Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dyson är fortfarande i deras linje: deras nya produkter är dyra men när du provar dem vill du inte ha något annat

En 60-årig lampa och en personlig renare

Dyson har segmenterat sina produkter ganska lite den här gången. I stället för att fokusera på en enda lansering har huset av brittiskt ursprung föredragit att meddela tre nya förslag samtidigt med mycket olika användningsområden. Den första av dem låter säkert bekant för dig om du är en läsare av El Output. Detta är den anslutna lampan Dyson Lightcycle, en hel skärm av teknik att placera både på ditt skrivbord och i någon annan del av huset – det finns en bordversion och en stående version som för närvarande inte når Spanien.

Företaget försäkrar att för att skapa sin nya armatur har cirka 90 ingenjörer samlats – som inte är få för en lampa – och mer än 892 prototyper har gjorts tills den slutliga hittas. Från så mycket arbete föddes den här modellen och kunde kontinuerligt justera färgtemperatur och ljusstyrka beroende på lokalt naturligt ljus för att göra visningen bekvämare. Var försiktig, denna anpassning görs tack vare geolokalisering (med användning av en algoritm som använder tid, datum och platsdata), så att samma lampa kan erbjuda oss ett annat ljus beroende på om det är i en lägenhet i London eller en i Cádiz.

Lättcykel njut bländning och flimmerskydd och sätter in sex lysdioder (tre svala och tre varma) för att uppnå perfekt färgtemperatur. I vilket fall som helst är det något som du också kan använda manuellt (det har taktila övre knappar) eller via en mobilapp som Dyson har utvecklat för tillfället.

Att lampan kan ståta med mer än 60 år det är definitivt något att lyfta fram. För att göra detta, förklarar de, de tillämpar Heat Pipe-teknik, med en vakuumförsluten kopparledare som har en droppe vatten inuti. Det går från en vätska till ett gasformigt tillstånd, som släpper ut värmen längs kanalen under kondensationen, på ett sådant sätt att en kontinuerlig kylcykel uppnås som inte förbrukar energi och som uppnår så många års varaktighet – förstår du nu nummeringenjörer, eller hur?

Du kommer också att ha flera lägen, från en Koppla av (varm ton, bra för läsning) till en kallad Stimulans (perfekt för uppgifter på cirka 20 minuter), går igenom läget Precision, vilket förbättrar synskärpan genom att hjälpa till att visa färger under förhållanden mycket nära naturligt ljus. Det finns också ett läge Vakna (skriv Philips-lampor som gradvis ökar ljuset när du vill vakna) och en annan ringde Att sova vilket förhindrar att lampan tänds när du rör dig medan du sover (för en annan av Lightcycles under är att den tänds av sig själv när du kommer nära den). Äntligen har vi läget Utanför, en av de mest användbara, eftersom den slås på och av vid förkonfigurerade tider för att imitera mänsklig närvaro när vi lämnar hemmet.

Det värsta med lampan? Tja, förutom priset på 599 euro, dess design, för kallt och extremt minimalistiska linjer, så det kanske inte passar i alla miljöer eller lockar så mycket uppmärksamhet som du vill. Dyson kan göra en fläkt till en vacker produkt, så jag är ganska slagen av det faktum att den här gången har valt en sådan riskfylld stil som påminner om kontorslampor.

Tillsammans med lampan har varumärket också presenterat sitt nya personlig renare. För ja, företaget har redan renare för hemmet, men nu försäkrar det att det inte finns något som att ha en “personlig” en egenskap som den har upprepat flera gånger – som bara slår dig i ansiktet. Och det visar sig att vi är mer utsatta för föroreningar än vi trodde: möblerna i ditt sovrum kan släppa formaldehyd precis som golvbrädorna. växter och blommor i ditt vardagsrum avger mikroskopisk pollen och även fuktiga områden i ditt kök innehåller mögel och släpper ut sina sporer i luften.

De Dyson Pure Cool Me kan det ta hand om att du inte påverkas av alla dessa föroreningskällor, utan är utformad för att placeras i din nattduksbord eller skrivbord, om du tillbringar många timmar i detta utrymme.

Enheten har en kombinerat filter (en HEPA och ett aktivt kol) och baserar sitt luftflöde och projektion på hur Harrier aerodynamik, flygplan som startar vertikalt och utnyttjar samma princip att när två luftflöden konvergerar på en konvex yta kan de skapa en högtryckskärna – om 90 ingenjörer har använt en lampa skulle denna renare inte vara mindre komplex, med arbetet med 120 specialister bakom det. I GIF du har på dessa linjer kan du se hur fokuserat luftflödet för renaren är.

The Pure Cool Me, prissatt till 349 euroDen har en högkvalitativ finish och en attraktiv design med mycket rundade linjer – det påminner mig mycket om Jibo-roboten, är jag den enda? – även om det verkar som en produkt stor och tung med hänsyn till att det är något för personligt bruk som är utformat att ha på ett skrivbord eller nattduksbord. För att styra den måste du använda en fjärrkontroll (som är fäst på utrustningens kropp med en magnet), ingen mobilapplikation. Angående ljudDet är sant att det inte är särskilt högt, men du kommer att höra det, ännu mer med tanke på att det är en enhet att ha nära dig.

Dyson V11 Absolute, den nya sladdlösa dammsugaren

Om Dyson vet något om det är det dammsugare. Huset har byggt upp ett gott rykte baserat på produkter som är mycket effektiva, attraktiva och har varit kabelfria under lång tid. De nya V11 Absolut samlar alla dessa funktioner och förbättras jämfört med sin tidigare generation, V10 Cyclone, med en ännu kraftfullare motor, nya färger och en LCD-skärm.

Totalt 315 ingenjörer – som ni kan se, älskar Dyson att rapportera om hur många som har arbetat med var och en av sina produkter – har ansvarat för att ge liv åt denna modell som integrerar en ny V11-motor Den snurrar med en hastighet på upp till 125 000 rpm och har utrustats med en tredubbel diffusor för att bättre hantera luftflöde och ljud. Sanningen är att jag inte har sett någon signifikant förändring på en akustisk nivå jämfört med V10, även om jag skulle behöva jämföra de två samtidigt för att dra mer exakta slutsatser.

Också på vikt och hanteringsnivå känns det samma, vilket är en positiv punkt eftersom V10 är ganska bekväm, även om jag förväntade mig att se en signifikant minskning av navets volym i den här nya generationen. Istället har Dyson föredragit att förnya sig i andra aspekter som sugförbättring, 20% kraftfullare; de byte av borste (kommer nu med det så kallade höga vridmomentet, som på ett intelligent sätt känner av ytans motstånd mot att ändra sugkraften ensam); Vinka inkludering av en skärm där du kan se i realtid hur mycket autonomi den har kvar (den räcker i upp till 60 minuter, i Eco-läge, som V10) eller när och hur du ska rengöra dammsugaren om du behöver.

Dyson V11 dammsugare kommer att finnas tillgänglig i Spanien från och med månaden April i följande versioner och priser:

  • Dyson V11 Absolute, för 649 euro.
  • Dyson V11 Absolute Pro, för 679 euro (i attraktiv guldfärg och med fler tillbehör än den tidigare).
  • Dyson V11 Animal +, för 599 euro (levereras inte med en smart borste).