Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

e generationens 5nm 5G-modem med nedladdningshastigheter på upp till 7,5 Gbps tillkännages

Tävlingen om 5G ökar framåt som den största 5G-modemchiptillverkaren, Qualcomm har meddelat sin tredje generationens 5G-modem-till-antennlösning som kallas Snapdragon X60. Den har världens första 5nm 5G basband och har spektrumaggregering över alla viktiga 5G-band och kombinationer.

Chipet kan stödja både mmWave och sub-6 med användning av frekvensdelning duplex (FDD) och tidsdelning duplex (TDD), vilket inte var möjligt tidigare i ett enda chip. Med den här funktionen behöver inte smarttelefontillverkare välja mellan vilken 5G som ska implementeras i den här smarttelefonen eftersom spektrumtillgångarna för närvarande är mycket fragmenterade. X60 stöder också 5G Voice-over-NR (VoNR) för rösttjänster av hög kvalitet.

Den använder Qualcomms nya QTM535 mmWave-antennemodul, som är mycket optimerad för mmWave-prestanda tillsammans med en mer kompakt design. Qualcomm hävdar att X60-plattformen kan leverera upp till 7,5 gigabit per sekund (Gbps) nedladdningshastigheter och 3 Gbps uppladdningshastigheter. Vi kan förvänta oss att Snapdragon X60-chip kommer att visas av kommersiella premiumsmartphones någon gång under början av 2021.

I en kommentar till lanseringen sa Cristiano Amon, president, Qualcomm Incorporated:

Qualcomm Technologies är kärnan i 5G-lanseringar globalt med mobiloperatörer och OEM-företag som introducerar 5G-tjänster och mobila enheter i rekordhastighet. När 5G fristående nätverk introducerades 2020 ger vår tredje generationens 5G modem-RF-plattform omfattande spektrumaggregeringsmöjligheter och alternativ för att driva på den snabba expansionen av 5G-utbyggnader samtidigt som täckningen, energieffektiviteten och prestandan för mobila enheter förbättras. Vi är glada över den snabba antagandet av 5G över olika geografier och den positiva inverkan 5G har på användarupplevelsen

Källa