Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dyson grundare för att göra elbilar och rädda jorden

Till dig Dyson entusiaster där ute, nästa gång du dammsuger din matta eller släpper din 360 Eye Robot, tar grundaren till dessa maskiner på elbilindustrin.

Via Tweet och Facebook -inlägg tillkännagav Sir James Dyson för sina anställda “att vi har börjat arbeta med ett batteri elbil, som ska lanseras 2020.”

Dyson

Sir James Dyson via dyson.com

I en intervju med The Street 2016 indikerade Dysons VD Max Conze att de fortsätter att arbeta med att utveckla starkare batterier, ”Några av de tekniker vi arbetar med, till exempel solid state [batteries], är ett steg från idag, och liksom all transformationsteknik är allt ett mycket utmanande arbete – om det vore enkelt hade någon redan gjort det. [Better batteries are] förmodligen ett av de mest meningsfulla teknikgenombrott från 2000 -talet som världen behöver, ”

Men då visste vi inte att han möjligen antydde ett bilbatteri.

I sitt tal var Dyson inte blyg för hållbarhet och sitt uppdrag för ren energi och luft. Han anser att det är företagets skyldighet att tillhandahålla lösningar på detta globala problem.

”Stora bilföretag har förfalskat reglerna för ren luft. Som ett resultat är utvecklade och utvecklande städer fulla av smog-rapande bilar, lastbilar och bussar. Det är ett problem som andra ignorerar. I London dör nästan 9 500 människor tidigt varje år på grund av en långvarig exponering för luftföroreningar enligt en studie utförd av King’s College London. Det är vår skyldighet att erbjuda en lösning på världens största enskilda miljörisk. ”

Dyson indikerade också att de redan har anställt över 400 anställda, inklusive ingenjörer och talanger från bilindustrin för att räkna ut detta, och förbinder sig två miljarder pund till detta arbete.

Jag kan bara hoppas att deras konceptbil kommer att ha ett vakuumsystem inuti för att städa upp alla guldfiskkakor och hundhår som min familj kommer att lämna efter sig. Det skulle inte suga.

Läs mer om framsteg inom transport på TechCo