Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

eCAC: hur man enkelt kommer åt e-cac-myndighetsportalen

Många bidragsgivare har svårt att komma åt Ecac. Det fungerar som en portal där flera skattebetalare får tillgång till Internal Revenue Service för att använda olika tjänster. För att hjälpa dig komma åt den lär vi dig allt du behöver göra här.

Hur får man åtkomst till Ecac?

För att komma åt denna skattebetalartjänstportal behöver du CPF/CNPJ som du redan använder för att komma åt andra federala skattetjänster. Du behöver också lösenordet du redan använder. Men utöver dessa två behövs en åtkomstkod, men hur genererar man denna åtkomstkod?

Låt oss se hur du gör detta nedan.

Hur genererar man Ecac-åtkomstkoden?

Att generera koden är mycket enkelt, gå till sidan för åtkomstkod genom att klicka här. Därefter, under Generering av åtkomstkod, välj alternativet Generera åtkomstkod för individer, om du är en individ. Eller gå till Generera åtkomstkod för juridisk person om du är en juridisk person.

Efter att ha valt alternativet, på nästa sida anger du nödvändiga uppgifter. Vilket kan involvera CPF/CNPJ och födelsedatum. Du måste ange koden som visas i bilden och sedan klicka på nästa.

vet hur man genererar ecac-koden

På nästa skärm kommer CPF/CNPJ och födelsedatum redan att registreras. Det kommer att vara nödvändigt att skapa ett nytt lösenord och deklarera numren på leveranskvitton för deklarationerna för personlig inkomstskatt (DIRPF). Det måste vara från de räkenskapsår som avser de aktiva deklarationer (de senast levererade) som den skattskyldige är innehavare av.

När det gäller en juridisk person måste numren på leveranskvitton för deklarationerna för personlig inkomstskatt (DIRPF) komma från den person som är ansvarig inför CNPJ. Hänvisar även till årets aktiva uttalanden.

ange alla nödvändiga uppgifter för att komma in i området

Om DIRPF eller IRPF finns det några saker att ta hänsyn till, om de som gjordes 2013 och 2014. Se dessa saker nedan:

  • Skattebetalare som inte har lämnat någon av deklarationerna (eller som endast förekommer som försörjande): antalet kvitton för deklarationer där den skattskyldige förekommer som försörjande kommer inte att krävas. Endast kvittonummer på den deklaration som presenteras som innehavare kommer att begäras. Om den skattskyldige inte förekommer som innehavare i någon deklaration under de senaste två åren går det inte att generera åtkomstkoden.
  • Skattebetalare som lämnat en rättelsedeklaration: rättelsedeklarationens kvittonummer (normalt eller online) ersätter det på den rättade deklarationen. Sålunda, vid begäran om kvittonummer för ett år, meddela numret som avser den sista likriktaren som presenterades för det året.

När du har angett all data och skapat lösenordet klickar du på Generera kod. Behåll all denna information så kommer du att kunna komma åt Ecac-portalen. Med koden i handen är det bra att ha några saker i åtanke. Se mer nedan.

Den genererade åtkomstkoden är giltig i 2 år. Efter den perioden kommer den att återkallas.

Det är möjligt att generera en ny åtkomstkod när som helst, även om den nuvarande fortfarande är giltig. Detta är användbart till exempel när skattebetalaren har glömt lösenordet eller tappat åtkomstkoden.

lätt åtkomst till ecac

När du försöker generera en annan åtkomstkod, om en fortfarande är giltig, kommer meddelandet att visas: ”Det finns redan en åtkomstkod genererad för denna skattebetalare. När du genererar kommer du permanent att återkalla den tidigare genererade koden. Vill du fortsätta?” Bara bekräfta och fortsätt som vanligt.

Om den skattskyldige slutför genereringen av den nya åtkomstkoden kommer den att ersätta den tidigare. Om du inte slutför, kommer den föregående att förbli giltig.

Slutsats

Vi hoppas att du med denna guide har kunnat komma åt denna portal och använda tjänsterna. Har du några frågor? Behövs hjälp? Låt oss veta i kommentarerna nedan.