DuckDuckGo vill döda e-postspionering för gott

Sekretessfokuserad sökmotor DuckDuckGo har lanserat en ny säkerhetstjänst som syftar till att skydda användarna från tredje parts spårare och e-postbevakare i deras inkorg.

Företaget säger att det nya e-postskyddet kan erbjuda omfattande integritet utan att behöva byta e-posttjänster.

Istället erbjuder den nya tjänsten användarna en gratis och personlig @ duck.com-e-postadress, där alla e-postmeddelanden som skickas kommer att tas bort från e-postspårare innan de vidarebefordras till din vanliga inkorg.

E-postskydd

DuckDuckGo citerade nyligen forskning som hävdar att 70% av e-postmeddelanden innehåller spårare som kan upptäcka när du har öppnat ett meddelande, var du var när du öppnade det och vilken enhet du använde.

Företaget säger att denna information sedan kan användas för att profilera enskilda användare, vilket innebär att de kan bombas med annonser samt påverka vilket innehåll du ser online.

“De flesta befintliga e-postlösningar kommer med betydande avvägningar”, säger ett blogginlägg från företaget som meddelar tjänsten.

“Du måste antingen byta e-posttjänster eller appar helt eller försämra din e-postupplevelse genom att dölja alla bilder. Vi anser att det är enkelt och smidigt att skydda din personliga information från att läcka till tredje part, som resten av DuckDuckGos integritetsskyddspaket.”

DuckDuckGo säger att det inte sparar några e-postmeddelanden eller innehållet i, och användarna behöver inte dela någon personlig information för att registrera sig för tjänsten.

Funktionen är tillgänglig i betatestning nu, med de bästa e-posttjänsterna som Gmail och Yahoo inkluderade. Användare kan gå med i en privat väntelista nu genom att ladda ner DuckDuckGo-appen för iOS eller Android.

Släppet är det senaste försöket från DuckDuckGo att förbättra användarnas integritet när fler och fler människor blir medvetna om riskerna med att dela för mycket information online.

Företaget avslöjade redan i april att det kommer att blockera Federated Learning of Cohorts (FLoC), Googles alternativ till webbläsarkakor från tredje part, som i flera år har gjort det möjligt för annonsörer att spåra aktiviteten hos webbanvändare.

FLoC genomgår för närvarande en testperiod, exklusivt på Chrome. Trots att Google hoppas kunna utöka tekniken utanför sin egen webbläsare, ser DuckDuckGo och andra motståndare ut att stå i vägen.

  • Här är vår lista över de bästa VPN-tjänsterna just nu

Relaterade Artiklar

Back to top button