ladda upp den till användarens iCloud -konto bredvid bilden. Detta kommer att resultera i att användarens konto fryses och bilderna rapporteras till National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC), som sedan kan varna amerikanska brottsbekämpande myndigheter.

Apple lanserar också säkerhetsverktyg i iMessage som upptäcker om en olämplig bild har skickats till ett barn. iMessage suddar sedan ut bilden och varnar barnet innan han frågar om det fortfarande vill se det.

Om en förälder väljer vissa föräldrainställningar blir de också varnade om barnet väljer att se bilden. Samma process gäller om ett barn försöker skicka en tydlig bild.

Uppdateringen har mötts av kritik av sekretessförespråkare och rivaler, WhatsApps VD Will Cathcart kallar det ett “Apple-byggt och drivet övervakningssystem som mycket enkelt kan användas för att skanna privat innehåll för allt de eller en regering beslutar att de vill kontrollera.”

Nu har Electronic Frontier Foundations (EFF)-en ideell organisation som ägnar sig åt att försvara medborgerliga friheter i den digitala världen-startat en framställning som uppmanar Apple att inte skanna telefoner.

“Apple har övergett sitt en gång så kända engagemang för säkerhet och integritet”, skriver EFF i beskrivningen av framställningen. ”Nästa version av iOS kommer att innehålla programvara som skannar användarnas foton och meddelanden. Under påtryckningar från amerikansk brottsbekämpning har Apple lagt en bakdörr i deras krypteringssystem. ”

EFF varnar också för att Apple kan pressas till att utöka systemet för att söka efter ytterligare typer av innehåll.

”Systemet äventyrar barn, inte skyddar dem – särskilt HBTQ -barn och barn i kränkande hem. Länder runt om i världen vill gärna söka efter och rapportera matchningar med sin egen databas med censurerat material, vilket kan leda till katastrofala resultat, särskilt för regimer som redan spårar aktivister och censurerar onlineinnehåll. ”

Trusted Reviews har kontaktat både EFF och Apple för kommentarer.