Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

E-handelstrafik problem? Tillgripa dessa enkla tekniker

E-handel försäljning förväntas nå 4,5 biljoner dollar till 2023. Fler konsumenter än någonsin gör nu sina inköp online.

För att din e-handelsverksamhet ska lyckas måste du kunna attrahera konsekvent trafik. Om du kämpar för att locka besökare och kunder till din butik kan du använda följande 15 tekniker för att få mer trafik och försäljning.


1. Skapa unika beskrivningar och ladda upp unika bilder

Många e-handelssäljare gör produktbeskrivningar felaktigt. Det är lätt att falla i fällan att kopiera och klistra in beskrivningar från tillverkarens hemsida.

Att skapa unika produktbeskrivningar är avgörande för SEO. Google vill se originalinnehåll; kopierat innehåll kan få dig att straffas.

Beskrivningar från tillverkarens hemsida är ofta inte heller optimerade för SEO. De kanske inte har tagit sig tid att göra sökordsforskning och införliva nyckelord med hög volym i beskrivningarna.

Överfyll inte dina beskrivningar med nyckelord.

Använd populära sökord naturligt i produkttiteln och genom hela beskrivningen. Inkludera relevanta, liknande sökord för latent semantisk indexering.

Bilderna du använder bör också vara unika. Bilder är inte bara viktiga för att förbättra omvandlingsfrekvensen, utan de kan hjälpa till att öka din SEO-ranking.

Inkludera alltid viktiga nyckelord i filnamnen och alt-texten på bilder du laddar upp.

2. Förbättra din befintliga ranking

Data från din Google Search Console konto kan hjälpa dig att förbättra din befintliga ranking och få fler besökare utan att skapa nya inlägg eller rikta in dig på nya sökord.

Genom att till exempel gå till trafikdata i din Google Search Console kan du upptäcka sökord som du rankar för men som inte rankas högt i sökresultaten.

Du kan också upptäcka när en av dina sidor får många visningar i sökresultaten men inte många klick.

Om du rankar lågt för ett sökord kan du öka din ranking genom att förbättra innehållet på sidan. Lägg till mer innehåll – skapa en längre beskrivning, lägg till mer produktinformation, ladda upp fler bilder och förbättra sidans metatitel och beskrivning.

Du kan också arbeta med att bygga fler bakåtlänkar till sidan.

Titta på de andra resultaten som visas på Google för det sökordet – vad kan de göra som får dem att rankas högre än du? Försök att skapa en sida som är bättre än dina konkurrenters sidor.

Om du får många visningar men en låg klickfrekvens, ligger problemet förmodligen i din metatitel och beskrivning. Förbättra din metatitel för att göra den mer iögonfallande och lägg till mer mystik till din metabeskrivning.

3. Stjäla sökord från dina konkurrenter

Om dina konkurrenter har liknande produkter som dina men får mycket fler besökare och försäljning, försök ta reda på vad de gör korrekt.

Koppla in deras produktsidor i ett verktyg som t.ex Ahrefs. Du kan göra samma sak med vilken sida som helst som rankas högre än din egen för ett sökord som du riktar in dig på.

Du kan använda detta för att upptäcka viktig information som de sökord de riktar in sig på och var de får bakåtlänkar ifrån.

Du kan sedan rikta in dig på samma sökord som dem eller försöka få bakåtlänkar från liknande källor genom att skriva gästinlägg.

4. Uppmuntra recensioner

Uppmuntra kunder att lämna recensioner om dina produkter. Du kan göra detta genom att skicka dem e-postpåminnelser efter att de har gjort ett köp.

Att ha positiva recensioner kan förbättra ditt sociala bevis och öka din försäljning. Det har också fördelen av att förbättra din SEO.

Recensioner lägger till ytterligare innehåll på din sida och visar Google att din produkt är populär. Google försöker alltid ge sina användare de mest relevanta och populära resultaten.

Om du inte har några recensioner ännu, kanske du kan hämta recensioner från tillverkarens webbplats. Det är dock bättre att ha dina egna unika recensioner.

5. Rabatt inte på betalda annonser

Att få organisk trafik är inte så lätt som det en gång var, särskilt om du är i en konkurrenskraftig nisch. Du måste konkurrera med de stora kanonerna också, som Amazon, Walmart och eBay.

Att köra betalda annonser kan vara ett utmärkt tillfälle att få en ny trafikström och mer försäljning.

Du måste testa dina reklamkampanjer. Det kan ta lite tid innan du har listat ut hur du får en bra ROI genom annonsering, så ha tålamod och avsätt lite extra pengar.

Intressant läsning : Adplexity vs Anstrex – Bästa annonsspionplattformen för ditt företag

Google Adwords är ett bra ställe att börja. Du kan skapa shoppingannonser som ska visas i Googles sökresultat, i Google Shopping-resultaten eller i Googles Display-nätverk.

Facebook är ett annat bra ställe att marknadsföra dina produkter. En av fördelarna med Facebook är att du kan bli väldigt specifik med vem dina annonser visas för.

Till exempel kan du gå ner till en specifik målgrupp baserat på deras plats, ålder, demografi, utbildning, äktenskapssituation, årsinkomst och mer.

Du kan till och med rikta in dig på personer baserat på deras tidigare intressen (sidor de har gillat). Detta gör att du kan rikta in dig på dina konkurrenters kunder.

Du kan också rikta in dig på personer inom en radie på fem mil från en specifik plats.

Även om Facebook och Google är de mest populära reklamplattformarna, finns det andra ställen att annonsera också.

Du kan använda Bing Ads, Twitter Ads och till och med Amazon-annonser om du säljer på Amazon.

6. Marknadsför produkter på Instagram

Instagram har arbetat med att göra det enklare för e-handelsföretag att marknadsföra produkter på sin webbplats.

Du kan nu inkludera produkttaggar i dina berättelser och i dina inlägg. Detta gör att du kan lägga upp en bild på en produkt och länka den direkt till din e-handelssida.

Den här funktionen är inte tillgänglig i alla länder.

En nyare introduktion är kassafunktionen, som gör att användare kan checka ut och köpa produkter direkt från Instagram. Detta är fortfarande i betaläge och släpptes bara till ett fåtal toppmärken.

Läsvärd : Hur man utvecklar innehållsstrategi för olika sociala medieplattformar

7. Marknadsför produkter på Pinterest

Pinterest förbises ofta. Men på grund av dess visuella natur är den mycket effektiv för e-handelsmarknadsföring.

Användare söker ofta efter produkter på Pinterest. Precis som Instagram kan du fästa produktbilder och inkludera länkar så att användare tas till din produktsida när de klickar på dina nålar.

Rikta in sökord som användare söker efter på Google och på Pinterest. Använd dem i dina pin-titlar och beskrivningar.

8. Förbättra sökfunktionen på din webbplats

Att få fler besökare till dina produktsidor är inte helt beroende av hur bra du rankar på Google. Du kan förbättra sökfunktionen på din egen webbplats för att hjälpa besökarna att hitta de produkter de letar efter.

Relevans är en av huvudfrågorna du bör fokusera på. Att ha en sökmotor som förstår mänskliga avsikter och kan ge rätt resultat kommer att hjälpa användare att hitta vad de vill ha och kan öka försäljningen.

Lägg till fler filtreringsalternativ så att användare kan få mer specifika sökresultat.

9. Skapa en bättre användarupplevelse

Att förbättra din webbplats UX kan hjälpa dig att få fler återkommande besökare, få människor att stanna på din webbplats längre, öka din försäljning och förbättra din SEO-rankning.

Att förbättra din webbplats sökmotor är bara en del av att förbättra användarupplevelsen.

Gör det enklare att navigera på din webbplats genom att organisera dina produkter i lättförståeliga kategorier och underkategorier. Förbättra din meny så att den fungerar bra på alla enheter.

Gör din webbplats mobilresponsiv så att mobilanvändare kan handla. En stor andel av människor handlar produkter på telefoner eller surfplattor.

Faktiskt runt 80 procent av amerikanerna gör nu köp på mobila enheter eller letar efter produktinformation på sina telefoner.

Inkludera gott om vitt utrymme, inkludera iögonfallande produktbilder, gör dina produkttitlar och beskrivningar enkla och lätta att läsa, gör det enkelt att kontrollera produktspecifikationer och gör det enkelt att hitta och sortera recensioner.

Se till att din webbplats laddas snabbt. En sajt som laddar långsamt kan inte bara få användare att lämna utan kan påverka din SEO negativt.

10. Använd e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett utmärkt sätt att driva trafik till din e-handelsbutik och generera en bra ROI. Faktum är att företag tjänar i genomsnitt $38 för varje $1 som de spenderar på e-postmarknadsföring,

Det finns ett antal sätt du kan använda e-postmarknadsföring. Ett sätt är att få användare att registrera sig genom att erbjuda en free nyhetsbrev, rabattkod, eller free e-bok guide.

Du kan sedan skicka frekventa produktkampanjer till prenumeranter och information om de erbjudanden du erbjuder.

Du kan lägga till betalande kunder i en separat lista och skicka dem reklammeddelanden med produkter som de kan vara intresserade av baserat på deras köphistorik.

Du kan också skicka e-postmeddelanden om påminnelser om övergivna kundvagnar till personer som har lagt till produkter i sin kundvagn men aldrig har checkat ut dem.

11. Skapa ett affiliateprogram

Genom att skapa ett affiliateprogram kan du använda dina affiliates trafikkällor för free.

Affiliates kommer att ge dig trafik, och du kommer att ge dem en provision för varje försäljning de gör. Det är en win-win situation.

Varje affiliate hjälper till, även om det kan vara mer värt att fokusera på att attrahera stora affiliates som kan generera mycket trafik. Försök att vara generös med dina affiliate-kommissioner, bonusar och utbetalningstider.

12. Använd Retargeting

Att använda retargeting är ett utmärkt sätt att öka effektiviteten i dina annonskampanjer och få en bättre ROI.

På annonsplattformar som Google Adwords och Facebook Ads kan du ställa in dina annonser så att de visas för personer som har någon form av tidigare relation med dig.

Om någon till exempel besökte en av dina produktsidor men inte gjorde något köp, kan du visa dem annonser som marknadsför den produkten.

Du kan även visa annonser för personer som finns på din kundlista. Du kan ladda upp en lista med e-postadresser eller telefonnummer.

13. Merförsäljning och korsförsäljning

Merförsäljning och korsförsäljning är båda bra sätt att öka din försäljning och få återkommande kunder.

Merförsäljning innebär att rekommendera produkter till högre priser till kunder efter att de har gjort ett köp.

Till exempel, om en kund registrerar sig för ett månadsmedlemskap på 20 USD kan du marknadsföra ditt medlemskap på 50 USD för dem.

Om de avböjer kan du sälja ned. Det är här du skulle erbjuda dem ett billigare tilläggsalternativ, som extra förmåner för $9/månad.

Korsförsäljning innebär att rekommendera produkter till liknande priser till konsumenter baserat på deras surf- och köphistorik. Du kan göra detta via e-post eller på din webbplats; titta på Amazon för bra exempel på hur du gör detta effektivt.

14. Ha ett belöningsprogram

Ett belöningsprogram kan hjälpa till att uppmuntra återvändande kunder. Du kan belöna kunder med poäng, som de kan samla på sig genom återkommande köp.

De kan sedan byta ut sina poäng mot free Produkter.

Det här är bara ett exempel på ett belönings- eller lojalitetsprogram du kan skapa. Det finns många andra alternativ.

Du kan till exempel låta kunder byta poäng mot rabatter på framtida köp. Du kan lägga in återkommande kunder i lotteridragningar.

Läsvärd : Hur e-handelsbyråer ökar kundens livstidsvärde

Du kan skapa ett medlemskapsprogram där betalande användare får exklusiva förmåner. Amazon Prime är ett bra exempel på hur framgångsrikt ett sådant program kan vara.

Fyrtiosex procent av Amazon Prime-medlemmar gör onlineköp minst en gång i veckan, jämfört med endast 13 procent av icke-Prime-medlemmar.

Amazon har också ett speciellt cashback-program som innehavare av Amazon Rewards Card kan njuta av.

15. Förbättra utcheckningsprocessen

Att lämna vagnen är ett problem som påverkar alla e-handelsbranscher. Genom att förbättra kassaprocessen kan du minska antalet övergivna varukorg och få fler kunder att återvända och köpa igen.

Här är några saker du kan göra för att förbättra användarupplevelsen i kassan:

  • Minska antalet klick och sidor som behövs (till exempel erbjuda ett köp med ett klick som Amazon gör)
  • Erbjud dig att spara en kunds betalningsinformation så att de inte behöver ange sina kreditkortsuppgifter varje gång de betalar
  • Undvik långsamma sidor
  • Tillåt användare att spara produkter i sin kundvagn för framtida utcheckningar
  • Använd ett säkert betalningssystem som användarna kan lita på
  • Acceptera flera betalningsmetoder

Slår ihop det

E-handeln förväntas bara växa framöver.

Genom att använda de 15 teknikerna som nämns ovan kan du lösa dina trafikproblem och öka din försäljning och intäkter.