Dyson Supersonic recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Dyson har varit ett namn förknippat med de bästa dammsugarna och de bästa sladdlösa dammsugarna i nästan fyra decennier. Dess golvvårdsprodukter kan vara dyra, men de är fyllda med teknik som helt uppriktigt har revolutionerat hur vi rengör våra golv.

Men 2016 när varumärket bestämde sig för att göra sitt första steg mot hårvårdsmarknaden med lanseringen av Dyson Supersonic hårtork, är det rättvist att säga att det höjde några ögonbryn. Dyson kan ha spenderat fyra år på sin utveckling och 50 miljoner pund (cirka $ 68 / AU $ 92 miljoner) på forskning, men kunde Dyson verkligen göra för hårtorken vad den hade gjort för små apparater?

Det visar sig att det kan. Mer än fem år sedan Dyson Supersonic hamnade på high street-hyllor, toppar det fortfarande vår lista över de bästa hårtorkarna du kan köpa idag. Nu har Dyson förnyat sig igen genom att släppa ett nytt tillbehör till Supersonic som tämjer bort flyga bort hårstrån så att du inte behöver sträcka dig efter hårrätare för att skapa en elegant, smidig stil.

  • Dyson Supersonic på bästa köp för $ 399,99

Flyaway -bilagan, som nu ingår i lådan med Dyson Supersonic, är för närvarande endast tillgänglig i Storbritannien. Även om det kommer att göras tillgängligt i USA och Australien i september i år. Det finns också som tillval för dem som redan äger Dysons hårtork för £ 30 (cirka $ 40 / AU $ 55).

Bilagan använder Coanda -effekten. Denna teknik, som först introducerades på Dyson AirWrap-frisören, använder höghastighetsluft för att locka de längre hårstråna i ett lås framåt, medan en andra jet skjuter de flyga strängarna bakom dem så att de är utom synhåll. Dyson säger också att den här metoden gör att håret också ser blankare ut.

Precis som Dyson Supersonic själv, har Flyaway-tillbehöret en unik design som ser ut som ett koncentratmunstycke med en halvcirkelformad kurva fäst på framsidan, som syftar till att efterlikna hur en frisör skulle föna hår med en fatborste.

Det går inte att förneka att Dyson Supersonic är iögonfallande dyrt, vilket kan begränsa dess överklagande för vissa, men vi var imponerade över hur snabbt vi kunde skapa en glänsande, elegant stil från våt och effektiviteten hos den flygaway-bilagan. De fel vi kan hitta med det är så små att vi tycker att det är värt investeringen om du kan sträcka dig till prislappen förstås.

Dyson Supersonic pris och tillgänglighet

  • Listpris: $ 399 / £ 299 / AU $ 549

Dyson Supersonic är prissatt till $ 399 / £ 299 / AU $ 549 och är tillgängligt från Dyson samt online -återförsäljare inklusive Amazon.

Detta är den dyraste hårtork vi har testat och kommer till nästan dubbelt så mycket som GHD Air-den högsta hårtorken från märket Salon som ligger på andra plats i våra bästa hårtorkar. och är prissatt till $ 199 / £ 109 / AU $ 235.

Dyson erbjuder också en hårrätare, kallad Dyson Corale, som kostar $ 499 / £ 399 / AU $ 699, och som vi redan har nämnt, AirWrap -frisören, som ger dig tillbaka $ 549 / £ 449 / AU $ 799.

Design

  • Kompakt och lätt
  • Ovanlig design
  • Levereras med tre hastigheter och tre värmeinställningar

Hårtorkar har inte riktigt förändrats på årtionden; den senaste betydande designändringen skedde ända tillbaka på 60 -talet när den skrymmande motorn flyttades in i huvudhöljet.

Detta var en förbättring jämfört med vad vi hade tidigare, men det resulterade i en skrymmande enhet med större delen av sin vikt längst upp på baksidan av enheten. Det här är inte exakt idealiskt för något du håller ovanför huvudet; vi har upplevt mer än en dunk mot huvudet tack vare en trött arm.

Dyson har en historia om att kasta ut regelboken när det gäller att designa produkter – släppa påsen i sina dammsugare; byta blad med ventiler i fläktarna – så det är ingen överraskning att Supersonic inte ser ut som en traditionell hårtork.

Genom att använda en mycket mindre och effektivare V9 digitalmotor – företagets minsta i själva verket – har Dyson kunnat flytta motorn från torktumlaren i handtaget. Detta omfördelar vikten och gör det hela mycket mer kompakt – det mäter 9,6 x 3,1 x 3,8 tum / 24,5 x 7,8 x 9,7 cm (hxbd)

I stället för ett långt fat och ett klumpigt system av rotorer, filter och ventiler har Dyson krympt V9 -motorn i Supersonic till något mindre än en fjärdedel eller ett 10p -mynt, och placerat den längst ner på handtaget med ett gummifäste . Detta snygga, tunna handtag sträcker sig till en cirkulär ring, med två knappar på axeln – knapparna för kraft och kallskott – och två på baksidan av ringen; en som styr sina tre lufthastigheter, en annan för att välja en av dess tre temperaturinställningar.

Gummifästet i handtaget minskar mängden vibrationer vilket gör det mer bekvämt att använda under långa perioder. Nackdelen med att ha filtret i handtaget är att vi ofta blockerade det med handen. Förutom att torktumlaren blir lättare och lättare att hålla, kan Supersonic mycket mindre motor driva 2,85 liter / 13 liter luft per sekund och snurra runt åtta gånger snabbare än motorerna som används i vanliga hårtorkar, vilket Dyson säger gör det mer effektiv, och mycket mindre sannolikt att överhettas och bränna ut.

Supersonic har också en glaspärltermometer som övervakar dess temperatur 20 gånger per sekund och överför data tillbaka till en mikroprocessor för att säkerställa att värmen förblir konsekvent.

Allt detta betyder att du inte behöver ta itu med den metalliska brinnande lukten som du ibland får när du använder andra hårtorkar under lång tid. Och du behöver inte heller hantera den oroande lukten av brinnande hår, eftersom mikroprocessorn håller luftflödestemperaturen stabil och under 302 grader F / 150 grader C oavsett vad.

Mänskligt hår kommer att skadas av borstning och värme oavsett vad, men efter 302 grader F / 150 grader C blir skadan oåterkallelig och mer märkbar, så genom att hålla luftflödestemperaturen i den optimala säkra zonen och istället höja luftflödestrycket kommer Dyson Supersonic kan förhindra detta.

Dyson Supersonic levereras också med fem bilagor, inklusive den flyga-tillbehöret, en kamm med bred tand för afrohår, en diffusor för lockigt hår och en stylingkoncentrator, även om det, till skillnad från professionell stil, inte finns någon hängslinga på Supersonic.

Prestanda

  • Snabba torktider
  • Flyaway -tillbehör skapar en elegant, slät finish
  • Balanserad vid användning

Vi var imponerade över hur snabbt Dyson Supersonic torkade vårt hår. Med de lägsta temperaturinställningarna och den snabbaste hastigheten tog det fyra minuter och 31 sekunder att ta fint hår under axellängden från fuktigt till helt torrt. Genom att använda den hetaste av de tre inställningarna rakade den över en minut denna gång (tre minuter och 26 sekunder) – vilket gör den till den snabbaste hårtork vi testat. På alla inställningar såg håret glansigt och slätt ut.

Vi använde till en början bortflygningsfästet för att torka håret från fuktigt, men vi fann att det ökade torktiden till nio minuter. Istället kunde vi hitta rätt balans mellan tid och en flyga-fri finish genom att dela hårets krona. Vi använde Supersonic med en fatborste på resten av håret, medan den flyga tillbehöret användes för att bara föna kronan och resulterade i en torktid på tre minuter och 58 sekunder – vilket vi tycker är en acceptabel kompromiss.

Bilagorna ansluts till hårtorkens fat magnetiskt, vilket är en enkel designändring, men det gör att montera och ta bort dem till en mycket smidigare process. De har också fasta läppar på sina kanter genom vilka den heta luften inte blåser, och som ett resultat förblir sval, vilket gör att byta tillbehör till en mer bekväm process.

Dyson Supersonic borde kännas tyngre än den gör på grund av sin vikt på 659 g, men denna omplacering av delar innebär att dess vikt fördelas jämnare än med traditionella torktumlare. Vi fann att detta signifikant minskade armvärk under användning. Vi kunde också hålla torktumlaren närmare vårt hår, vilket gjorde föning av rötterna enklare än med större hårtorkar.

En av de mest attraktiva påståendena från Dyson Supersonic är att den är tystare än andra hårtorkar tack vare den effektivare motorn. Den registrerade 74db på vår decibelmätare, som är cirka 8db tystare än Remington Hydraluxe Pro EC9001, som är en av de mest bullriga hårtorkarna vi har testat. Som sagt, även om det är en nivå vi kan leva med i några minuter i taget, var det fortfarande inte välkommet att använda den på morgonen bredvid en sovande partner.

Ska jag köpa Dyson Supersonic?

Köp det om …

Du är orolig för värmeskador
Dyson Supersonic reglerar temperaturen så att den inte kryper förbi 302 grader F / 150 grader C, vilket är den punkt då värmeskador på håret blir oåterkalleliga och mer märkbara. Det är värt att investera i om värmeskador är ett problem när det gäller att föna håret.

Du vill ha en lätt kompakt hårtork
Det kan se ovanligt ut, men Dyson Supersonic är en av de mest kompakta och lätta hårtorkarna vi har testat. Som vi redan har nämnt borde det kännas tyngre i handen men tack vare hur Dyson har placerat om komponenterna är det bekvämt att hålla.

Du vill minska flyaway trådar
Flyaway -tillbehöret är effektivt för att skapa elegant och smidig stil – om du vill uppnå en hårtorkande look hemma är detta en hårtork som är värd att överväga.

Köp det inte om …

Du har en budget
Dyson Supersonic är den dyraste hårtork vi har testat hittills. Till nästan dubbelt så mycket som GHD Air, som ligger på andra plats i våra bästa hårtorkar, är det en att undvika om du har en budget.

Du föredrar traditionell styling
Låt oss vara ärliga, designen av Dyson Supersonic finns verkligen där ute. Antingen kommer du att älska det, eller så kommer du att hata det. Detta är en hårtork som ska svärvas om du föredrar ett mer traditionellt utseende för dina hårvårdsapparater.

Du vill ha en hängslinga
Vi vet att vi är riktigt kräsen med den här, men vi blev besvikna över att det inte finns någon hängande slinga på Dyson Supersonic. Om du är någon som vill skapa en salongstil för din fönstersession, kan avsaknaden av en hängande slinga innebära att det inte är en hårtork för dig.

  • Först granskad: november 2019
  • Missa inte våra val av de bästa Dyson -erbjudanden du kan få just nu

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

0 Shares